Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Munkahelyek mozgássérülteknek

Több mint tizenötmillió forintba került az a közös beruházás, amelynek eredményeként tegnap tizenöt rehabilitációs munkahelyet adtak át a Máltai Szeretetszolgálat győri területi központjának Amadé utcai épületében.
A program nem lenne eredményes munkahely nélkül.
„ Áldott, aki nem veszi ki a munkát a kezünkből, mert nem segítségre, hanem türelemre van szükségünk, hogy a munkát magunk végezhessük el." Többek között ezekkel a gondolatokkal mondott köszönetet három „sorstárs" azon az ünnepségen, ahol Szalay György, a megyei munkaügyi központ igazgatóhelyettese, Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke, Szabó Sándorné, az egészségügyi-szociális szaktárca helyettes államtitkára és Kiss Róbert, a munkaügyi minisztérium vezető illetékese köszöntötte a megjelenteket, majd Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke megáldotta az új helyiségeket.

Dr. Báthy Andrásné, a szeretetszolgálat területi titkára érdeklődésünkre elmondta: a megyei munkaügyi központ pályázat alapján tíz és fél millió forintot biztosított a beruházáshoz. Ezzel 11 rehabilitációs munkahely megteremtését segítették. Miután a Főkefe Ipari Kft. saját részét ehhez hozzátette, az egész beruházás összege 15,2 millió forintra emelkedett. Ez jelenleg 15 rehabilitációs munkahelyet jelent, amit januártól 20-ra szeretnének fejleszteni.
– Programunk a napi gondozástól, fejlesztéstől, szinten tartástól a rehabilitáción át a reintegrációig tart. Mindez nem lenne eredményes, ha nincs munkahely, hiszen anélkül nincs hová rehabilitálni a mozgássérült embereket – vélekedett a területi titkár. – A mentori rendszeren keresztül nagyon jó a munkakapcsolatunk a megyei munkaügyi központtal, illetve a Főkefe Ipari Kft.-vel. Három évvel ezelőtt a vakok és gyengénlátók részére sikerült ugyanilyen hármas kooperációval munkahelyeket teremteni. Tervezzük, hogy a siketeket és nagyothallókat is felkaroljuk, mégpedig úgy, hogy megszervezünk számukra egy regionális jeltolmácsszolgálatot. Programunk másik fontos lényege, hogy a rehabilitált embereket nem hagyjuk magukra: támogató szolgálatunk mindig mögöttük áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszteletbeli kórházi munkatárs lett

„ Megtisztelő számomra, hogy a kórház a tagjai közé fogadott, köszönöm, és természetesen nem… Tovább olvasom