Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

MSZP: ''Szijjártó nyilatkozata nagyképű''

Sajnálattal olvastuk Szijjártó Péter nyilatkozatát, melyben ismét kifejezésre juttatta politikusi hitvallását - nyilatkozta Eredics Imre.
„Sajnálattal olvastuk Szijjártó Péter nyilatkozatát, melyben ismét kifejezésre juttatta politikusi hitvallását, mely nem több, mint a hatalom mániákus akarása. A képviselő visszatérése a győri közéletbe folyamatosan veszélyezteti Győr eddigi, együttműködésen alapuló gazdaságpolitikáját" – nyilatkozta szerdán Eredics Imre, az MSZP győri frakcióvezetője.

Szijjártó Péter, a Fidesz–KDNP frakciószövetség elnöke a Kisalföldnek adott interjúban többek között azt nyilatkozta, hogy a város cégei-
nek felügyelőbizottsági és igazgatósági posztjai közül 33-at kap a frakciószövetség, 5-öt pedig az ellenzék, ennek indokaként Szijjártó a választók döntését hozta fel. Eredics Imre bolsevista gondolkodásnak nevezte ezt, amely arra alapul, hogy „győztünk, ezért minden a miénk". Az MSZP győri frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy a szövetségnek egy igen jelentős kisebbség érdekeit is figyelembe kell vennie. Az Eredics által „konfrontatívnak" és „nagyképűnek" nevezett nyilatkozat szerint Szijjártó elégedetlen a városi cégek működésével, holott – emelte ki a szocialista politikus – valamennyi társaság országosan a legjobb a saját szakterületén.

Idevág az MSZP városi elnökségének közleménye, amely szerint: „Szijjártó Péter jól működő cégek hírnevét, az ott dolgozó emberek mindennapi teljesítményét taszítja sárba, pusztán azért, hogy az átláthatóan gazdálkodó városi cégek tönkretétele, összevonása árán lophassák ki a város vagyonát. Nem hatékonyságnövelés, hanem zavaros, átláthatatlan, ellenőrizhetetlen viszonyok teremtése a szándék" – juttatják kifejezésre a közleményben, amely így folytatódik: „Ezen szándék csalárd voltát bizonyítja a közvélemény előtt folyamatosan lebegtetett átvilágítás folyamata, amely szappanoperához hasonlóan lezárult decemberben és februárban, majd varázsütésre folytatódik – időnként a szekrényekből kieső csontvázak fenyegető látomásaival –, ám ténylegesen még senki se látta a megállapításait."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civil helytörténeti kutató a közéletben

Szabady János tíz évvel ezelőtt vette át a Szent László-díjat. E jeles kitüntetés odaítéléséként szerepelt, hogy a civilben sajtószóvivőként tevékenykedő Szabady János kiemelkedő helytörténeti kutatói, ismeretterjesztő, kulturális szervező és sokoldalú közéleti tevékenységet is végez, könyvei, tanulmányai sorra látnak napvilágot. Tovább olvasom