Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Munkaügyi kérdések

˝Elrendelheti-e egy vállalat, hogy a munkát egy helyben állva végezzük, holott semmi nem indokolja azt, a gyártási technológia, a termék súlya vagy mérete se.˝


Olvasói kérdés

Elrendelheti-e egy vállalat, hogy a munkát egy helyben állva végezzük, holott semmi nem indokolja azt, a gyártási technológia, a termék súlya vagy mérete se. Sokan szenvedünk gerinc- és ízületi problémáktól emiatt, de ha valaki leül egy percre is, megvonják a mozgóbérét! Egy nap csak egy 20 perces szünetünk van.
– A munkavédelemről szóló szabályozás csak azt mondja ki, hogy a munkáltató köteles értékelni a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatokat. Ez gondos áttekintése annak, hogy az adott munkahelyen mi károsíthatja a dolgozók testi épségét és milyen óvintézkedések szükségesek annak megelőzésére – mondta el Molnár Ákos, a Vasas Szakszervezet regionális ügyvivője és hozzátette: a kérdező esetében az üzemorvos és a helyi munkavédelmi szakember valószínűleg nem lát kockázatot abban, hogy a dolgozók állva végezzék munkájukat. Így a munkáltató elrendelheti azt.

A törvény azonban azt is tartalmazza, hogy figyelembe kell(ene) venni a munkahelyek kialakításánál az emberi tényezőt. A legtöbb cég Molnár Ákos tapasztalatai szerint sajnos erről a profitmaximalizálás, a hatékonyságnövelés bűvkörében nem vesz tudomást. A szakszervezetnél gyakran panaszkodnak arra a tagok, hogy a 8–12 órán keresztüli egy helyben állás miatt szinte mindennaposak a fájdalmaik. Úgy vélik, felesleges előírás a leülés tiltása, bár előfordul, hogy ezt a gyártási technológia tényleg indokolja. De amikor nem, akkor jó lenne, ha a cégek méltányolnák az emberek érdekeit. Akinél jelentkeztek egészségkárosodásra utaló tünetek a terhelés miatt, a szakértő szerint forduljon orvoshoz, majd jelentkezzen a gyár munkavédelmi képviselőjénél, üzemi tanácsánál. Kérheti munkahelye újbóli kockázatértékelését.


Olvasói kérdés

Képezheti-e rendkívüli felmondás alapját az a tény, miszerint a munkaadóm jelentős összeggel tartozik a magánnyugdíj-biztosítómnak?
A munkavállaló akkor élhet a rendkívüli felmondás lehetőségével, ha a munkáltató a ˝munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi˝. Eszerint beadhatja rendkívüli felmondását a dolgozó például, ha nem kapta meg a bérét, vagy ha a munkakörülmények veszélyeztetik egészségét, testi épségét. Szakértőink véleménye alapján, ha bizonyítani tudja olvasónk, hogy munkaadója tartozik a magánnyugdíjpénztárnak, pedig a pénzt, amit át kellett volna utalnia, levonta a munkabéréből, akkor érdemes büntetőfeljelentést tennie. Ezt tanácsolják a rendkívüli felmondás helyett. Ugyanis, ha a nyugdíjpénztári tartozás miatti rendkívüli felmondás indokát vitatja a munkáltató, a bíróság előtti eljárás elhúzódhat.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2010. július 16. 23:29
    „Viszek egy széket, ráülök, munkát elvégzem. Milyen alapon vonnak le bért?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgári védelmi szövetség óvóhelyi kiállítása

Győr-Moson-Sopron megyei Polgári védelmi szövetség óvóhelyi kiállítása nyílt meg Győrött az Árpád u.… Tovább olvasom