Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Nagy Balázs egy kicsit másképp

Hétfőn este érdekes és izgalmas beszélgetést hallhattak, akik ellátogattak a Városház téri Kozi Drink Bárba.

A 2010-ben kapuit megnyitó, havi rendszerességgel jelentkező Irodalmi Kávéházban, melyet a Bár tulajdonosa Kozák Gábor és Ungvári István szervezett, ismét sok érdeklődő jelent meg. Ezúttal Ungvári István színművész kollégáját, Nagy Balázs színészt látta vendégül. Az előadás érdekessége volt többek között az is, hogy Győr városának két vezető színésze beszélgetett egymással közönség előtt.Nagy Balázs Budapesten született, Kőbányán töltötte gyerekkorát, majd 14 évvel ezelőtt érkezett városunkba. Óvó nénije, akit Mária néninek hívtak, bíztatta szüleit, hogy zenei általános iskolába írassák. Az akkor még Pataki István Általános Iskola, ma már Szent László Általános Iskolában tanult. Szülei egy dologhoz ragaszkodtak, hogy legyen meg az érettségije. Kőbányán, ahol felnőtt, két fajta életút állt mindenki előtt: vagy a könnyű pénzszerzés vagy pedig a kemény tanulás, mesélte. Ezek közül, ahogy mondta- a kemény tanulás nem nagyon tetszett neki először. Szobafestő vagy karosszéria lakatos szeretett volna lenni.

 


Később a Közlekedés Gépészeti Szakközépiskola 10. osztályában igazságtalanul megbukott fizikából, de sikeresen pótvizsgázott.Diákbérlettel járt színházba és a Fal című vizsgaelőadáson jött rá arra, hogy színész szeretne lenni. Úgy gondolom mindenki számára meglepő, amikor azt hallja egy mára már profi színésztől, hogy ő azért még úgy igazán „a mai napig nem döntötte el, hogy színész szeretne lenni". A színészetet Medgyesi Máriától az Operett Színház primadonnájától és szubrettjétől tanulta a Ferencvárosi Művelődési Házban. A beszélgetés elején elmondta, -meglepődve hallottuk-, hogy annak idején sikertelenül felvételezett az akkor még Színművészeti Főiskolára, viszont ezután felvételt nyert a Gór Nagy Mária Színitanodába, ahol Barta Mária volt az első osztályfőnöke. A Győri Nemzeti Színházba az akkori színidirektor Korcsmáros György szerződtette le.1997.december 17.-én játszott először a Grease című musicalben városunkban.„2002.március 27.-én a Színházi Világnapon megszületett életem értelme Nagy Máté Gergely, aki jelenleg édesanyjával, Kara Zsuzsannával, a Győri Balett táncművészével él, egy csodálatos Nővel, aki éveken keresztül volt támaszom jóban és rosszban. Útjaink különváltak, de az a pár csodálatos év már a miénk marad."- Olvasta fel a művész honlapjáról beszélgetőtársa és kollégája Ungvári István színművész. Ezt követően Nagy Balázs Juhász Gyula: Szerelem című versét szavalta el a közönségnek, majd többek között a Nyomorultak című musicalből énekelte el közönségének az Üres szék, üres asztal című számot.

Nagy Balázs jelenleg Gyurmánczi Diánával, a Győri Balett táncosával él együtt. A jövőben nagy családot szeretne, kertes házzal és kutyával - mesélte.

Csobay Dániel

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakoznak a kereskedők

További forgalomcsökkenést várnak a belvárosi kereskedők, ha az önkormányzat januártól kiterjeszti a… Tovább olvasom