Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Művészek segítenek árvíz után

Sok százan élték át tehetetlenül megyénkben, amint házukat elönti a víz, értékeik elúsznak, kitelepítik őket. Rajtuk kívánnak segíteni a Győri Balett és a Győri Nemzeti Színház művészei.

Az elszomorító események láttán minden érző szívű emberben megfogalmazódott a segíteni akarás szándéka, ahogyan a kisalfold.hu és a Kisalföld segélyezési akcióján keresztül magunk is tapasztaljuk. Most talán az a legfontosabb, hogy Bőny, Mezőörs és Rétalap sok száz károsultja, felnőttek és gyermekek érezzék: nincsenek egyedül a bajban, törődnek velük, segítő kezek nyúlnak feléjük.

– A híradásokat látva kötelességünknek éreztük, hogy segítsünk – mondta el portálunknak társulata nevében Kiss János, a Győri Balett igazgatója. – Sajnos, nem először, néhány éve már szükség volt hasonló támogatásra, szintén árvíz miatt. A győri közgyűlés gyors döntése értelmében erre ismét lehetőségünk nyílt. Mások szenvedését látva nem maradhatunk érzéketlenek. Akikre ez a szerencsétlenség lesújtott, azoknak minden forintra szükségük lesz a talpra álláshoz.

A ˝The Rolling Stones: Kakas˝ című előadást viszi színre segítésként a Győri Balett.
A ˝The Rolling Stones: Kakas˝ című előadást viszi színre segítésként a Győri Balett.

– Sajnos az ilyen mértékű bajt csak az érzi igazán, aki átéli, de aki olyan szerencsés, hogy kimaradt belőle, gondoljon arra, hogy ez bármikor, bárkivel bekövetkezhet – indokolta az összefogás szükségességét  Kiss János balettigazgató.

Mindenki azzal segít, amivel tud. Mi a művészetünkkel próbálunk enyhíteni a károkon - mondta Kiss János balettigazgató.
– Mindenki azzal segít, amivel tud. Mi a művészetünkkel próbálunk enyhíteni a károkon, és nagyon örülünk, hogy a Győri Nemzeti Színház művészei is azonnal csatlakoztak hozzánk. Szeretnénk nagyon szép, emlékezetes estét adni a nézőknek. Az már biztos, hogy a ˝The Rolling Stones: Kakas˝ című előadásunkat visszük színre, s ha jól tudom, színházi kollégáink szintén igényes gálaműsort állítanak össze. A programot még egyeztetjük Nagy Viktor igazgató úrral. Mindenki, aki a balett jegypénztárában a szokásos jegyárak mellett belépőt vásárol a gálaestre, azzal támogatja Bőny, Mezőörs és Rétalap árvízkárosultjait. Ha valaki több támogatást szeretne adni, lehetősége van külön felajánlásként megtenni ezt. Előzetes sikerként könyvelhetjük el, hogy a győri Audinál már kifejezték jegyvásárlási szándékukat. Az estre meghívtuk a három érintett település polgármestereit, megkeressük a Lions és a Rotary szervezeteket is, és mindenkit arra kérek, aki tud, csatlakozzon a jegyvásárláshoz – zárta felhívását Kiss János.

A jótékony célú tánc- és színházi gálaestet a Kisalföld is támogatja. A műsor összeállításáról és a jegyvásárlási lehetőségekről folyamatosan beszámolunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pannonhalma: új létesítmény a Kosaras-dombon 880 millióból

Ismét gyarapodott a Pannonhalmi Bencés Főapátság. Pénteken adták át a látogatókat fogadó új… Tovább olvasom