Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Nagylelkű adomány a babáknak

Győr - Egy nagylelkű adománynak köszönhetően megújult a megyei kórház koraszülöttosztályának kórterme és szociális helyiségei. A 19 millió forintot felajánló üzletember maga is érintett: tapasztalta, mit jelent az orvosok, nővérek áldozatos munkája.
Nem véletlenül a kórháznak ez az osztálya lett a kedvezményezettje Paár Attila győri vállalkozó jótékony gesztusának: öt évvel ezelőtt, Viktória lánya születésekor aggódó apukaként pillantott bele a koraszülött babákért küzdő szakemberek munkájába, küzdelmeibe. Igaz, ez a fővárosban történt, ahol három hónapot töltött a család szeme fénye, hazatérve azonban dr. Alexy Miklós, a győri koraszülöttosztály vezetője lett a kislány orvosa. Akkor kezdődött a segítő kapcsolat; három éve többek között a kórházi folyosót és a vizesblokkokat újította fel az építőipari vállalkozó cége, most pedig az egyik kórterem és a személyzet szociális helyiségei kerültek sorra. Ha a mostani, több mint 19 millió forintos adomány ritkaságszámba is megy, az egyáltalán nem ritka, hogy az osztály kis betegeinek családjából kerül támogatás a kórházi alapítvány számlájára.

Mészáros György, a felújítás művezetője, Paár Attila cégvezető és dr. Alexy Miklós a megszépült kórterem előtt. Fotó: Bertleff András
Mészáros György, a felújítás művezetője, Paár Attila cégvezető és dr. Alexy Miklós a megszépült kórterem előtt. Fotó: Bertleff András


– Általában ez történik, hiszen ezek a szülők szembesülnek azzal a munkával, a nehézségekkel, amelyekkel nap mint nap küzdünk. Többször érkezett milliós adomány a tőlünk egészségesen hazakerülő kicsik szüleitől. Volt, hogy egy kislány egyéves születésnapján döntött úgy a család, hogy egymillióval segíti az osztály működését – mondta dr. Alexy Miklós.

A négy inkubátornak helyet adó, eddig szűk és lepusztult terem ma, a felújítás egy hónapja után levegős és világos, a komor falakat mesemintás csempék váltották fel, a régi légkondicionálót modernre cserélték. S ami ritkaság, nemcsak a kis betegek (és a sokszor hónapokat mellettük töltő szüleik), hanem az osztály több mint húsz dolgozója is örülhetett: az eddigi balkáni állapotok helyett végre az előírásoknak megfelelő öltözőt, zuhanyzót, pihenőhelyiséget vehettek birtokba.

A négy inkubátornak helyet adó, eddig szűk és lepusztult terem ma, a felújítás egy hónapja után levegős és világos. Fotó: Bertleff András
A négy inkubátornak helyet adó, eddig szűk és lepusztult terem ma, a felújítás egy hónapja után levegős és világos. Fotó: Bertleff András

– Az egészségügy mai helyzetében a fennmaradás kulcsa az emberi erőforrás kitartása. Az, hogy a nyugatinál harminc százalékkal hosszabb munkaidő, jelentősen elmaradó fizetések mellett tegyünk a kiégés ellen, s hogy a dolgozók újra tudják termelni azt az energiát, ami a napi munkában, stresszben elfogy – mondta a kórterem átadásán dr. Varga Gábor, a kórház igazgatója.

