Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Nagy Viktor: `a jövő évad műsora sokkal merészebb´

Az ideinél merészebb évadra készül a Győri Nemzeti Színház - közölte a csütörtöki évadzáró társulati ülésen Nagy Viktor igazgató.

"A jövő évad műsora sokkal merészebb" - hangsúlyozta az igazgató, hozzátéve, hogy műsorra tűzik Shakespeare Hamletjét és Mozart Don Giovanniját is, az előbbit Ács János, az utóbbit Szalma Dorotty rendezésében.

A következő évadban a nagyszínházban viszi színre Bulgakov Moliére, avagy álszentek összeesküvése című színművét Funtek Frigyes, Dobozy Imre-Korognai Károly A tizedes meg a többiek című komédiáját pedig Forgács Péter rendezi. Nagy Viktor állítja színpadra Jonathan Larson Rent (Bérlet) című rockoperáját és az Állami áruház című operettet, Barabás Tibor és Gádor Béla művét.

Nagy Viktor az évadzáró társulati ülésen határozottan cáfolta azt a városban elterjedt szóbeszédet, miszerint a budapesti Nemzeti Színházba, illetve az Operaházba kérték fel igazgatónak. Kijelentette: senki nem kereste meg ilyen jellegű felkéréssel.

Biztosította a társulatot arról, hogy Győrben marad. Egyúttal röviden summázta a kinevezése óta eltelt két évben bekövetkezett változásokat. Kiemelte: a társulat művészileg megerősödött, a produkciók látványvilága, művészi minősége egyre jobb, s "bármelyik budapesti színházban megállná a helyét".

Az évadzáró eseményen köszöntötték Gyöngyössy Katalin színművészt 70. születésnapja alkalmából, és újabb örökös tagokat is üdvözöltek Szikra József színművész, Lizán Katalin zenekari művész és Páros Zsolt színpadmester személyében.

A társulat titkos szavazással ítélte oda a Kisfaludy Alapítvány díjait Janisch Éva és Szilágyi István színművészeknek. Mózes Anita és Fejszés Attila színművészek nyerték el a fiatalok művészi munkáját segítő Kisfaludy-ösztöndíjat.

