Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Nagytérségi hulladéknap: nem Stohl miatt lesz nevezetes - képek, videó

"Ennyi tulajdonos egy időben még nem járt a sashegyi hulladékkezelő központban - így ez a szakmai tanácskozás és ez a nap emiatt is emlékezetes lesz; nem csak azért, mert Stohl András szerdán vonult be a börtönbe."

Ezzel a felütéssel indult szerda reggel a hulladékgazdálkodási rendszert bemutató tanácskozás. A tulajdonos önkormányzatok képviselői (polgármesterek, jegyzők) nagy része valóban eljött a sashegyi hulladékkezelő központba.


Videó: Cseh Róbert.Az előadók a mindennapi problémákra is felhívták a figyelmet, mindjárt az elején az önrész kifizetésére, amelynek kérdése tavaly december óta húzódik. Jelen állás szerint a 111 települési önkormányzat közül (Győrt külön kell venni) 70-nel sikerült megállapodást kötni erről, negyvennel még mindig egyeztet a Győrszol.


Nagytérségi hulladéknap Győrben sok-sok polgármesterrel - fotók: Cseh Róbert.

Szó szerint is "égető" probléma a végtermékek megsemmisítése, amely később még milliárdos beruházást jelent. Jelenleg viszont sokat fizet a társulás (és a szolgáltató) azért, hogy a hulladékot mások elégessék.

Végül többen (Borkai Zsolt győri polgármester, Hegyi Zoltán, a nagytérségi társulás elnöke és Sági Géza, a Győrzol elnök-vezérigazgatója is) szóba hozták, hogy a társulási tanács működésképtelenné válhat, ha az önkormányzatok nem delegálnak oda tagokat, illetve a lemondott tagok helyére nem küldenek mást.

A tulajdonos önkormányzatok képviselői megtapsolták azt a bejelentést, hogy a társulás "Arany hangya" díjat kapott.

A polgármestereket körbevitték a sashegyi lerakó minden részén, így a rendszert az is megismerhette, aki esetleg még nem látta.

Olvasóink írták

 • 4. urbaniastapista 2011. október 06. 22:49
  „Nagy telep, nagy emberek, nagy pénz ...”
 • 3. dsj 2011. október 05. 20:59
  „A nagytérségi hulladékkezelés koncepciója jó, előremutató. Gyenge pontja a barna fedeles biokukák rárőltetése a falvakra, ahol a szakszerű házi komposztálás lenne a helyes, költségtakarékos megoldás. Sajnos, ennyivel mindenképpen többe került a beruházás, és így továbbra is fennmarad, vagy akár eszkalálódik is a probléma.”
 • 2. nasi12 2011. október 05. 18:30
  „Olcsó poén, a Bucival gúnyolódni!
  Hibázott, elismerte, nem képzelte magát atyaistennek (nem fenyegette meg a bíróságot, mint az a másik bűnös), bevonult, becsülettel letölti büntetését, és emelt fővel kijön majd, és az egész ország tisztelni fogja.
  Jobban, mint valaha!”
 • 1. Csiripiszli 2011. október 05. 13:07
  „A sashegyi hulladékkezelő másról legyen nevezetes e napon!
  Jó lenne elfelejteni Stohl András nevét!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műemlék lett a feltárt győri vár, de mélygarázs is épülhet - fotók

Ideiglenes műemléki oltalom alá helyezte a győri vár Dunakapu téren előkerült maradványait a megyei kormányhivatal kulturális örökségvédelmi irodája. A mélygarázs terve továbbra is él. Tovább olvasom