Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

MSZP: ˝Veszélyben a győri oktatás˝

Elfogadhatatlan a Belügyminisztérium minapi tájékoztatása, miszerint az állam fogja megszervezni az alapfokú oktatást minden településen, még a Győrhöz hasonló nagyvárosban is.
Ez esetünkben nem jelenthet mást, mint a győri oktatás évtizedek óta megszokott finanszírozásának és ennek következtében színvonalának brutális csökkenését – szögezi le a Magyar Szocialista Párt győri elnöksége a Kisalföldhöz eljuttatott közleményében.

„Ma az állam által biztosított fejkvóta csupán a felét teszi ki annak az összegnek, amit a város átlagosan az alapfokú oktatásra költ. Nem kell közgazdásznak lenni, hogy tudjuk: a jelenlegi költségvetési helyzetben az állami iskolákban kevesebb pénzből csak rosszabb minőségű oktatást kaphatnak majd a győri gyerekek.

Az egységes állami irányítás és finanszírozás alapján ezután nem lesz különbség például egy győri és egy ózdi, illetve egy salgótarjáni iskola között” – írják.

Olvasóink írták

  • 3. odre 2011. augusztus 25. 00:07
    „veszélybe a győri, és tágabb értelemben az egész magyar oktatás akkor került, amikor ez a vörös banda és liberális pribékje meghonosította és érvényre juttatta az oktatásban szabadelvű nézeteit... azt hiszem ez minden károkozásuk közül a legkártékonyabb...”
  • 2. blise 2011. augusztus 24. 22:29
    „"Az egységes állami irányítás és finanszírozás alapján ezután nem lesz különbség például egy győri és egy ózdi, illetve egy salgótarjáni iskola között" - írják. " - mondjuk alapesetben nem is kéne hogy legyen, nehogy valaki azért kapjon rosszabb oktatást mert x helyen lakik. Mondjuk valószínű, hogy nem az ottani színvonal fog nőni, hanem az itteni csökkenni, ami elég baj...”
  • 1. Valaki 2011. augusztus 24. 19:27
    „ez a mszp(maszop) mindíg megtalálja szarva közt a tőgyét! :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólyatábor a Jedlikben - galéria

XVI. alkalommal rendezték meg a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium… Tovább olvasom