Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Munkálatok a Bartók Béla úton

Harmincéves vezetéket kell kicserélnie Győrött a Bartók Béla úton a hőszolgáltatónak – ez azonban sok „járulékos” munkával és több hétig tartó, sokakat érintő forgalomkorlátozással is jár.
A megyeszékhelyen a Bartók Béla úton a Buda utca és az Eszperantó utca közti szakaszon 30 éves hőtávvezetéket kell kicserélnie a Győrhő Kft.-nek. Ez a vezeték nem csak a közvetlen környéket szolgálja ki, s meghibásodásai miatt az elmúlt években többször is rendkívüli beavatkozásra volt szükség. Ahhoz, hogy a régi csöveket a földből ki lehessen emelni, s helyettük újakat beépíteni, ki kell váltani az itteni elektromos kábeleket is.

Az elektromos kábelek kiváltására azért van szükség, nehogy a környék áramellátás nélkül maradjon. Ez a munka már zajlik. Vasbeton oszlopokon, 4,5 méter magasban építik ki az ideiglenes légvezetéket a Kristály étterem mögötti szervizúton.

A hőtávvezeték cseréje forgalmi szempontból azért is „kényes", mert tömegközlekedési útvonal a Bartók Béla út, a Buda u. és a Csaba u. is. Az itteni élelmiszerbolt árufeltöltése már most, az elektromos vezeték kiváltása okozta munkák miatt is komoly veszekedéseket indukált az áruszállítók és az építők között.

Nehezíti a helyzetet, hogy a Kis-Duna Áruház felújítása, bővítése, és a nemrégiben egy túl magas teherautó okozta hídsérülés miatt is forgalmi beavatkozások válnak szükségessé. A jövő hét valamelyik napjától (pontos idejét még nem tudni), jelzőlámpás irányítás lesz.
Hétfőn elkezdik bontani a Bartók Béla utat a Buda és a Csaba u. közti szakaszon. A megállni tilos táblákat már kihelyezték, azonban ezek betartását csak hétfőtől ellenőrzik. Várhatóan csütörtöktől megszűnik (legalább egy hónapra) a Kristály étterem előtti buszmegálló, a 4-es, 5-ös, 17-es járatok utasai a Bartók-szobornál szállhatnak le, vagy pedig már a belvárosban.

A hőtávvezeték cseréjének második ütemében (kb. egy hónap múlva) egyirányúsítani kell a Bartók Béla útnak a Csaba u., Eszperantó u. közti szakaszát. Ez a vidéki autóbuszjáratok forgalmát érinti érzékenyen. A munkákat azért tervezték a nyári tanszünet idejére, mert ilyenkor lényegesen kevesebb a vidékről bejáró.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pangás fellendülés előtt vagy útkeresés

– Nem politikai célok vezéreltek bennünket, közülünk senki sem akar polgármester lenni, a… Tovább olvasom