Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Nagy Bandó András: 60

Hétfőn töltötte be hatvanadik évét Nagy Bandó András humorista, a lapunk humormellékletének állandó szerzője.
– Isten éltesse, művész úr, hogyan ünnepelt?

– Munkával. A Harmadik Színházzal tájelőadáson voltunk Tamásiban, A Gézagyereket adtuk elő, amiben én is játszom. Kaptam persze rengeteg SMS-t, ezek jólestek. Írtam én is egyet, amivel megköszöntem a jókívánságokat. S mivel a Kisalföld is megköszöntött, hadd olvassam fel az SMS-emet: „Jónásnak napján oly szép a reggel: barátok jönnek esemesekkel. Így hát e napon is boldogan nyögök, Néktek jó reggelt, s mindent köszönök. Jobb, ha tudjátok, hazug a hatvan, valahol egyszer tízet kihagytam."

– Mit kívánjunk hatvanadik születésnapjára?

– Egészséget. Talán még remélhetek 10–20 aktív évet, és megírhatom minden ötletemet. Mostanság is csak az alkotás köti le az időmet. Nem könnyű minden téren megfelelni, de egyelőre jól érzem magam a bőrömben, és semmi másra nem vágyom, mint egészségre, hogy dolgozhassak sokak örömére. Akinek egészsége van, mindene megvan s képes arra, hogy kihozza magából azt, amit szeretne.

– Parti, vacsora, kamerák?

– Szombaton volt a családdal, unokámmal, lányommal, feleségemmel, néhány barátommal egy szűk körű ebéd. Ez azonban nem bulvárszületésnap volt.

– Milyen érzés hatvanévesnek lenni?

– Amikor az ötvenedik születésnapot ünnepeltem, úgy éreztem, fordulóponthoz érkeztem, több van mögöttem, mint előttem. A hatvanadikat ajándékként éltem meg.

– Lassan öt éve, hogy a Kisvadföld humormelléklet állandó szerzője, még további harminc évig számítunk önre, aztán kezdje el a pihenést.

– Köszönöm, a Kisalföld fontos nekem, rengeteg levelet kapok az olvasóiktól. Örömmel jelentkezem mindig. Idén a Rádiókabaréban is részt veszek, éppen most írom a jelenetet, december 6-án lesz a felvétel. S ami nagy öröm számomra, hogy most jelent meg A táltossá lett kiscsikó, első „igazi" mesekönyvem, de ebbe a szép történetbe is beillesztettem 28 verset. Akár tanmesének, mai példabeszédnek is mondhatjuk ezt a cseppet sem szokványos, 6 éves kortól ajánlott mesekönyvet. Főhőseit, a csikót és kis gazdáját talán ma is meglelhetjük egy vidéki lovastanyán. A csikó növekedése, versenylóvá válása, mesés élete során szülők és nagyszülők is visszaidézhetik gyermekkori élményeiket. Ezt teszem most én is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidámság és fekete-fehér: LK-Beat

Ismerősen cseng az SKA-stílus? A zenerajongók valószínűleg tudják, hogy miről beszélek, de a… Tovább olvasom