Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Munkavállalókat várnak a Viatorba

Pannonhalma - Nagy lendülettel épül a Kosaras-dombon a bencés közösség új étterme. Az impozáns üvegépület széles körű gasztronómiai szolgáltatásokkal várja a vendégeket.


A pannonhalmi fejlesztések újabb mérföldkőhöz érkeztek. A tradíció és modernség összefonódásában szeretné működtetni a bencés főapátság azt az éttermet, amelyet olyan gasztronómiahelynek álmodtak meg, ami messze földről hívja-vonzza a betérőket. Az impozáns üvegépülettől nem kevesebb sikert és látogatottságot remélnek, mint a méltán népszerű apátsági pincészettől.

A vendégfogadás a bencés közösség egyik fontos hivatása. Gyökerei Szent Benedek regulájáig nyúlnak: ˝Mindenkit úgy fogadjatok, mint Krisztust saját magát.˝ Tudatos a latin névválasztás, a Viator is, ami utazót, utast jelent. Tükrözi azt a hagyományt, ami ezer évvel ezelőtt kezdődött, a XXI. századba ért és a jövőbe tart.

A jelentkezők közül negyvenen kéthetes kurzuson vesznek részt, majd a kört leszűkítik húsz főre.
Az étteremmel új munkahelyeket is teremt a főapátság. A környékről bárkit szívesen látnak, aki elfogadja azt a munkamorált és -stílust, amely a szerzetesközösség értékrendjére épül. A szaktudás mellett hangsúlyt kap az emberi személyiség, az elhivatottság, a munka és a hely szeretete is. A jelentkezők közül negyvenen kéthetes kurzuson vesznek részt, majd a kört leszűkítik húsz főre. Olyan érdeklődőket várnak, akik a bencés közösség elkötelezett képviselőjeként részt kívánnak vállalni a vendégfogadás szolgálatában. Jelentkezni a viator@osb.hu e-mail címen lehet.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Magyar Örökség Díja került Gönyűre

A Magyar Tudományos Akadémia a Magyar Örökség Díját egy igazi nagy magyarnak Demeter Bélának adta… Tovább olvasom