Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Munkácsy: két hétig még fogadják a látogatókat

Több mint 35 ezren látogatták idáig a Xántus János Múzeum Munkácsy-kiállítását. A zárszámadás még várat magára, mert a tárlat további két hétig megtekinthető.
Kész statisztikákat, gazdasági számításokat várt a sajtó hétfőn a Xántus János Múzeumban a Munkácsy-kiállítás befejezése alkalmából meghirdetett tájékoztatón. Firtl Mátyás, az intézményt működtető megyei önkormányzat alelnöke azonban bejelentette: a képeket, tekintettel a nagy érdeklődésre július 19-ig még megtekintheti a nagyérdemű közönség.

Perger Gyula igazgató így csupán részeredményekkel szolgált: összesen 35 ezer 873 látogatót számoltak össze az eredetileg tervezett zárásig. Az utolsó napi rohamot jellemzi, hogy már délután öt óra előtt be kellett zárni a kapukat ahhoz, hogy 6 óráig minden várakozó megtekinthesse az alkotásokat. Hasonló okok miatt az utolsó héten körülbelül kétszáz ember be sem jutott a tárlatra, ezért is döntöttek a meghosszabbításról.

Ottófi Rudolf alpolgármester szerint a Xántus János Múzeum ennél méltóbban nem is ünnepelhette volna fennállásának 150. évfordulóját. A megye és a város összefogására utalva kiemelte: jó példa ez arra, hogy nemes cél érdekében ez még lehetséges az országban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A falu tervez, Leier végez

Az a háromezer lelkesnél kisebb település, amely a legszebb templomteret álmodja meg, 500… Tovább olvasom