Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Nagy Viktor: Az első találkozás a társulattal

Győr - Első győri társulati ülésén vett részt kedden Nagy Viktor, a Győri Nemzeti Színház frissen megválasztott igazgatója. Egyelőre heti két napban ismerkedik leendő kollégáival.
Két bemutató is változik a jövő évi műsortervben

Kíváncsisággal teli várakozás – ez várta kedden délután saját érzései szerint Nagy Viktor színházigazgatót, aki április közepi megválasztása óta először találkozott „egyben" a teljes társulattal. Az elmúlt hetekben többször járt „félhivatalosan" a teátrumban, többek között a Marica grófnő premierjén is, akkor azonban csak néhány emberrel tudott szót váltani. Az igazi ismerkedés csak most kezdődik.

– Operatív kérdésekkel nem foglalkozom július 1-jéig, a leendő munkatársaimat azonban igyekszem megismerni. Hamarosan minden művésszel leülök egy beszélgetésre, ahol mindenki felteheti a kérdéseit – mondta Nagy Viktor, aki maga kérte, hogy még az idény vége előtt találkozhasson a színház tagjaival. Hamarosan ellátogat a teátrum „gyártási részlegét" jelentő Műhelyházba is.

Nagy Viktor egyelőre a keddeket és a csütörtököket tölti Győrben, munkába július 1-jén áll. Fotó: Krizsán Csaba
Nagy Viktor egyelőre a keddeket és a csütörtököket tölti Győrben, munkába július 1-jén áll. Fotó: Krizsán Csaba

A leendő igazgató bevallása szerint igyekezett „betekintést adni színigazgatói pályázata mögé, megmutatni, ami a mondatok mögött van". Többek között azzal, hogy ismertette a szakmai elképzeléseinek megfelelő változtatásokat a jövő évi műsortervben. Ezek szerint a tervezett Aladdin című darab helyett a (többek között Kaposváron is sikerrel játszott) Pinokkió kerül színre – méghozzá a nagyszínpadra.

– Tudom, az utóbbi időben nem fordult elő, hogy a nagyszínpadon gyerekdarabot mutatott volna be a színház, de eltökélt szándékom tartalmas, minőségi darabokat előadni ebben a műfajban is. Nagy és fontos feladat kinevelni a saját leendő közönségünket, a jövő nézőit – indokolta döntését az új direktor.

Változás továbbá, hogy a „Kék, kék, kék" című Egressy-darab helyett az „Isten pénze" című musicalt mutatja be a társulat, december végén – az indoklás szerint többek között azért, mert az előbbi kevésbé való nagyszínpadra. A Müller Péter–Tolcsvay László–Müller Péter Sziámi szerzőtrió musicalje, amely Dickens „Karácsonyi ének" című híres regényéből készült, tizenöt évig futott – szintén Nagy Viktor rendezésében – a Madách Színházban, de sikerrel játszották Miskolcon és Veszprémben is.

Nagy Viktor elmondta azt is, hogy a tervezett kettő helyett akár négy kamaraszínházi darabot is szívesen látna a Kisfaludy Teremben.
A színház új igazgatója egyelőre ingázik a főváros és Győr között, heti két napot tölt leendő munkahelyén.

– Ebben rutinos vagyok, a fél életemet szállodai szobákban töltöttem. A nyár minden szempontból az ismerkedésé lesz – a színházzal és a várossal is!

