Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Múzeumok fesztiválja Győrben

A győri Xántus-múzeumban a napokban kezdődik a Múzeumok Őszi Fesztiválja.
Ahogy Csécs Teréztől, az intézmény igazgatóhelyettesétől megtudtuk: a gazdag programot október 7-én a Múzeumok délidőben című sajátos tárlatvezetés nyitja a Vastuskós házban. Az érdeklődők Almási Tibor művészettörténész értő kalauzolásával három alkalommal – még október 14-én és 21-én is – egy déli félóra erejéig ˝kóstolhatnak" bele a közelmúltban átrendezett, felújított Patkó-gyűjtemény anyagába.

A fesztivál részeként november 13-án Márton-napi vigasságot tartanak a Xántus-múzeumban. A hangulatosnak ígérkező őszbúcsúztató családi délutánon feladatlapos kalandtúra és foglalkozások várják a gyermekeket, a szülők pedig előadást hallhatnak a ˝lúdtollal írott oklevelek˝-ről, illetve a sokorói szüretek népszokásairól. A győrújbaráti iskola színjátszó csoportjának tagjai Lúdas Matyi-feldolgozást mutatnak be, az újbort pedig a csanaki Szent Kereszt-plébánia férfikórusa köszönti bordal-összeállítással. A szellemi táplálékokon kívül a látogatókat libazsíros kenyér, must és fröccs is várja.

Csécs Teréz megemlítette, hogy a Múzeumok Őszi Éjszakáját is november 13-án tartják. A rendezvény keretében a római kor emlékeivel ismerkedhetnek az érdeklődők, sok más mellett a katonai hagyományokkal, Arrabona életével. Az árvíz miatt nyáron elmaradt helyett gyertyafényes tárlatvezetést is tartanak a kőtárban, ahol Bíró Szilvia régész a római kori sírkövek világába is elkalauzolja a látogatókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliós cserépadomány – lakható lesz a nagyszentjánosi ház

A nyár eleji hatalmas esőzések és viharok súlyos károkat okoztak Nagyszentjánoson is, de már jó… Tovább olvasom