Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Műtétek után újra bajnok

Győrújbarát - Betartotta ígéretét Papp Tamás, amelyet az életét megmentő orvosoknak tett: felgyógyulva, quadjával ismét megnyerte a magyar bajnokságot. Mindennek előzménye, hogy tavaly a győrújbaráti fiatalember teste megégett. A korábban kétszeres magyar bajnok nyolc műtéten esett át, hosszú ideig volt életveszélyben.

Tavaly tavasszal éppen a másnapi versenyre készítette fel
quadját Papp Tamás, amikor a járműből kifolyt benzin egy szerencsétlen véletlen mozdulat következtében lángra lobbant. A győrújbaráti fiatalember próbálta menteni a menthetőt: belerúgott a közelben lévő üzemanyagos kannába, nehogy az is begyulladjon, miközben abból a benzin a ruhájára fröccsent, ami kíméletlenül égni kezdett...

Miután a mentők Tamással a kórházba érkeztek, az orvosok két órán keresztül műtötték, kötözték a fiút. Édesanyja néhány hétig csak azt hallotta: „még mindig életveszélyben van". A korábban kétszeres magyar bajnok nyolc műtéten esett át, hosszú ideig feküdt a megyei kórház égésplasztikai intenzív osztályán és csak a remény kötötte egymáshoz napjait. Természetesen, ahogy állapota javult, egyre többször gondolt a folytatásra. S mikor elbúcsúzott az orvosaitól, a nővérektől, a betegápolóktól, fényképekkel teli tablót ajándékozott nekik, ezzel a mondattal: „Köszönöm a gyógyítást! Ígérem, hogy hamarosan ismét bajnok leszek!"

Papp Tamás quadjával megnyerte a magyar nemzetközi bajnokságot. Álmait a legnehezebb helyzetekben sem adta fel. Fotó: Bertleff András

És Papp Tamás betartotta ígéretét: quadjával megnyerte magyar nemzetközi bajnokságot. Mindezért már tavaly októbertől folyamatosan edzett, járta a versenyeket, körről körre jobb „kondit" épített magának. Bizonyítani akart.

– Nagyon mélyről jöttem vissza, testileg-lelkileg megkínlódtam a talpra állást – emlékezett az elmúlt évre a fiatalember. –  Újra kellett szoknom a járművemet, ráadásul számos nem várt esemény is nehezítette helyzetemet. Így például a szlovák bajnokság egyik fontos fordulója előtt éjszaka ellopták mindkét quadomat. Többször előfordult velem, hogy a futam végére a vékony új bőr a sok feszüléstől kirepedt és jócskán átvérezte a kesztyűmet. A bajban csoda, hogy a versenyzéskor legjobban igénybe vett részek – például a tenyerem, a térdhajlatom – nem égtek el.

Így egyre sikeresebben tudtam újraépíteni magam. Annál sokkal jobban szeretem a versenyzést, hogy egy pillanatra is feladtam volna. Még gondolatban sem! Ami tavaly tavasszal történt, már nem kísért, a múlt helyett a jövőre gondolok: kettős – magyar, szlovák – bajnok szeretnék lenni.

A műtősök is drukkoltak neki
Papp Tamás idén sorra nyerte a bajnoki fordulókat, amelyeket többek között Uzsabányán, Hódmezővásárhelyen, Nagykanizsán és Pannonhalmán tartottak. Az utolsó azért volt számára nagyon kedves, mert – mintegy ígéretét számon kérve – szinte testületileg kivonultak a versenyre azok a nővérek, betegápolók, beteghordók és műtősök, akiknek a fiatalember gyógyulását köszönheti.
Papp Tamás betartotta ígéretét.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egymásra figyelés esélyt adhat egy új élet kezdetéhez

Győr - A Győrhöz tartozó likócsi Segítőházban hagyományosan szenteste napján csendültek fel a… Tovább olvasom