Olvasóink írták

 • 18. sziszifusz 2010. június 20. 08:41
  „A Kósa úr is lehetne akár a főváros főpolgármestere- mindenben üti - pedig nehéz - a Demszkyt.Mi az hogy bármelyik előadás a fvárosba is elmehetne?Igazgató úr -igazmondó Szijjártó városában ekkora őszinteséget?
  Mert nálunk minden rendben van.Az igaz, -rendet kellene teremteni-csak - ki csináljon rendet a rendteremtők fejében?No ezt mutatta meg a korcsmárosi győri színház-Tisztelt Igazgató Úr! Sok hibával!Ehhez önnek esélye sincs!”
 • 17. döndödöm 2010. június 19. 15:42
  „Addig nem is lesz rend a színházban, amíg azok a /vastagbőrű/pofák ottvannak, akiknek áldásos tevékenysége kellett a milliók eltüntetéséhez.”
 • 16. sziszifusz 2010. június 19. 14:41
  „Színház-közönség-minőség:egy direktor fejében összeáll.Van akijében igen és van akinek a fejében az istennek se -Korcsmáros tehetséges volt és össze tudta hozni a fejében a találkozást-víziója volt.A látványvilágról fogalmunk se volt,a művészi minőséget nem ösmertük,művészileg is gyengék voltunk.Csak darabokat és nagyszerű színészeket nagyszerűen rendezve és a dolgok a helyükön voltak-láttunk.Jegyszedő,ruhatáros,örökös tag,és még az is aki a Svejk alatt leállította az előadást- mondván egyházgyalázás- vastaps és jól éreztük magunkat!Ja hogy a színház politizált!Igen.Nagyon!A hülye szocikat és a méghülyébb fidesznyikokat figurázta!Ez a dolga évezredek óta!És nem a modoros seggnyalás és az az ízlésbeli - nagy - különbség ami a mai győri színház és a korcsmárosi között van - volt!Mindent elmond - szavak nélkül a- Csárdáskirálynő plakátja!_
  Tessenek megnézni és elővenni az ötvenes évek és a moszkvai nagy siker képeit!Kísérteties a hasonlóság!Bornírt.
  Korcsmáros- igaz túlzásba vitte a kuplerájt néha-az Ő kuplerájába levegő volt!”
 • 15. okostojas007 2010. június 18. 20:49
  „Én is jó utat kívánnék Nagy Viktornak. Ha budapesti társulatra vagyok kiváncsi, akkor ott nézem meg a darabot. Így tudok viszonyítani társulat és társulat között. Mielőtt jegyet váltok, most megnézem a szereposztást, eddig ilyet soha nem tettem. Ezért nem is néztem meg pl a Csárdáskirálynőt. Szerintem a győri színészek között is találhatott volna az igazgató úr megfelelőt. Továbbra is szeretnénk látni színvonalasan rendezett darabokat, amelyekkel Korcsmáros György és nem utolsó sorban Forgács péter megörvendeztette közönségét.”
 • 14. kakuktojat 2010. június 18. 19:24
  „A Korcsmáros azért kapta a kitüntetést mert egyedül vitte el a balhét.Mondjuk az mocskosul etikátlan dolog volt hogy egyszemélyi felelős volt a szinház ügyeiért. Hogy lehet ilyen munkaköri leirást és felelőséget rányomni egy emberre? Azért a most kinevezett elszámoltató esetleg rárepülhetne ezekre a szinházi pénznyelőkre, hátha más szemmel látná a történteket, és kiderülne,hol landolt ennyi meg annyi közpénz.”
 • 13. Tabornok 2010. június 18. 17:51
  „"a budapesti Nemzeti Színházba, illetve az Operaházba kérték fel igazgatónak. Kijelentette: senki nem kereste meg ilyen jellegű felkéréssel." Annyira nem hülyék a Bpestiek, hogy odahívják. Eszükben sincs odahívni, ők szeretik és tudják hogyan kell színvonalas előadást csinálni.
  Nem tudom, miért emlegetik itt többen, hogy a Korcsmáros jó volt? Tudjuk, hogy szakmailag valóban jobb volt. Erdekli ez a várovezetőket? NEM.
  Találtak egy jó elvtársat a színház élére. Nekik jó!”
 • 12. hidas 2010. június 18. 17:37
  „" Kiemelte: a társulat művészileg megerősödött, a produkciók látványvilága, művészi minősége egyre jobb..." Tisztelt direktor Úr: mihez képest?! Látta Ön az előadásokat, vagy csak úgy mondja...”
 • 11. sziszifusz 2010. június 18. 15:33
  „A kitüntetetteknek és ünnepelteknek gratulálok.”
 • 10. sziszifusz 2010. június 18. 15:28
  „A mult- 2009/2010-évad:harminc éve bérletes vagyok -így még nem csaptak be:
  Hat előadás- egy balett,egy ideráncigált Veszprémből,egy előadás sem a Kisfaludy teremben holott az ottani különlegesség miatt számos diák lett bérletes!/ Adáshiba,Lila ákác/Állítólag pénzügyi okok miatt holott azóta meg ott hobbypolitizálnak hetente.
  Különleges helyett- hallgathattam Dörner förtelmes megjátszatlan káromkodásait.
  Tehát- a bérletben volt-egy fél előadás- a Csárdáskirálynő második része!
  Talán csak nem a tizedes lesz a merészség?!
  Opera - kapkodás és kidolgozatlanság és koncepciótlanság- fertelmes műanyagvonalzós Hunyadi majd csárdáskirálynő most meg az állami áruház.
  Megerősödött bennem -romlott minden mutató és sajnálom,hogy marad!”
 • 9. Batistuta 2010. június 18. 12:41
  „Nyugodjék békében a Fáy bérlet. Köszönjük, Igazgató Úr!:-(”
 • 8. kanga64 2010. június 18. 11:47
  „Azért az érdekes, hogy ennek a városvezetésnek semmi/senki sem jó. Az itt rosszul teljesítő, volt színházigazgató - eddigi munkásságáért - országos elismerést kap, a jubiláló, világszínvonalú Médiawawe-re sincs szüksége a városnak... Majd ma este Tűlevelű kolléga megmutatja, mi kell nekünk...:-/”
 • 7. Zs1000 2010. június 18. 09:17
  „Kedves nagy úr!

