Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Munkaügyi iroda nyílt Pannonhalmán

A győri kirendeltség „kinyújtott karjaként” nyitott irodát a megyei munkaügyi központ Pannonhalmán. Az ott élőknek és a megyéhez csatlakozott hat bakonyi település lakóinak ezentúl nem kell Győrbe utazniuk.
Az „új" települések csatlakozása után 200 regisztrált munkanélküli került át megyénkbe. A hatékonyabb, gyorsabb ügyintézés indokolttá tette a kihelyezett iroda kialakítását, ami február elején megkezdte működését. A hivatalos átadásra tegnap került sor. Az iroda vezetője, Forsthoffer Dezső a megnyitáskor elmondta, hogy az előzetes felmérések szerint a térségben közel 150 munkáltató működik, elsősorban mezőgazdasági, fakitermelési, téglaipari, idegenforgalmi és nemzetgazdasági ágakban. Pannonhalmán és a hat csatlakozott településen 317 regisztrált ügyfelük van, akik közül munkanélküli-járadékban 140-en részesülnek, 45-en kapnak rendszeres szociális segélyt. A többiek ellátás nélküli álláskereső ügyfelek. A hó eleji nyitás óta több mint százan keresték fel, s örömteli, hogy több munkáltató is jelentkezett, akik az iroda segítségét kérték. Többek között az apátságból, illetve Veszprémvarsányból egy kft. és egy étterem is bejelentette munkaerőigényét.
A néhány hét tapasztalata alapján már elmondható, hogy az idecsatolt községekből bejáró munkanélküliek többsége örül, hogy csökken az utazási idő és költség.

A közlekedés még nehéz

Pannonhalma polgármestere, Pánczél Benedek az iroda jelentőségét kiemelve elmondta, hogy egy település akkor válik igazán várossá, ha minden olyan feladatot el tud látni, amit egy városnak kell. Az okmányiroda után a munkaügyi iroda nyitása ezt az utat nyitja meg a település előtt.
Bakonygyirót polgármestere, Kmetti Károly elmondta a Kisalföldnek, hogy településükön a bauxitbánya bezárása és a mezőgazdasági szövetkezet idényjellegű munkái miatt vannak munkanélküliek. Az új iroda megkönnyíti az ügyintézést, csak a közlekedés nehéz még, könnyebben el lehet jutni Győrbe, mint Pannonhalmára. Jó lenne, ha a Volánnal ezt minél előbb sikerülne rendezni.

Fejlesztenék az irodát

A megyei munkaügyi központ igazgatója, Rimányiné Somogyi Szilvia közölte, ha az iroda jól működik – márpedig az eddigi működés ezt bizonyítja –, szándékukban áll fejleszteni az irodát, s a közeli települések lakói is itt intézhetik majd az ügyeiket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaték szombatjai

Szombat Viktória négy nappal később született, mint ahogy várták. Így azonban duplán is… Tovább olvasom