Olvasóink írták

 • 14. Tyler 2008. december 09. 11:27
  „Elolvastam az előttem írtakat és összességében inkább elszomorodtam. Sokan nem a hírt kommentálják, hanem saját békétlenségüket kürtölik a világba. Sajnos - vagy szerencsére - nem tudom megérteni, hogy egy ilyen hír hogyan tud bárkiből is negatív érzéseket kiváltani. A kórház egyik osztálya megszépült, azok, akik áldozatos munkájukkal a legártatlanabbakon segítenek, végre emberi körülmények között dolgozhatnak, hogy nagyobb esélyt adjanak az életre. Bízom benne, ha ők - kiket megmentenek - felnőnek, és majd egy ilyen hírt olvasnak, az mondják: "Ez igen! Köszönjük, hogy ismét előre tehettünk egy lépést!" Remélem számukra társadalmunk jelenlegi, mindent átszövő frusztráltsága csak emlék lesz.”
 • 13. orgona 2008. május 06. 23:42
  „Minden gazdag,neves,hires ember tesz valamit tehat adakozik mielött kifizetne a sok adot ez igaz!Ezek az emberek különbözö dijakkal ki is lesznek tüntetve es altalaban ezek a legnagyobb sikkasztok a vilagon!nem irigyseg? Nem!De ez az igazsag!En nem tehetem nincs miböl,de halasak vagyunk,es bokolunk az ilyen emberek elött!”
 • 12. Hajni** 2008. május 01. 18:28
  „pharma! Legyél nagyon büszke Magadra! Veled ellentétben én csak azokat illetem nem tetsző kritikával ,akiknek a Tiedhez hasonló a bemutatkozása! Ja...és az urat nem ismerem,mielőtt még az ostoba kis agyadat újabb pletyka lehetőségével terhelnéd! :))))))))”
 • 11. pharma 2008. május 01. 13:28
  „Örülünk Hajni! Örülünk az ,aggódó, felajánlásoknak! annyit azért megjegyeznék neked, hogy a gyermekeken nem a felújított kórterem és szociális helyiség segít, hanem az orvosok és a gépesítés, de hagyjuk, mert úgy látom a legnagyobb pletykás te vagy, hisz mindenhol ki nyilvánítod véleményedet! azt hiszem neked semmi sem felel meg, mindenbe bele tudsz kötni, vagy pedig fontos számodra az adományozó talán? Mindenesetre szép dolog segíteni a kórházakon az embereken, ha ez a mai Magyarország nem teszi meg, de nem kell mellé az ön reklám továbbra sem, úgy igazán nagylelkű egy adomány!”
 • 10. Hajni** 2008. május 01. 12:41
  „todoer! Tökéletesen igazad van! Ez a mai Magyarország! Gondolom,ha név nélkül adományozott volna Paár úr,akkor most mindenki azért lenne felháborodva és most erről szólnának a sunyi pletykák. Örüljetek emberek,hogy ő legalább tett valamit,amire büszke lehet!”
 • 9. pharma 2008. május 01. 10:48
  „Ha adok és mindenképpen névvel teszem azt, akkor sem használom fel a gyerekemet, a családomat, hanem egyszerűen győri vállalkozóként ADOK!”
 • 8. nahat 2008. május 01. 10:27
  „Adományozni név nélkül a legtisztességesebb, nem kell az adományt ön reklámként adni, legalább is nálunk nem így szokás tisztelt hozzászólók! Adni önzetlenül kell!! Értitek mire gondolok!!!”
 • 7. todoer 2008. május 01. 09:05
  „Nem értem , ha ad azért fanyalognak egyesek , ha nem ad akkor az a baj . Ezért tart itt az ország , mindenki azzal foglalkozik , a másik mit és miért csinál ,könyékig turkálnak mások magánéletében , mindenhol a sunyiságot , rosszindulatot keresik . P l Gyenesei úr most lesz miniszter de már támadják . Az adományozó költhette volna másra is a pénzét ( egyik hozzászólónak sem lenne hozzá semmi köze ) és csak köszönet illeti a tettéért.”
 • 6. baráti 2008. április 30. 23:18
  „NAHAT! Micsoda pontos info. Csak nem vele voltál te is? Vagy esetleg egy elküldött dolgozója vagy?”
 • 5. Hajni** 2008. április 30. 21:37
  „A cikk nem az adományozó magánéletéről szól! Gondolom most örül az a hozzászóló aki névtelenül bemutathatja mire képes egy tudatlan,buta ember,akit csupán az boldogít,ha mások magánéletét a nyilvánosság elé tárja. Ez értelmes és művelt embereket nem érdekel! Arra is gondolhatna,hogy a családja körében születhet még idő előtt csecsemő és talán pont a "nagylelkű adománynak" köszönheti majd az életét.”
 • 4. józsi 2008. április 30. 16:51
  „Nem kell dicsőíteni a "jótékonykodó" vállalkozókat, mert egyébként mindent megtesznek, hogy kibújjanak az adók befizetése alól!”
 • 3. nahat 2008. április 30. 14:10
  „Valóban tiszteletre méltó, hacsak nem a lelkiismeretfurdalás hozta ki ezt az úrból, tudniillik Paár úr Viktória születése utáni napokban nem igazán aggódó apuka módjára töltötte téli pihenőjét az obertauerni sípályákon a Montana nevű szállodában!”
 • 2. Tajtianyu 2008. április 30. 07:40
  „Tiszteletre méltó Paár úr felajánlása,hihetetlen ,hogy a mai gazdaságilag totálkáros Magyarországon valaki ilyet tesz.Bár mindenki ,aki megteheti példát venne róla.Meg az összes olyan gazdag úrificsúr és műnő,akik világ életükben nem szenvedtek hiányt pénzből,elgondolkodhatnának,hogy a sok sz@rság helyett amire elszórják a milliókat,humánusabb lenne hasonló helyekre invesztálni.Nem sokat...csak valamennyit...de az a valamennyi is a MINDEN -t jelentené.
  De...azt hiszem ez csak egy vágyálom marad és a bérből és fizetésből élők fogják ezentúl is évente egyszer az adójukkal támogatni az eü intézményeket.”
 • 1. Pertim 2008. április 30. 06:22
  „Én is ezután is mindig hozzájárulok ehhez a munkához és a kisbabák ellátásához! További kitartó munkát kívánunk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karneváli hangulatban búcsúztak az iskolától

Győr-Moson-Sopron - Megkezdődött a visszaszámlálás... az utolsó napok az iskolapadokban, jön az… Tovább olvasom