Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

MSZP: Távhűtésre is kellene uniós forrás

Győr - Az Európa Parlamentben konszenzussal születik meg a döntések többsége, nem úgy, mint itthon. Mivel huszonhét ország képviselteti magát, a nemzeti érdekek érvényesítéséhez kompromisszumokat kell kötni. Erről hazánk EP-képviselője, Hegyi Gyula sajtótájékoztatón beszélt.
– Az uniótól kapott támogatások és külkapcsolataink fejlődése alapján megállapítható: érdemes volt csatlakoznunk az EU-hoz – szögezte le Hegyi Gyula Európa parlamenti képviselő, aki az MSZP EP-választási listáján az ötödik. Szerdán Győrben arról is szólt, hogy a magyar EP-képviselők legfontosabb teljesítménye, hogy hét évre huszonhárommilliárd eurós támogatási keretet harcoltak ki hazánknak. Neupor Zsolt, az MSZP győri elnöke hozzátette: Győr már több mint huszonötmilliárd forintnyi uniós támogatást nyert el.

Hegyi szerint fontos, hogy a támogatások egy részét hazánk lakások, házak felújítására használhatja, pedig az unió ilyen célra nem szokott forrást biztosítani. A környezetvédelmi bizottság tagjaként szeretné elérni, ha támogatást távfűtésre, távhűtésre is lehetne igényelni.
Távhűtésre azért, mert szerinte pazarlás, hogy a távfűtéshez csatlakott lakásokban nem ezt a rendszert használják hűtésre is, hanem egyedi légkondikat működtetnek. A klímavédelmi uniós célok elérése érdekében szerinte az újonnan csatlakozóknak, így hazánknak is támogatásokat kellene kapnia a szükséges nagyberuházásokhoz. „A környezetvédelem nem a gazdagok luxusa, szociális célokat is szolgál" – szögezte le az EP-képviselő és a tömegközlekedésre is célzott.

Kialakulóban az EU-ban az energiaszolidaritás, az együttműködés e téren, aminek bővülését tartja kívánatosnak Hegyi Gyula. Helyi ügyeket megemlítve elmondta: szerinte a győri kórházban – egy lakótelep közepén – gázmotoros erőművet kialakítani rossz beruházás. A szigetközi vízpótlás ügyében szerinte a vízügyeseknek és a környezetvédőknek kompromisszumot kellene kötniük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi az igazi húsvéti sonka titka? – Videó

Győr - Összeszámolni is nehéz, hányféle sonka kapható a megyei üzletekben. Riportunkban arra… Tovább olvasom