Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Munkaügyi fórumon az álláskeresők Győrben - videó

Lakossági fórumot tartott a megyei munkaügyi központ álláskeresőknek Győrben kedden.

A rendezvényen bemutatták az érdeklődőknek a TÁMOP 1.1.2-es projekt lehetőségeit. Mint azt a központ igazgatója, Major Ernő bevezetőjében elmondta, a program célja, hogy a célcsoportba tartozó hátrányos helyzetű embereket a támogatás nélküli munkaerőpiacra segítsék.

Ehhez átfogó, személyre szabott, a helyi munkaerőpiaci lehetőségekhez és igényekhez igazodó szolgáltatásokat és támogatásokat nyújtsanak.

A projekt megvalósulása során a családbarát munkahelyek, a nők és férfiak közötti egyenlőség, illetve a fogyatékossággal élők és a roma emberek esélyegyenlőségének elősegítéséhez is hozzájárul.

A célcsoport az alacsony iskolai végzettségűek, a pályakezdők és a 25 év alatti fiatalok, az 50 év feletti álláskeresők, a GyES-ről GyED-ről ápolási díjról visszatérők, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők és a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett álláskeresők.
A programba március 31-ig 901 álláskeresőt vontak be, jelenleg 76-an vesznek részt képzésben, a tanfolyamok száma folyamatosan nő.

A TÁMOP keretében a munkaügyi központ Győrben májusban júniusban és júliusban gyakorló ápoló, földmunka- rakodó és szállítógép kezelő, raktáros+targoncavezető, nehézpótkocsi-vezető "C+E" kat., villanyszerelő, pincér, német alapfokú, ruházati eladó, fogászati asszisztens, szakács, targoncavezető, tehergépkocsi-vezető, társadalombiztosítási ügyintéző képzéseket indít. Sopronban német alapfokú, élelmiszer és vegyiáru eladó, pincér, sütőipari munkás, CNC forgáscoló képzéseket indít.

Videó: Oxygen

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüzet oltottak a Dunán - fotók

Kigyulladt hajó személyzetét mentették, a vízbe folyt olaj terjedését akadályozták meg a magyar szlovák tűzoltók közös gyakorlatán. Tovább olvasom