Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Nagyrendezvények parkolási csúccsal Győrben

A győri önkormányzat május közepén kezdte építtetni az új rakparti utat a Dunakapu térnél. A munkálatok miatt megszüntették az ott található több száz parkolóhelyet, ennek ellenére a csütörtökön délelőtt sok szabad helyet találtunk a belvárosban.

Az Árpád út Munkácsy és Gárdonyi utca közötti szakaszán 15, tovább az Árkád felé 31 helyre parkolhattunk volna. A Bajcsy-Zsilinszky úton 30 parkoló árválkodott üresen; ott is a történelmi városmag volt zsúfoltabb. Az Újvilág utcában nyolc, a Zechmeister utcában 11 hely maradt szabadon, miközben a Jókai utcai parkolóház még 144 autót várt.

Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. szóvivője kérdésünkre azt válaszolta: a nyári szünetben kisebb a forgalom, így alig növelte a zsúfoltságot a rakparti parkolók hiánya. A parkolóházak kihasználtsága viszont nőtt: a Jókai utcaié enyhén, a Révai utcaiba pedig nyolcvan bérletet adtak el.
A helyzet ugyanakkor romolhat, miután a Dunakapu téri ásatás kezdése miatt mától nem lehet autóval felhajtani a térre. Máthé-Tóth Péter, a városi útkezelő szervezet szóvivője elmondta, hogy a terület eddig sem volt kijelölt parkoló, igaz, tábla sem tiltotta a várakozást, ezért piacnapok kivételével rendre megtelt járművekkel.

A nagyrendezvényeken – mint amilyen legutóbb a Szent László Napok volt, vagy most a Győrkőcfesztivál lesz – ugyanakkor szinte reménytelen autóval helyet találni, így sokan szabálytalanul parkolnak. Truka István, a közterület-felügyelet vezetője szerint nem érdemes megszegni a szabályokat, mert az ingyenes program könnyen drága mulatsággá változhat: a múlt hétvégén két autót szállítottak el, hatra kerékbilincset szereltek, több esetben pedig más eljárást indítottak. A szakember nem kívánta elárulni, hogy holnap, holnapután ismét büntetnek-e. Azt tanácsolta, hogy aki teheti, busszal érkezzen a belvárosba, vagy ha autót használ, távolabb tegye le és gyalogoljon.

A Győrkőcfesztivál miatt lezárják a Szent István útnak az Aradi vértanúk útja és Baross híd közötti szakaszát ma este 7 óra és fél 11 között, valamint a Rába kettős hidat ma este 6 és vasárnap este 10 óra között. Az érintett autóbuszok a lezárások ideje alatt módosított útvonalakon közlekednek. A rendezvény idejére a Kossuth utca egyirányúsítását feloldják.

Olvasóink írták

  • 1. tótbéla 2011. július 01. 12:34
    „Talán azért találtak üres helyeket, mert azok FIZETŐSEK, ellentétben azzal, amit "bölcs" városvezetésünk néhány lenyúlható tízmillió reményében megszüntetett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenőrzés istállótól asztalig, jelöletlen tojások Szlovákiából

Egy szlovák kamionban a pénzügyőrök jelöletlen tojásokat találtak. A szállítmányt a megyei… Tovább olvasom