Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 5°C | 13°C Még több cikk.

Nagytakarítás a győri belvárosban - A Baross utat hétfőn kezdték tisztítani

Elsősorban a rágógumikat, majd a többi szennyeződést – zsír, gumi, korom - távolítják el a burkolatról.

A nyári fesztiválsorozat kezdetével a Győr-Szol Zrt. koordinálásában megtörtént a Széchenyi tér díszkő burkolatának mosása. A Széchenyi téren mintegy ötezer négyzetméteres felületen zajlott a munka. Elsősorban a rágógumikat, majd a többi szennyeződést – zsír, gumi, korom - távolították el és sor került a fával burkolt elemek festésére is.


A következő hetekben a Baross út teljes hosszában, majd az Arany János úton, valamint a Városház téren is hasonló módszerrel tisztítják meg a burkolatot - jelentette be Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester a hétfői sajtótájékoztatón.

Az alpolgármester elmondta: bár az utca takarítása, seprése, vizes és gépi tisztítása mindennapos, de ilyen szintű és hatékonyságú munkát még sosem végeztek el az utcában ezen a burkolaton. A beavatkozás a burkolat szennyeződése miatt vált esedékessé. Különösen a sok rágógumi maradvány eltakarítása körülményes, de a szakemberek eltávolítják mindegyiket.

Radnóti Ákos közölte, hogy előzetesen próbatisztítást végeztek a szakemberek az utca egyik szakaszán, melyet követően a látványos eredménynek is köszönhetően döntöttek arról, hogy elindítják a munkákat.A nagy felület miatt a sétálóutcákban szakaszonként végzik majd a térkő mosását. A munkatársak speciális, forgókefés takarítógépekkel és magas nyomású vízsugárral, illetve a nehezen elérhető helyeken kézi erővel dolgoznak. A takarítás során olyan vegyszereket használnak, amelyek környezet kímélőek és nem károsítják a térkövet.

Radnóti Ákos hozzátette: kéri a lakosság és az üzlettulajdonosok megértését, mivel a tevékenység zajjal jár. Épp ezért kizárólag reggel 8 és 18 óra között végzik a munkákat, este nem, s cél hogy július első hétvégéjére kész legyen. Az üzletekbe és a házakba való, ki-be jutást tartósan nem akadályozza az esetleges szakaszok kordonozása, mivel az átjárást biztosítják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ne nézzen a Google mapsra, ott még a Dunakapu téren ásnak

A Google térképe szerint Győrben a Dunakapu téren még az ásatások nyomai fedezhetők fel. Sehol egy… Tovább olvasom