Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Műszaki mentő járműre gyűjtenek

A környező önkormányzatoktól, valamint cégektől, magánszemélyektől várnak anyagi segítséget a veszprémvarsányi tűzoltók.

A civil szervezet évente több tucat balesethez, káresethez vonul ki a győri és a pápai tűzoltóságokkal kötött megállapodás alapján.

Műszaki mentő gépjárműre vár adományokat a Veszprémvarsányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület – tájékoztatta portálunkat Pethőné Gócza Veronika, a civil szervezet tagja. Pethő Tivadar parancsnok és Nagy András parancsnokhelyettes nemrégiben Kisújszálláson már megtekintette és kipróbálta a kiszemelt autót, ami az ottani önkéntes köztestületi tűzoltóságnál eladóvá vált. A Mercedes-Benz 310 típusú jármű az elvárásoknak minden téren megfelel, kifogástalan műszaki állapotú, friss műszaki vizsgával és valamennyi szükséges engedéllyel rendelkezik.

Pethőné Gócza Veronika elmondta: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csak fél év múlva ír ki pályázatot ilyen beszerzésre, a lehetőség viszont most adott. Az egyesület az ősszel bált rendezett, hogy pénzt szerezzen a célra, valamint fémhulladékgyűjtéssel is igyekezett növelni forrásait. Ez azonban még kevés, a 22 éves jármű ugyanis 300 ezer forintba kerül, s egyelőre csupán az összeg fele áll rendelkezésükre. Emiatt levelet írtak Fenyőfő, Bakonyszentlászló, Bakonygyirót, Bakonypéterd, Lázi és Sikátor polgármesterének, ezeken a településeken ugyanis együttműködési megállapodás alapján a győri és a pápai hivatásos tűzoltóságok segítségét kérik.

Pethő Tivadar és Nagy András a megvásárolni kívánt járművet megtekintette és ki is próbálta az alföldi városban nemrégiben.
Pethő Tivadar és Nagy András a megvásárolni kívánt járművet megtekintette és ki is próbálta az alföldi városban nemrégiben.

Cégek, magánszemélyek felajánlását a következő számlaszámon fogadják: Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezet, 59300302-10002058-00000000.

A fejlesztésre elsősorban azért van szükség, mert a jelenlegi kocsival, egy Skoda Liaz vízszállítóval nem tudnak olyan eszközöket szállítani, amelyek baleset és káreset – például viharkár – felszámolásához szükségesek. Ráadásul ebben a járműben csak ketten ülhetnek. Az egyesület évente több tucat alkalommal avatkozik be. Léte azért is fontos, mert Győrből legalább 25–30 percbe telik, mire kiérkezik a segítség a Bakony lábához.

Olvasóink írták

  • 2. Pirinyó 2010. március 02. 09:33
    „Íme:
    http://www.langlovagok.hu/tuzvonal/468_muszaki-mentoszert-vasarolt-a-veszpremvarsany-ote”
  • 1. Pirinyó 2010. március 02. 09:31
    „Örömmel tájékoztatok mindenkit,hogy megvan a jármű.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pér a mikrotérség központja lehet

Megkezdődhet a faluközpont tervezése Péren: az önkormányzati tárca képviselője és a település… Tovább olvasom