Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Myrában várják a győri 'Világmikulást'

Győr - A győri Mikulás, Farkas Imre már készül a nagy feladatra, arra, hogy december 7-én Szent Miklós szülővárosában, a törökországi Myrában ő lesz a „Világmikulás". Közben persze a megyei gyerekekről sem feledkezik meg.
Éppen huszadik éve a „győri Mikulás" Farkas Imre, sok ezer gyerek találkozhatott vele (színházi műsorokon, oviban, iskolában, sok más helyen), tonnányit nyomnak a hozzá írt, s mind személyesen megválaszolt levelek. Nem jegyezte fel magának külön, csak egy véletlen számolásnak köszönhetően most figyelt fel rá: tényleg, jubileumi esztendő az idei. De más okból is kiemelkedő.

Ahogy arról június 13-án beszámoltunk, a Törökországban alapított National Santa Claus Peace Council (Nemzetközi Szent Miklós Béke Tanács) felfigyelt Farkas Imre tevékenységére, s az általa vezetett ifjúsági telefonos lelkisegély-szolgálat alapítványi munkájára, hogy nyáron európai képviselőjévé választotta. Ráadásul Farkas Imre lehet a szervezet nagy nemzetközi ünnepén decemberben Myrában, Szent Miklós szülővárosában a „Világmikulás". Repülőjegye már megvan, s azt is tudja, december 6-án éjjel 11 órakor kell az évezredes prédikálószék mellé állnia...

S ezzel még nincs is vége az elismerésnek. A december 1–7. közötti ünnepségsorozat után ugyanis a béketanács vezetősége két napra Győrbe látogat, megismerkedik az itteni alapítvány munkájával, s ott lesz a gyerekek között a színházban az egyik műsoros előadáson. Olyat ugyanis még nem láttak, hallottak, hogy valaki immár két évtizede csupán elhivatottságból, a gyerekek iránti szeretetből teszi, amit tesz. Ingyen, állandóan támogatók után futva – miközben a nagyvilágban a „mikuláskodás" sajnos biznisz, jól jövedelmező üzletág lett...
Közben a gyerekektől, akik nem szeretnének lemaradni a színházi ünnepségről, már megérkeztek az első levelek is. Aki írni szeretne, tegye mihamarabb – de ne csupán színházjegyet kérve. A Mikulás ugyanis azt szereti, ha a gyerekek írnak magukról, örömeikről, bánatukról, álmaikról. S csak a maguk nevében írjanak, biztassák erre testvéreiket, unokatestvéreiket, barátaikat is.

A győri Mikulást a városháza előtt december 3-án reggel a polgármester indítja útra. Aznap óvodákba, bölcsődékbe, kórházi osztályokra, másnap idősek szociális intézményeibe látogat, aztán Törökországba utazik. A nemzetközi kötelezettségek mellett sem maradnak el a már hagyományos színházi előadások: december 9-én 9, 11, 14 és 16 órakor kezdődnek. Másnap a győri városházán tartja soros elnökségi ülését a National Santa Claus Peace Council, itt határozzák meg jövő évi kiemelt feladatukat. Idén a nők bántalmazása a családban állt figyelmük központjában, jövőre feltehetően a gyerekek helyzete, a káros szenvedélyek.


Cím: Mikulásbirodalom, 9002 Győr, Pf. 527.  De a levelek akkor is megérkeznek, ha csak annyit írnak a borítékra, hogy „A Mikulás bácsinak". (A postások ide hozzák még a húsvéti nyuszinak
vagy a Jézuskának címzett leveleket is...)Jutasi Ferenc

Olvasóink írták

  • 1. Horváthné Németh Mónika 2007. november 27. 12:52
    „Ez mind nagyon dicséretes kedves Mikulás, de akkor miért nem kapunk választ a leveleinkre? Sem postán sem e-mailen nem érkezett válasz. A honlapon feltüntett telefonszám pedig mindig foglalt.

    "egy mikulást váró kislány"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt Váray a zeneakadémiáról

Győr - Míg kicsik voltak a gyerekek – Bécsbe járt a család kamarazenélni –, majd megette… Tovább olvasom