Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Műszaki hiba miatt folyt a piros lé

A győri Iparcsatornát szennyező társaság műszaki igazgatója ígérte: cégüktől nem folyik többé málnaszínű lé a győri Iparcsatornába. A vezető szerint nem tudatosan szennyezték a környezetet, s már dolgoznak a műszaki hiba kijavításán.
Korábban beszámoltunk arról, hogy a környezetvédelmi felügyelőség és a csapadékvíz-csatornát kezelő Komszol kft. szakemberei eljutottak ahhoz a céghez, amelytől már jó ideje piros szennyvíz folyt a győri Iparcsatornába. A környezet-, illetve vízszennyezés gyanújába keveredett Lamba Kft. műszaki igazgatója, Petrovicz László is elmondta lapunknak álláspontját:
– Azért nem gondoltuk, hogy cégünktől folyik ki a szennyezés, mert korábban semmi jel nem utalt erre. Pedig hét éve vagyunk ezen a telephelyen, a technológia és a személyzet is változatlan. Kedden a környezetvédelmi felügyelőség és a Komszol szakembereivel szisztematikusan végigjártuk az összes csatornát, így bukkantunk rá telephelyünkön a csatornatönk-szakadásra, amiről a cégnél senki nem tudott.

A műszaki igazgató hozzátette, hogy nem tudatosan szennyezték a környezetet, s még csütörtök reggel egy külső vállalkozót bíztak meg a hiba kijavításával, hét végére készen lesznek, s nem folyik ki többet semmi az Iparcsatornába a cég területéről.
A csapadékvíz-csatornát kezelő Győri Kommunális Szolgáltató Kft. városüzemeltetési főosztályvezetője, Szabó Sándor elmondta lapunknak, hogy az eset is azt bizonyítja: szükséges az Iparcsatornára csatlakozó számos hasonló rákötés teljes vizsgálata. A vizsgálatokat közösen végzik el a környezetvédelmi felügyelőséggel, a vízügyi igazgatósággal és a megyei rendőr-főkapitányság környezetvédelmi referensével.

A „piros szennyezéssel" kapcsolatban a főosztályvezető annyit mondott: a Lamba Kft.-vel szemben el kell indítani a hatósági felügyeleti folyamatot. Annak során – többek között – ellenőrizni fogják a társaság vízjogi engedélyét, s előírhatják a folyamatos ellenőrzést. Éppúgy, mint az olyan szűrők beépítését, amelyekkel vis maior helyzetben se kerülhetnek szennyező anyagok az Iparcsatornába.

– S ez minden más üzem telephelyéről érkező rákötésre vonatkozik. A legjobb megoldás az ilyen esetek elkerülésére, ha a cégek a szennyvízcsatornára kötnek rá – ajánlotta Szabó Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a költségvetési koncepciót

A baloldal támogatható javaslatnak, a jobboldal rossz meseként induló tragédiának értelmezte Győr… Tovább olvasom