Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Művészetek Utcája - Összművészeti fesztivál Győr belvárosában

A Városi Művészeti Múzeum immár hetedik alkalommal rendezi meg a Művészetek Utcája elnevezésű összművészeti fesztivált a Király utcában.
Az idei program több szempontból is különleges. Az eddig egynapos rendezvény ez évben először háromnapos művészeti fesztivállá alakul, így a közönség május 4-től 6-ig keresheti fel a Király utcát. Az első két napon a műsorok a múzeumépületekben zajlanak, vasárnap pedig a már hagyományosnak számító utcai fesztiválon vehet részt a közönség. Egy átlagos mozijegy áráért minden eddiginél színesebb programkavalkád várja az érdeklődőket.


A múzeum kiemelt tárlatát, Francisco de Goya kiállítását az összművészeti fesztivál keretein belül tárlatvezetéseken is megtekinthetik a művészetkedvelők.
„Elillanó mesevilág" címmel új kiállítás nyílik az Esterházy-palota aulájában május 4-én; Diák Mónika Viktória képzőművész tárlatát Csurák Erzsébet és Grászli Bernadett nyitja meg 18 órakor.
 

Máté Gábor és Szalkai Károly saját alkotásaikat mutatják be a közönségnek a Művészetek Utcájának keretei között.
A Városi Művészeti Múzeum állandó kiállításai ugyancsak nyitva állnak a látogatók előtt. A Művészetek Utcája alkalmából különböző tematikájú, rendhagyó tárlatvezetések indulnak az Esterházy-palotában, a Váczy Péter Gyűjteményben és a Borsos Miklós Állandó Kiállításban.

A Művészetek Utcájának minden napja izgalmas kreatív programokat tartogat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


A nemzetközi Grimm Év programjaihoz kapcsolódóan a Városi Művészeti Múzeum meseíró és meseillusztrációs pályázatot hirdetett. Az ünnepélyes díjkiosztóra és a legszebb műveket bemutató kiállítás megnyitójára május 4-én 16 órától kerül sor az Esterházy-palota pincéjében. A megnyitó után Füzi Rozi mesemondó Rigócsőr királyfiról mesél a gyerekeknek. A 17 órakor kezdődő vetélkedő témája szintén a mesehősök világa, ahol a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják magukat.

Az időszaki kiállításokhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokra is szeretettel várnak minden érdeklődő gyereket.
A Nap és a Hold meséje című kiállításhoz kötődően a Csikóca Gyermekműhely képzőművészeti foglalkozásán a gyerekek megépíthetik a Naprendszert. Rékai Lilla grafikusművész Mesék képekben című tárlatához tartozó kreatív tevékenységek nyomán pedig életre kelnek a mesehősök.

A múzeumbarátokat művészeti és kézműves programok is várják a Király utcában kihelyezett sátraknál. E foglalkozásokon a kicsik és nagyok különféle kézműves technikákat sajátíthatnak el (korongozás, üvegékszerek, nyomatkészítés, nemezelés, textiljátékok készítése, kosárfonás, portrérajzolás, művészeti játékok).

A zenekedvelők sem maradnak élmények nélkül; a tavasz hangjait az Arrabona Ensemble hozza el, Horváth László gitárművész koncertje mellett a Konga City ütőscsoport ritmusaira is mozdul a Király utca, valamint a Széchenyi Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet hallgatóinak koncertjét láthatják-hallhatják az érdeklődők.

A Művészetek Utcája ezúttal is különleges gasztronómiai kínlattal várja a látogatókat. A Gáby Méry fagylaltozó (Dr. Kovács Pál utca, Tejfölös köz) újdonsága Jancsi és Juliska fagylaltja, a Grill király látványkonyhája pedig sparhelten sült lepényt kínál többféle finomsággal megtöltve, kézműves házisörrel és házi készítésű limonádéval.

Mindezek mellett számos egyéb izgalmas és érdekes rendezvény is helyet kap a programkínlatban, igazi családi szórakozást kínálva minden múzeumbarátnak.


Közreműködő partnerek:

Győri Művészeti és Fesztiválközpont
Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium
ART 9000 Alkotó Rajztanárok Egyesülete
Kis Péter grafikusművész
Marimba Galéria
Róbert Vanda nemezkészítő
Kutsera Edit iparművész
Zugmann Ilona foltvarró céhmester
Dobó Eszter textiljáték készítő
Diák Mónika Viktóra és Farkas Zsuzsa grafikusművészek
Malasits Galéria
Leonardo Rajziskola
Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Győri Csoportja
Győri Művészeti és Fesztiválközpont
Öt Templom Fesztivál
Szabadvári Attila képzőművész
Csikóca Gyermekműhely
Hefter Üveggaléria
Kacsák Andrea maci-és babakészítő
Ángyán Csilla fazekas
Schreiner Károly népi iparművész, fafaragó
Pákai Gusztáv kosárfonó népművész
Győri Kékfestő Műhely
Kovács Margit Kézműves Iskola
Szarka Fedor Guidó és Csermák Zsuzska grafikusművészek
Tibet Európa Alapítvány

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Formula Student Hungary: szakmai napok a legjobb műszaki egyetemistáknak

Idén augusztusban harmadszor rendezi meg a győri X-Meditor kommunikációs cég autó üzletága a Formula… Tovább olvasom