Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Nagy család nagyobb boldogság?

Évtizedekkel ezelőtt szinte természetes volt, hogy a családokban több gyermeket nevelnek.

A nagycsaládosok karácsonyi összejövetelén zsúfolásig meg telt a Lloyd előadóterme: több nyire hat-nyolc gyermekkel ér keztek a szülők, akiket Tompa Mihály bűvész szórakoztatott műsorával, a Takács család tag jai pedig zenéltek, énekeltek.

Több édesanya egyedül érke zett. Nekik nehezebb a közelgő ünnep. Nem csupán az anyagi ak miatt. Vigaszt nyújthat azon ban a tény, hogy a nagyobb gye rekek már jócskán kiveszik a ré szüket a házimunkából, az ap róbb ajándékok elkészítéséből. A győri Pálékat egy éve súlyos autóbaleset érte, ami nagyon megviselte a családot. Az anyu ka öt – köztük egy tartósan be teg – gyermeket nevel egy más fél szobás önkormányzati lakás ban.

Pál Jánosnénak a lakásrezsi mellett minden forintot be kell osztani ahhoz, hogy naponta enni tudjon adni az övéinek, de azért hetek óta készül a kará csonyra. Kristóf Béláné muszájból köl tözött el hat gyermekével a férjé től egy győri albérletbe. A legna gyobb fiú 18, a legkisebb mind össze 7 hónapos. Az anya min den vágya, hogy nyugodt ott hont teremtsen a gyermekeinek. Szerény karácsonyuk lesz, de bé kében szeretnék azt eltölteni. Sopf Béláéknál az unokával együtt összesen nyolc gyermeket nevelnek a szülők.

Az anyuka szerint nem mindenhol becsülik meg őket, ám náluk az átlagos nál is jobban összetartanak. – Nem mondom, nálunk is akad veszekedés, de a kis- és na gyobb gyerekek is nagyon szere tik egymást – állítja Sopfné Ró zsika. – Főként, amikor még ki sebbek voltak a gyerekek, kicsit furcsán néztek ránk mind az óvodában, mind az iskolában. A Famíliát azért szeretjük, mert mindenki segít a másikon. – Szeretem, hogy ennyien va gyunk, mert nálunk soha senki sincs egyedül – állítja Marika, a nagylány. – Karácsony előtt nagy a sürgés-forgás, ki-ki teszi a dolgát.

Ezzel is szebb az ün nep, pedig tudjuk, hogy min denki ruhát kap és talán gyü mölcs is lesz a karácsonyfa alatt. Szabó György, a Família el nöke elmondta, hogy az Adra Alapítvány képviselői mellett többen is felajánlották segítsé güket, így minden családnak élelmiszer- és játékcsomagot is juttattak. Sok helyen ha keve sebb is az ajándék, a gyerekek szeretete, összetartása pótolja azt. Harcsás Fotó: Szük Ödön 0452-so-6351 Pál Jánosnénak minden forintot be kell osztani ahhoz, hogy naponta enni tudjon adni a gyerekeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Statikai vizsgálat a vasútállomáson

Az utasok ismét használhatják a győri vasútállomás főbejáratát, amelyet le kellett zárni, mert a homlokzatot díszítő burkolat több helyen meglazult, s bármikor leeshetett volna egy-egy darabja. Az életveszélyt elhárították, de teljes statikai vizsgálatot rendeltek el. A MÁV hivatalos közleménye szerint a homlokzat egy részének megerősítését kellett elvégezni a napokban. Tovább olvasom