Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Munka 16 helyszínen

Győr - A város útkezelő szervezete tizenhat útépítési és forgalomtechnikai korszerűsítési feladat közbeszerzési nyertesével kötött szerződést. A 630 millió forint értékű munkák befejezési határideje december közepe, a nagyobb munkákra már fel is vonultak a kivitelezők.
A meglévő, útfenntartási jellegű munkálatokon kívül – ilyen a győri Bajcsy-Zsilinszky út (Gárdonyi és Teleki utca között), a Buda utca (Bartók Béla út és Corvin utca között) felújítása és a Zechmeister utca–Jókai utca csomópont átépítése – elkezdődött a Kisfaludy utca belvárosi jellegű, teljes körű átépítése, a Déryné utca átépítése és a Jogar utca második ütemű kiépítése. Már elbontották a Berzsenyi utca régi pályaszerkezetét, a Varga Katalin utcában a régi járdát elbontva kezdték el a munkát, a Kisdiófa utca felújítása a csapadékvíz-elvezető csatorna építésével indult el.

Heteken belül elkezdődik a Mónus Illés utca Zrínyi utca és Nádor utca közötti szakaszának átépítése, ahol a meglévő gyalogátkelőhelyeknél középszigeteket alakíttat ki az útkezelő, illetve az Ikva utcánál új gyalogátkelőhelyet létesítenek, továbbá a Zrínyi utcánál módosítják a csomópont egyik ívét.

Aszfaltoznak a Bajcsy-Zsilinszky úton. Ha nem esik az eső a napokban, péntekre a burkolati jelek is elkészülnek az új aszfalton a Gárdonyi és Teleki utcák között.
Aszfaltoznak a Bajcsy-Zsilinszky úton. Ha nem esik az eső a napokban, péntekre a burkolati jelek is elkészülnek az új aszfalton a Gárdonyi és Teleki utcák között.

Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke a Kisalföldnek elmondta: parkolókat is építenek. A Szigethy Attila úti szervizúton, a Bán Aladár utcában, továbbá az Ikva utcában a meglévőket bővítik, illetve felújítják.

A 83-as főút gyirmóti szakaszán a településrésznél régi probléma a mellékirányból történő kihajtás a főútra. A főút állami kezelésben van ugyan, de az önkormányzaton keresztül az útkezelő szervezet átalakítja a főút Határ úti csomópontját, így az év végére elkészülő jelzőlámpás irányítás mellett biztonságosabbá válik az átkelés.

Emellett folytatódik a jelzőlámpás irányítások további korszerűsítése a Szent István úton, ahol az aktuális forgalom mértékéhez igazítják az irányítási programot, valamint új jelzőlámpát telepítenek a Teleki utca–Árpád út csomópontba.

Olvasóink írták

 • 5. raffy2 2008. október 16. 21:25
  „ekkora ostobaságot még nem hallottam.na nekem ne akard megmagyarázni,hogy a kerékpárút veszélyesebb ,mint az úton haladás.majd ha neked súrolja az autó a könyöködet,meg téged talál pofán amikor esik az eső,akkor te is inkább mennél a kerékpárúton.vagy te mindenhova autóval mész?de a mai kisalföldben megjelent egy sms,ami szerint semmit sem kellene csinálni,azzal teljes mértékben egyetértek.”
 • 4. 8Lala 2008. október 15. 23:36
  „@raffy2
  Azért a kerékpárutak nem növelik a biztonságot, sokkal inkaább baesetveszélyesek, mint az úto haladás..
  Ezt a t. közútkezelők, s az építteők is jól tudják, csak így nagyobb összegből nagyobb jut a zsebekbe.

  Ezeken az új szakaszokon meg sokszor elfelejtik a gyalogosokat, a babakocsis ksmamákat is. (lásd járdák, zebrák, lehajtók)”
 • 3. raffy2 2008. október 15. 19:56
  „na igen,mindenki tudna mondani olyan helyet ,ahol szar az út állapota.de azért ne legyünk már ilyen kötekedők.annak kell örülni,amit csinálnak,és nem mindenben csak a problémát meglátni.én személy szerint jó dolognak tartom,hogy nálunk is elkezdték felújítani az utcát,kerékpárutat csinálnak.ha elkészül biztos hogy nyugodtabban fogok kerékpározni.”
 • 2. L.A. 2008. október 15. 19:20
  „Én személy szerint azt kérdezném, hogy pl. a Bajcsy-Zs. utca Tarcsay utca felőli végét miért nem csinálták meg? Az is ugyanolyan szar állapotban van...
  nem értem, miért nem lehet egy utcát normálisan felújitani, aki járt erre, az látta, hogy milyen volt az alsó réteg, volt ahol még macskaköves volt. Felírtam a naptárba, hogy mikor lett kész, de azt is felírom, hogy mikor lesz kátyus, ill. mikor vágják fel vmi miatt. Szerintem nem kell fél év egyikhez sem...”
 • 1. Goldmund 2008. október 15. 19:14
  „A sok nagy volumenű munka között néhány apróságot is elvégezhetnének: pl. a Baross-hídi megálló buszöblének olyan vacak a burkolata, hogy nagyokat döccen naponta az a rengeteg busz, amelyik oda beáll.
  Másik: a Lukács S. iskola előtt menő bicikliút minden, csak nem normális állapotú. Össze-vissza szakadva a beton, tele zökkenőkkel.
  Persze a képviselők sem busszal, sem biciklivel nem járnak, így nincsenek illúzióim ezekkel kapcsolatban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esélytelen elkerülők

Budapest – 83-as főút - A Győrt Pápával összekötő 83-as főút felújításáról interpellálta a… Tovább olvasom