Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Nagy Imre és mártírtársai újratemetésére emlékeztek - galéria

Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének 22. évfordulójára emlékeztek csütörtökön országszerte, Győrben a Bisinger sétányon lévő Golgota emlékműnél tartottak koszorúzási ünnepséget.

Fekete Dávid önkormányzati képviselő kiemelte: 1956 októberében Győr is a forradalom lázában égett, s június 16-án nemcsak Nagy Imrére és mártírtársaira emlékezünk, hanem a forradalmi szerepvállalás miatt kivégzett győriekre – Halász Ödönre, Máté Máriára, Szabó Bélára, Szigethy Attilára, Tihanyi Árpádra, Földes Gáborra és Török Istvánra – is.
„A történelemhamisító sorozat ellenére becsületük megtörhetetlennek bizonyult, a szabadságért olyan áldozatot hoztak, ami szóval ki sem fejezhető" – mondta.

Megemlékezés Nagy Imréről Győrben - Emlékművet koszorúztak a Bisinger sétányon is Fotó: Tudósító


Az ünnepi beszédet követően koszorút helyezett el az önkormányzat nevében Fekete Dávid, az Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, a Nagy Imre Társaság Győr és Környéke Szervezete, a hitélet és a győri polgárok képviselői.

Olvasóink írták

  • 2. tótbéla 2011. június 17. 14:42
    „Megemlékeztek Nagy Imre ELVTÁRSRÓL.”
  • 1. annobon 2011. június 17. 13:39
    „Úgy látszik szegény Nagy Imre rendesen kiment a divatból. Legalábbis a hozzászólások számából (a rajtam kívüliéből) erre következtetek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évadzáró ülés a győri színházban - közönségszínház a cél

"Nem a szakmának, hanem a közönségnek akarunk színházat csinálni" – hangsúlyozta Forgács Péter az évadzáró társulati ülésen. Tovább olvasom