Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Nagycsaládosok fóruma az egészségbiztosításról

Győr - A győri Família Nagycsaládosok Egyesülete nyílt lakossági fórumot hirdetett tegnap estére az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontba. A találkozóra meghívták a megyeszékhely és környéke valamennyi országgyűlési képviselőjét.
Gyertyás János, az alapítvány elnöke elmondta, a képviselőket számon kívánták kérni, ki hatalmazta fel őket arra, hogy december 17-én megszavazzák az egészségbiztosítási törvényt. A fórumon több szakember ismertette a kialakult helyzetet, majd az egyedüliként megjelent országgyűlési képviselő, Balogh József korábbi győri polgármester (MSZP) emelkedett szólásra. Előadását a megjelentek bekiabálások közepette hallgatták végig.

Hétfőn egyébként négy, az Országos Kockázatközösségi Alap, a díjtétel és fejkvótabizottságok működéséről szóló, a pénztári várólistákról és a fejkvótaszámításról szóló kormányrendelet koncepciója került az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülése elé az egészségpénztári rendszer kapcsán. Horváth Ágnes egészségügyi miniszter az egészségbiztosítási törvény módosításairól szólva elmondta: megtiltják a „piramisrendszerre épülő" tagtoborzást, továbbá bizonyos ellátásoknál kötelező lesz a pénztári önrész, ami azt jelenti, a pénztáraknak hozzá kell járulniuk az alapból fizetett ellátásokhoz. Ez az önrész 10 százalék lenne. Elképzelhető, hogy lesz olyan gyógykezelés, amelyhez a pénztár nagyobb mértékben – akár 30–40 százalékkal is – hozzájárul. A szaktárca tervei szerint a kockázatközösségi alapba gyógyszerek is bekerülnének.

Olvasóink írták

 • 5. győri polgár 2008. január 30. 09:04
  „bocsi: akkor lenne ez így igaz, ha az MSZP és SZDSZ választási programjaiban szerepelt volna az egészségügy állami felelőségvállalásának megszüntetése, és helyette a magánbiztosítók helyzetbehozása. Erről azonban nem volt szó!”
 • 4. bocsi 2008. január 29. 23:31
  „"Gyertyás János, az alapítvány elnöke elmondta, a képviselőket számon kívánták kérni, ki hatalmazta fel őket arra, hogy december 17-én megszavazzák az egészségbiztosítási törvényt."

  Ha Gyertyás János tisztában lenne a képviseleti demokrácia fogalmával, akkor a fenti kérdést fel sem tette volna.Nincs tisztában tehát feltette, de segítek neki, hogy máskor ne kérdezzen csacsiságot.Íme:
  "Közvetett vagy képviseleti demokrácia esetén a nép az általa választott képviselők révén alkotja a törvényeket, gyakorolja a közhatalmat."
  Most lehet anyázni.”
 • 3. kim 2008. január 29. 20:48
  „Miért kell azt kiemelni, hogy egyedülikéne megjelent országgyűlési képviselőként??? Ők nyújtották be a törvényt, nekik kell megmagyarázni. Ez a cikk felér egy fizetett politikai hirdetéssel. (talán ezért sincs feltüntetve a szerző)”
 • 2. gyakor 2008. január 29. 19:59
  „Én csak azt kívánom nekik, hogy ha betegek lesznek, gyógyítsa Őket a pókerarcú H. Ágica!”
 • 1. győri polgár 2008. január 29. 16:29
  „Azt javasolom: ha az új egészségbiztosítási rendszer a gyakorlatban múködésképtelennek bizonyul, az esetlegesen felmerülő károk miatt az azt megszavazókat vonják majd felelőségre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ciki a cigi – iskolások a kampányban

Győr-Moson-Sopron - Elképzeltek egy dohányfüstmentes világot, ami minden bizonnyal jól sikerült: a… Tovább olvasom