Olvasóink írták

 • 14. Patriot 2008. május 21. 14:18
  „Nagyon furcsállom ezeket a rosszindulatú beszólásokat. Úgy érzem ,hogy aki ilyen butaságokat ír ,hogy Nagy Viktor a fizetéséért 2 napot dolgozik az vagy nagyon buta vagy nagyon szeretné N.V -t rendesen bemocskolni. Köztudott tény , hogy az új igazgató csak 2008 júli. 1-től veszi át a székét. Ez azt jelenti ,hogy addig ő nem kap fizetést.
  A másik pedig az , hogy N.V mint magánember járt Győrben , hogy ismerkedjen a társulattal aminek a vezetését megkapja júli 1-től. Nem értem ez miért baj? Miért ne nézhetne meg előadásokat? Én úgy látom ,hogy igyekszik és gondolom önerőböl leutazik Budapestről ,hogy ne teljesen ismeretlenül kelljen megjelennie júli 1.-én. Szerintem az előttem író rosszindulatú kritikák elég furcsák. Nem értem ,hogy miért rosszindulatúak egy olyan emberrel eki még nm is bizonyított még nm is látták egy rendezését sem.SAmunak meg üzenem , hogy belegondolt-e hogy egy pályázat megírása mennyi időt vesz igénybe??”
 • 13. villma 2008. május 08. 10:23
  „Ej, Miska, Miska, kismiska! Miért zavar téged olyan nagyon, hogy
  az új igazgató megakarja ismerni a társulatot? Ez így természetes. Az lenne furcsa, ha július elsejéig felé se nézne a
  színháznak.”
 • 12. Ahab 2008. május 07. 23:11
  „NV kinevezése július 1-jétől ketyeg, tehát az első fizetését augusztus 3-a körül utalja majd neki a számfejtő-hivatal.
  A másik, hogy júl. 1.jétől már nem sok mindent tud kezdeni a következő évaddal, tehát ha nem teszi be a lábát addig, akkor egy évig az előző vezetés elképzelései szerint kell a művészeti kérdéseket figyelnie, miközben változtatásokat várnak tőle, mert valljuk be, a győri színház, azért nem az élmezőnyben szerepel... Szóval ez egy kellemetlen szitu, akármit csinál, egyik se jó. A bejárkálás a kisebbik rossz, amiből választhat.”
 • 11. Kiss Miska 2008. május 07. 22:32
  „Tisztelettel Kedves!
  Minden szavad igaz, de még mindig nem tudom: miért ismerkedik? Nem tudja mit vállalt? Most nincs igazgató? Mit keres itt? A Másik Viktor se jár be még a Fletót nézegetni, pedig Ő lesz a befutó! A Kisalföldet nem kötelező olvasni.”
 • 10. tisztelettel 2008. május 07. 22:29
  „Megint kezdődik a Kisalföld nagy manipuláló játéka.Címoldalon hagyják jó sokáig ezt a szóra sem érdemes hírt,hogy jó sok negatív hozzászólás érkezzen.Pedig semmi rosszat nem csinál Nagy Viktor.Mindenhol mindenki ezt tenné.Úgy állítják be mintha valami csudarossz dolgot csinálna.Arról senki nem beszél,hogy az összes megnyilvánulása inteligens emberre vall,és egy remek színházat akar itt Győrben csinálni.
  Július elsejétől lesz Ő az igazgató.Addig csak ismerkedik.Ez így természetes.HAJRÁ NAGY VIKTOR!!
  Egyesek nagyon nehezen tudják elfogadni,hogy ő lett a színház igazgató.De majd bizonyít,és megszeretik.
  A Kisalföld megint nem arról ír amiről kellene.Gyermekded játékot űz.Felnőhetne végre!Tisztelettel...”
 • 9. Kiss Miska 2008. május 07. 21:46
  „Az új igazgató ÚR csak később kezdi meg a "munkát". Most csak ismerkedik. Jobb esetben normális ember nem tesz ilyesmit. ,,Bal" esetben jobboldali.
  Pofátlanság. Ez olyan, mintha egy amerikai elnök bejárna a fehérházba "ismerkedni" hivatalos beiktatása előtt. Ezért baj, ha kvázi ,,munkanélküli" lesz az új direktor, mert nagyon ráér ,,ismerkedni!”
 • 8. Timcsike 2008. május 07. 19:57
  „trent! Miből gondolod, hogy ezek a darabok"bárgyúságok"?? És mi alapján minősíted például az Aladdint? Tudod egyáltalán, hogy miről szól?? Először nézzél utána, aztán utána okoskodjál! Attiláék nagyon sokat dolgoztak a darabon, nem ezt érdemelnék...”
 • 7. SAmu 2008. május 07. 19:48
  „Minthogy N. V. hajlandó - gondolom teljes fizetésért - egy hét alatt kettő napot dolgozni a győri színházban , mint új izgató (sic!) , el tudom képzelni, minő intenzitással dobja be magát az nagy kihívást jelentő munkába........”
 • 6. trent 2008. május 07. 19:07
  „Hajrá Nagy Viktor! Tegyen csak rendet a sok nagyképű majompalánta között. A bárgyúságokat pedig tényleg nem kell műsorra tűzni. A Kszel Aladdinozzon a Vaskakasban. Az még baráti cég.”
 • 5. fsdfds 2008. május 07. 17:30
  „Érthető, hogy mér telefonált le kövér laci bácsi! :)”
 • 4. sziszifusz 2008. május 07. 14:58
  „Megnyomorították a komenisták 15 év operáházi üldöztetés alatt!

  Most meg büntiből Győrbe száműzte a párt!

  Tehetsége bontakozóban.”
 • 3. Makkmarci 2008. május 07. 13:24
  „2 darabot vártam, most mindkettő megy. Egressy a legjobb mai magyar drámaíró, tán illene megismerni, az Aladdint pedig Kszel Attiláék szerették volna létrehozni, rengeteget dolgoztak rajta, maguk szerezték a zenéket is- s ahogy tapasztaltam, szerették a győriek a korábbi darabjait is.

  Remélem, mielőbb átalakulunk opera és musicalszínházzá, és akkor legalább nem lesz gond, mit érdemes megnézni.”
 • 2. enan 2008. május 07. 07:54
  „Nem kell aggódni!Ő is európai-csak kicsit másként!”
 • 1. joco1 2008. május 07. 05:32
  „Most még csak a "darabokat" sepri ki ?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utazás a traffipaxos autóval: Drága csekkek készülnek

Győr-Moson-Sopron - Érezhetően lelassultak az autók, a személyi sérüléses balesetek is… Tovább olvasom