Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Munkahely, végzettség, fizetési besorolás

˝Adminisztrátori munkakörben nem kötelező figyelembe venni a főiskolai végzettséget, mivel az állás betöltéséhez nem szükséges.˝

Dr. Jáki Katalin, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának megyei ügyvivője, a Pedagógus Szakszervezet megyei titkára olvasónk kérdésére elmondta: adminisztrátori munkakörben nem kötelező figyelembe venni a főiskolai végzettséget, mivel az állás betöltéséhez nem szükséges. Az óvodában valószínűleg azért van vita a dolgozó és a munkáltató között, mert a szakközépiskolai érettségi más bérbesorolást eredményez, mint a gimnáziumi. Az óvodában nem tudja a ruhaipari szakközépiskolai érettségijét hasznosítani. Szakértőnk szerint olvasónk munkaviszonyát emiatt nem muszáj megszüntetni, de a besorolása alacsonyabb fizetési osztályba átminősíthető, ami akár 16 ezer forinttal kevesebb bért jelent.


Olvasói kérdés

Korábban közalkalmazottként (iskolatitkár) dolgoztam, F6-os fizetési kategóriába soroltak. Jelenleg önkormányzati óvodában adminisztrátor vagyok. A besorolásnál főiskolai végzettségemet vagy ruhaipari szakközépiskolai érettségimet figyelembe kell vegyék? Munkaviszonyomat emiatt meg akarják szüntetni. Jogos ez?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hanggal-képpel az emlékek nyomába

Győr - Ötmillió forint támogatást nyert audiovizuális emlékgyűjtésre a Péterfy-iskola. Tovább olvasom