Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

Munkaadók javaslata

Győr - A Munkaadók Szövetsége elküldte szerkesztőségünknek is állásfoglalását, melyet a 2008. évi győri iparűzési adó ügyében fogalmaztak meg. A Sragner László soros elnök által aláírt dokumentum címzettje a polgármester és a közgyűlés frakcióinak vezetői:
„Győr költségvetése 2008. évre már számíthat az Audi befizetésére, ami alapvetően megváltoztatja a bevétel nagyságát ebből az adónemből. Közel megduplázza.
Az Audi évtizedes adókedvezményének árát mi fizettük meg, győri kis- és középvállalkozók. Győrben maximális a helyi adó. A város vezetése és a politikai erők éveken át azzal biztattak bennünket, hogy majd ha az Audi fizet, akkor csökkentik a mértéket.

Várjuk az ígéret teljesítését! A városvezetés részéről logikus érvek hangzottak el a maximális adómérték megtartása mellett:

– nem ez az adónem sújtja igazán a vállalkozásokat, hanem az országos adók,

– a helyi adó mértékének csökkentése a multinacionális cégeket is érintené, vagyis például az Audi is kevesebbet fizetne,

– a központi adóerő-elvonást mindenképpen a 2%-os mérték után kell fizetni.


Akkor tudjuk támogatni a városvezetés elképzelését, ha az adótöbblet jelentős részét visszajuttatja a város kis- és középvállalkozóinak. Olyan támogatási politika kidolgozását várjuk, ami azokat a győri vállalkozásokat részesíti akár teljes adókedvezményben, amelyeknek tevékenysége fontos a lakosság ellátása, a foglalkoztatás és a magas ipari színvonal megtartása, fejlesztése érdekében. A támogatási politika kidolgozásához segítséget nyújtunk!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lokálpatrióták a győri nemzetiért

Győr - A Győri Lokálpatriótabál, melynek külső megjelenése is a színház világát idézi majd január… Tovább olvasom