  A megszüntetett vasárnap esti bérletesek nevében köszönöm, hogy nem tudjuk megvenni a megszokott bérleteinket. Elnézve a jövő évadot felesleges pénzkidobás lett volna. Gratulálok a "merész" ténykedéséhez, igazi profi munka............”
 • 6. vet 2010. június 17. 22:46
  „jajj de jó lenne, ha elmenne innét. Rendszeres színházba járó voltam Gyuri idején, több előadást megnéztem akár 12x is. Mióta Viktor van azóta 2 előadást néztem meg, abból az egyik borzalmas volt. A többiről meg hallottam, hogy az :S Nem tudom minek kellett idehozni, csak kiszórta az összes jó színészt és tönkrette az ország egyik legjobb színházát.”
 • 5. BJJ545 2010. június 17. 22:17
  „25 évig volt bérletünk, de az idén nem veszünk és nem az ára miatt. Nem volt szerencsés a váltás.. Csapnivaló volt az elmúlt évad.”
 • 4. ortadon 2010. június 17. 21:37
  „csatlakozom az előttem szólóhoz!
  amióta Korcsmárost elküldték, a győri színház egy kalap szart sem ér
  amióta Korcsmárost elküldték, a győri színház egy kalap szart sem ér
  amióta Korcsmárost elküldték, a győri színház egy kalap szart sem ér
  amióta Korcsmárost elküldték, a győri színház egy kalap szart sem ér
  amióta Korcsmárost elküldték, a győri színház egy kalap szart sem ér
  amióta Korcsmárost elküldték, a győri színház egy kalap szart sem ér
  amióta Korcsmárost elküldték, a győri színház egy kalap szart sem ér
  amióta Korcsmárost elküldték, a győri színház egy kalap szart sem ér

  ezt is moderálhatja, de ez akor is így van!

  Én Gyurinál kezdetem itt Győrben, majd jött a támadás és most ez a "vezető"...
  nem is dolgozom vele...
  a színházzal sem...
  "Manus manum lavat"

  Hátha elviszik innen jó messzire...”
 • 3. igazmondó 2010. június 17. 19:42
  „amióta Korcsmárost elküldték, a győri színház egy kalap szart sem ér.

  (moderálva)”
 • 2. ortadon 2010. június 17. 19:12
  „ha itt az idő menni kell!!!”
 • 1. tber 2010. június 17. 18:50
  „A jövő évi műsor eléggé komorra sikeredett, de majd meglátjuk. Egyébként ha budapesti színházi előadást akarok megnézni akkor én személyszerint elmegyek Budapestre. Nekünk a győri előadások kellettek és kellenek ezután is. A korábbi években azért a székekre is készítettek szórólapot a következő évadról beharangozónak illetve az előadás elött spot ment le erről. most meg semmi felhívás csak az onlinról értelsül az ember. Biztos spóroláés megy ezen is meg az izzókon is, sőt már az előadások elött a mobiltelefonos figyelmesztetés is megszünt, pedig tegnap nagy szükség lett volna rá. Több telefoncsörgést hallottam, mint egy mobilboltban. Egyébként nagyon "megrémültem" hogy más színházakból is megkeresték a dirktor urat, de mostmár "nyugodt" vagyok! Azért javaslom ha hívják menjen, mert ha egyszer menni akarna és nem hívják akkor az rosstul tud esni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerések Győr-Moson-Sopron megye szolgálatáért

Az elismeréseket a megyei közgyűlés tisztségviselői - dr. Szakács Imre elnök, valamint Firtl Mátyás… Tovább olvasom