Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Munkanélküliek esélye: közfoglalkoztatás

Győr - Győr közfoglalkoztatási terve alapján mintegy 12 cég, intézmény és alapítvány összesen 420 olyan, tartósan munkanélkülit foglalkoztathat a jövőben, akik már nem kaphatnak a munkaügyi központ által adható támogatásból.


Istvánnak több szakmája van, most mégis naponta kilincsel a munkaügyi központban, állást, új lehetőséget remélve. Januárban a komáromi Nokiától küldték el több kollégájával együtt. Már érdeklődött a közfoglalkoztatás lehetőségeiről és bármilyen munkát elvállalna, hiszen anyagilag teljesen ellehetetlenül. Éva tartósan beteg édesanyjáról gondoskodott évekig, ám a mama halálát követően a fizetetlen szabadság után már nem tudott visszamenni volt munkahelyére. A közfoglalkoztatásban eddig is részt vett. Gondozói munkát vállalt, s reméli, ez a lehetősége megmarad, mi több: szívesen maradna végleg az álláshelyen.

Elkészült a megyeszékhely közfoglalkoztatási terve, amelyre várhatóan már a napokban rábólint a közgyűlés. A lényeg: az eddiginél jóval több helyen és több ember dolgozhat a közfoglalkoztatás keretein belül, ám ez mindössze 3–5 hónapot jelent. A büdzséből erre 260 millió forint érkezik Győrbe, az önkormányzatot terhelő rész 5 százalék, azaz 13 és fél millió forint.

Csöndes Krisztina egy hete dolgozik a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthon konyháján. Örült a lehetőségnek, ugyanakkor a munkájával is elégedettek az intézményben.  Fotó: Bertleff András
Csöndes Krisztina egy hete dolgozik a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthon konyháján. Örült a lehetőségnek, ugyanakkor a munkájával is elégedettek az intézményben. Fotó: Bertleff András


Páternoszter Piroska, a győri polgármesteri hivatal népjóléti osztályának vezetője úgy tájékoztatott, széles a spektrum, az eddigi hétről tizenkettőre bővült a foglalkoztatók köre. A cél mindinkább az, hogy a munkára képes, tartósan munka nélküli személyek a korábbiaknál fokozottabb mértékben vegyenek részt a közfoglalkoztatásban, annak érdekében, hogy rendszeres jövedelemhez jussanak.

A népjóléti osztály vezetője elmondta, a 2172 munkanélküli körülbelül ötöde, azaz 420 ellátott élhet ezzel a lehetőséggel, ám emellett a segélyezési rendszerből kikerülőket is figyelembe kell venni.

Terület és igény szerint 250-en, azaz a legtöbben a Győri Kommunális Szolgáltató Kft.-nél kapnak várhatóan parkgondozói, temetőgondozói munkát, ám ápolókra, segédápolókra, adminisztrátorokra és konyhai kisegítőkre is nagy szükség van a Petz-kórházban, a családsegítő szolgálatoknál és a többi szociális intézményben. Az önkormányzat civilszervezetekkel is ellátási szerződést kötött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klimatizált Mediawave, jégkockával

Győr - A ’60-as évek szexuális forradalmán kívül a globális felmelegedés köré épül az idei… Tovább olvasom