Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Nagy családban nagyobb az ünnep

Győr - Kedden este több mint 150 családot vártak a győri Família Nagycsaládosok Egyesületének karácsonyi ünnepségére. A meglepetést egy-egy ajándékcsomag és a Győri Nemzeti Színház családoknak szóló előadása jelentette.
Nagyné Tánczos Ildikóék először vettek részt a Família ünnepségén. Nyolc-tíz és tizenkét éves gyermekeket nevelnek a szülők, az anyuka – súlyos betegsége miatt – drámai éven van túl.

– Megtapasztaltam a segítséget, ruhákat cserélünk, játékokat kapunk és a mai ünnep is különleges esemény – mondta el az édesanya. – Lerokkantosítottak, de a gyerekeim, a családom mellettem áll, s ez kivételes támasz. A Família olyan közösség, ahová jó tartozni.

Kertiné Kovács Piroskáéknál már felnőttek a gyerekek, mi több, már a lányuk is nagycsaládos. Kertiéket az alapítók között jegyzik, s igaz, már nagyszülőkorúak, mégis visszajárnak a programokra.

– Nekünk a fészek melegét jelenti ma is a közösség – szögezte le Kertiné Piroska. – Ahol testvérek vannak, nagyobb az esély a segítségnyújtásra, úgyhogy az a szülő, aki jót akar a gyerekének, testvért is vállal.

Érdekképviselet, közös programok és segítségnyújtás. Ez jellemzi ma is a húsz éve alakult győri Família Nagycsaládosok Egyesületének tevékenységét. A civil szervezet tagjai egyöntetűen vallják, ahol többen vannak, jobban, hatékonyabban működik a szolidaritás, tevékenységüket áthatja az egymás iránt érzett humanitárius szemlélet. A Família alapítói közül tegnap sokan eljöttek, Ottófi Rudolf, Győr alpolgármestere a város, Kara Ákos alelnök pedig a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat jókívánságait tolmácsolta a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

A nagycsaládosok az ünnepen sem feledkeztek el azokról a gondokról, amelyek a sok gyermeket nevelő szülőket sújtják. Gyertyás János, a szervezet elnöke elmondta, kormányzati, illetve törvényalkotói szinten is hallatják hangjukat. A karácsonyváró esten tehetséges fiatalok mutatkoztak be, a gyerekek az ajándékok mellett a Győri Nemzeti Színház La Fontaine, avagy a csodák éjszakája című előadását nézték meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megéri a könyvtárnak és az olvasóknak is

Győr-Moson-Sopron - Átalakulóban a könyvtári hálózat, mivel egyre több megyénkbeli bibliotéka… Tovább olvasom