Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

MSZP: tízmillió forinttal támogatná a Universitas Alapítványt

Az MSZP helyi szervezete javasolja a győri közgyűlés MSZP frakciójának, hogy kezdeményezze a Universitas-Győr Alapítvány tízmillió forinttal való támogatását.
A Magyar Szocialista Párt (MSZP) Győr és Környéke Helyi Szervezetének Elnöksége első ülésén számos kérdésben döntést hozott, ezekről Karcagi-Mészáros Zsolt, a párt győri elnöke számolt be pénteken, sajtótájékoztató keretében.

Az MSZP helyi szervezete javasolja a győri közgyűlés MSZP frakciójának, hogy kezdeményezze a Universitas-Győr Alapítvány tízmillió forinttal való támogatását az idei városi költségvetésből. Ennek célja, hogy a jogász és közgazdász hallgatók önköltsége ösztöndíjjal kiváltható legyen.

A helyi elnök elmondta: a magas szintű műszaki képzésen kívül szükség van arra, hogy a jogásznak és közgazdásznak készülők is a városban tanulhassanak.

A jogi és gazdasági keretszámok csökkentése szerinte veszélyezteti az egyetem fejlődését és vonzási képességét. Úgy véli, hogy "Győr jövőjének három pillére az autóipar, az infrastruktúra és a felsőoktatás".

Ez utóbbi támogatására a párt által javasolt tízmillió forint "a város éves költségvetésének csupán néhány század százaléka" – jegyezte meg. Döntöttek arról is, hogy a párt helyi szervezete támogatja Mesterházy Attila pártelnöki jelölését.

Szabó Sándorné elnökségi tag egy civil kezdeményezés felkarolásáról számolt be. A Miskolcról Budapestre indult "éhségmenet" résztvevőinek megsegítésére kisebb összeget ajánlott fel egy győri hölgy, s az MSZP helyi szervezetéhez fordult azért, hogy a pénz eljusson Miskolcra.

A párt a kezdeményezés mellé állt, s intézkedtek a pénz átutalásáról. Szabó Sándorné hangsúlyozta: a továbbiakban is vállalják a közvetítést, az ország legrászorultabb rétegeinek támogatását.

Olvasóink írták

 • 4. Dirac 2012. február 10. 19:32
  „Most mentik az összelopott pénzeket ilyen-olyan szervezetekbe..”
 • 3. kishektor 2012. február 10. 17:50
  „...fosztogatás majd osztogatás a miénkből
  régi taktika új előadásban”
 • 2. háté 2012. február 10. 17:20
  „Saját zsebből fiuk!”
 • 1. bojtár 2012. február 10. 15:46
  „nem támogatni kell ezeknek a szerencsétleneknek hanem ésszel kellett volna gondolkodni és nem nyomorba dönteni az országot uralmuk alatt és akkor minden rendben lenne ha negyedét visszaraknák amit elloptak már az egészségügy nem lenne csődben és mindenki megkapná az őt illető orvosi ellátást most meg itt verik magukat ilyen piár dumával szánalmas kommunista bagázs semmi másról nem szól ez is mint a politikáról.Köszönjük ,hogy a milliárdokból 10 millát visszadobtok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valentin nap a győri színházban

Február 14-én a Győri Nemzetei Színház Valentin napi gálaműsorának sztárvendége Keresztes Ildikó… Tovább olvasom