Kisalföld logö

2018. 07. 15. vasárnap - Henrik, Roland 16°C | 28°C Még több cikk.

Musicalszínésznő feleség

Győr - Szűcs Kinga a Győri Nemzeti Színházban az Isten pénze című musicalben Mrs. Cratchit szerepét játssza. Alakítása meghatóan jó, a nézők nemcsak tapssal, hanem könnyekkel is jutalmazzák. Azonban nem csupán a színházban jut ki neki a feleségszerepből...

Az elmúlt évadban unatkozni kevés ideje maradt, sorra kapta a szerepeket. A nyáron egyet a magánéletében is felvállalt, Molnár Csaba felesége lett.


– Ha rangsorolni kellene, melyik a legnehezebb a feladatai közül?

– Az Evita címszerepe – válaszolja nevetve a Győri Nemzeti Színház művésznője. Majd kifejti, miként is gondolja: – A feleségszerep egyáltalán nem nehéz számomra, hiszen abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nagyon jó férjem van. Minden tekintetben! Bár nehéz napokat éltünk-élünk át Csaba munkája, a gázhelyzet miatt, de ettől eltekintve minden rendben van. A férjem nemcsak a munkájában teljesít jól, hanem otthon is számíthatok rá.


– Egy közös interjújukban azt mesélte, ott van az ön szinte mindegyik előadásán. Igaz, akkor még államtitkár volt. Miniszterként is tartja magát a régi szokásához?

– Mostanában azért már nem mindig ül be a nézőtérre, ha én színpadra lépek, de például amikor az Evitát játszottam utoljára, eljött! Pedig vagy négyszer már látta előtte.


– Ez az előadás december tizenkettedikén volt. A következő előadás január végén lesz. Nem túl nagy a kihagyás?

– Hetente többször áténeklem a darabot Kertes Annával a színházban. Egy ilyen komoly feladatra készülve a torkomnak mindig edzésben kell lennie, függetlenül attól, hogy milyen hosszú kihagyás van két előadás között.


A karakterek, melyeket játszottam, inkább ellenszenvesek voltak. Talán Eszter a Popfesztiválból és éppen most az Isten pénzéből Mrs. Cratchit (képünkön) a kivétel. Fotó: H. B. E.
A karakterek, melyeket játszottam, inkább ellenszenvesek voltak. Talán Eszter a Popfesztiválból és éppen most az Isten pénzéből Mrs. Cratchit (képünkön) a kivétel. Fotó: H. B. E.

– Az Evita a musicalirodalom egyik legnagyobb, legnehezebb női címszerepe. Az ön repertoárjából – Made in Hungária, A dzsungel könyve, Chicago – kicsit mégis mintha kilógna.

– Az Evita nem volt a szerepálmom. Érdekes módon nem akartam elénekelni, de ma már nagyon örülök, hogy megcsinálhattam, szeretem.


– Az fontos, hogy a színész szeresse a szerepét, de talán egyetért azzal, az még fontosabb, hogy a közönség a szerepén keresztül megszeresse a színészt.

– Azt érzem, Győrben szeretnek. Nyolc éve a Hairben mutatkoztam be a színpadon. A város, a színház amit ezen a pályán kapni lehet, nekem megadta. Pedig a karakterek, melyeket játszottam, inkább ellenszenvesek voltak. Talán Eszter a Popfesztiválból és éppen most az Isten pénzéből Mrs. Cratchit a kivétel.


– Leszólítják az utcán?

– Bevásárláskor, fodrásznál is. Gratulálnak, és előfordul, tőlem próbálnak meg jegyet kérni olyan darabokra, ahova már nem lehet kapni.


– A színésznőknek elég nehéz lehet magánemberként viselkedniük, hiszen ők minden percben a színésznőt kell hogy eljátsszák. Kedvesnek és gyönyörűnek kell lenniük az élet minden pillanatában.

– És ez bizony elég strapás. Énekórára járok, kétnaponta sportolok vagy tornázom. És egy igazit még bulizni sem tudok elmenni, mert másnap biztos előadás van, akkor pedig nem lehet kimaradni.


– Hétvégén a médiabálon azért ott lesz. A győri filharmonikusokkal énekel két dalt.

– Ezt nagyon várom már. Különleges alkalom lesz, bár hozzáteszem: mi, musical- és operettszínészek a Győri Nemzeti Színházban el vagyunk kényeztetve, igazi nagy zenekarral énekelhetünk a legtöbb esetben.

Vagyis nem szokatlan számomra az ilyen koprodukció.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába: jelentős megállapodások a FÁK buszpiacon

Győr - Fontos megállapodásokat írt alá a győri székhelyű Rába Futómű Kft. a stratégiai piacának… Tovább olvasom