Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Nagymamát keres az apa

Több mint öt éve egyedül neveli kilencéves kislányát az a győri apuka, aki rokonok és segítség híján úgy érzi, összecsaptak a feje fölött a hullámok. A három műszak, a háztartás és a gyermeknevelés mára megoldhatatlannak tűnő feladattá vált – egyedül.
Hárman: A kilencéves Ági így fejezte ki rajzban vágyát.
Első látásra sziklaszilárd, határozott – szóval igazi férfi. Szavaiból a szeretet és a kilencéves Ági iránti aggodalom árad. Meg a félelem: hogyan, merre tovább? Kihez fordulhatna gyásza után öt évvel? Kinek kell manapság egy problémás, a kislányáért tűzbe menő ember?

Győrt választották

A negyvenöt éves H. András és felesége 1989-ben települt át Nagyváradról. Hitték, hogy sorsuk a közös célokkal itt csak jobb lehet, mint odaát. Kezdetben Makón, majd Szegeden, Budapesten éltek. Albérletben, IBUSZ-szobában, vagy amivel éppen bírtak.
– A főváros túl zajos volt nekünk, Győrről pedig csak jót hallottunk, így itt kerestem munkát – meséli H. András. – Technikusként helyezkedtem el, és rövid időn belül megpályáztunk egy házmesteri állást, amit elnyertünk. Úgy tűnt, sínen van az életünk, ráadásul megszületett kislányunk is.

Kórházról Kórházra

A feleségem novemberben szült, egy hónappal később pedig már Kórházba került. Fájt a hasa és több vizsgálatot követően az orvosok megállapították, hogy egy nagyon ritka daganatos betegségben szenved, ami a hasi főeret támadta meg. Ebben az időszakban dolgoztam, fenntartottam a lakásunkat, rendeztem Ágikát, és hol a győri, hol a budapesti Kórházban látogattam a feleségemet. Kezdetben biztattak az orvosok, azután később jöttem csak rá, hogy tudták: menthetetlen. Mindebből a kislányunk csak annyit vett észre, hogy a mamit Pesten gyógyítják a doktor bácsik, itthon pedig be kell takargatni.

Hittel és szívvel

A fiatal édesanyának mindössze négy évet adtak az égiek: 1998 áprilisában az utcán rosszul lett, és délutánra meghalt. A feldolgozhatatlan tragédia ma is kíséri a rokonaiktól, ismerőseiktől távol élő apát és kislányát, akinek azonban élni és dolgozni kell. Párkapcsolatai kudarcba fulladtak, így András elbizonytalanodott. Egy bébiszitter öt-, hétszáz forintot kér óránként, ami egyműszaknyi időt felszorozva tetemes summa. Olyan egyedülálló nőt, illetve nyugdíjast keres, akit nem csupán az anyagiak érdekelnek, és segít az egyébként rendezett lakás- és egyéb háttérrel bíró apának. Munkahelyén három műszakban kell helytállnia, ami összeegyeztethetetlen a kislány ellátásával, iskolából való hazakísérésével és tanulásával.
Egyelőre a szeme fényét jelentő Ágika mellett csak a reménye maradt. Bízik a jó szándékú emberekben, akik talán melléállnak, és a kislány felnevelésében az apa nem marad magára.
(Az Ágikát egyedül nevelő édesapa elérhetősége szerkesztőségünkben megtalálható – 96/504-453.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két év múlva tiszta víz a Dunába

Kedden írták alá a győri szennyvíztisztító második ütemének kivitelezési szerződését. Az… Tovább olvasom