Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Nagytakarítás a győri Belvárosban: csillog-villog a Széchenyi tér - fotók

Az elsődleges cél az olaj és gumifoltok eltávolítása.

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában takarítási program kezdődött. A szakemberek a belvárosi terek és sétálóutcák felületeinek egy részét tisztítják a napokban.

Az általános köztisztaság fenntartásának részeként, a nyári rendezvénysorozat végeztével időszerűvé vált Győr belvárosának néhány helyszínén a burkolatok szakszerű takarítása. A cél az olaj és gumifoltok lokális eltávolítása, illetve a használatból adódó koszolódás megszüntetése.


Nagytakarítás a győri Belvárosban: csillog-villog a Széchenyi tér - fotók: Győr-Szol (Marcali Gábor)

A csütörtökön induló munka során a Jedlik Ányos utca teljes szakaszán, illetve a Dunakapu és Széchenyi tér és a Király utca különösen szennyezett burkolatú részein láthatjuk a speciális tisztító gépeket.

A feladattal megbízott vállalkozó magasnyomású (150 bar – 180 bar), 50 centiméter szélességű forgófejes gépeket és környezetbarát, a követ nem károsító vegyszert használ. A munka az időjárás függvényében –esőmentes napokat feltételezve – néhány napig tart.

A tevékenység alkalmanként, rövid időre járhat a megszokottnál nagyobb zajhatással, ugyanakkor a kivitelező törekszik arra, hogy a fontos burkolat takarítási tevékenységet a lakosság lehető legkisebb mértékű zavarása mellett hajtsa végre. Az esetleges kellemetlenségek miatt a Győr-Szol Zrt. megköszöni a lakosság megértését, türelmét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP ígéri, Győrben ott lesznek a földárveréseken

Kránitz László közleménye szerint Győr lesz az első olyan helyszín, ahol elindul a nagy földlopás. Tovább olvasom