Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Nagy Imre úti szervizút - 130 tonna aszfalt a felújításnál

A szervizút felújítására a tervet még 2009-ben elkészítették, a forrás - 30 millió forint - azonban tavaly érkezett meg. Mostanra megújult az útburkolat.

˝A Nagy Imre úti szervizút – Nádorváros nyugati határán – a 70-es években épült ki, a közművezetékek kiépítését követően.

A bitumennel ellátott felületi bevonat ugyan stabilizálta az útként funkcionáló földutat, de a vízelvezetést, vagy a megfelelő teherbírást már nem lehetett ezzel a pályaszerkezet típussal biztosítani.

A felület a több évtizedes elhasználódástól megrepedt, téli időszakok után kátyúzni kellett a burkolatot.

A szervizút felújítására vonatkozó útépítési tervet 2009-ben elkészíttettük. Az engedélyek beszerzését követően 2013-ban állt rendelkezésre a lakóutca program keretén belül a felújításhoz szükséges 30 millió forint.

Ősz végén elkezdődött a kivitelezés, azonban csak tavasszal tudtuk folytatni a munkát, mert a Pannon-Víz Zrt. ivóvíz vezeték csere miatt kérte a munkák felfüggesztését.

Téli időszakra autóval járható murvás felületen tudtak a lakók közlekedni, majd márciustól elkezdődhetett az útépítés érdemi része: pályaszerkezet építés, szegélyek építése, aszfaltozás, járda építése.

A 150 méter hosszú szervizút mellett gyephézagos burkolással a parkolást is megkönnyítettük.

Összességében a 2008-tól felújított, szomszédos Hajdú, Gomba, Leiningen utcákhoz hasonlóan kulturált, lakóutcákhoz méltó útburkolat jött létre.

A felújítás során 130 tonna aszfaltot dolgoztak be a Pentavia Kft. munkatársai˝ - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet műszaki vezetője.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott ékszerek, órák, monitorok fotókon - felismeri valamelyiket?

Az is lehet, hogy a megyéből lopták el galériánkban szereplő értékeket. Tovább olvasom