Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

MSZP: pótlékokból emlékmű-felújítást!

Győr - A győri képviselők mondjanak le a bizottsági és tanácsnoki pótlékaikról, a polgármester a havi 173 ezer forintos, az alpolgármesterek a 110–110 ezer forintos, számla nélkül felvett költségtérítésükről – ezt javasolja az április 30-i városi közgyűlésen a Magyar Szocialista Párt.

Minderről Neupor Zsolt, a párt helyi elnöke, önkormányzati képviselő beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, megjegyezve, hogy szeretnék, ha erről már csütörtökön, de ha ez nem lehetséges, a három hét múlva esedékes következő ülésen döntés születne. Szerinte a politikának példát kell mutatni az embereknek.

A politikus elmondta: számításaik szerint így 20 millió forint takarítható meg idén. Az MSZP szeretné, ha ezt az összeget a testület felajánlaná a Radó-szigeti hősi emlékmű, valamint a kismegyeri, nemrégiben megrongált Napóleon-emlékmű felújítására. Az előbbi hozzávetőlegesen 6 millió, az utóbbi 16 millió forintba kerülne. Neupor Zsolt megjegyezte: a városháza illetékesei korábban úgy nyilatkoztak, hogy a megszorítások miatt nincs fedezet a szükséges munkálatokra. Hozzátette: a közgyűlés csütörtökön tárgyal arról, hogy az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának módosításával politikai tanácsadói és főtanácsadói tisztséget hoz létre, ami válság idején „nem jó üzenet".

Olvasóink írták

  • 2. Primax 2009. május 05. 15:56
    „Majd pont a FIDESZ fogja megszavazni....kötve hiszem. Hiszen lehet, hogy csak "bolsevik trükk".
    Kb. ez lesz majd a kifogás, vagy valami ilyesmi.
    Mert a FIDESZ-nek kifogása és magyarázata mindig mindenre van. Még arra is, hogy eddig miért nem nyertek választást soha. ( 1998-ban sem nyertek, csak összeölelkeztek Torgyán Józsi bácsival, aztán meg jól hátbadöfték...)”
  • 1. civac 2009. április 30. 14:01
    „Pont a szocik, akik eladósították és kirabolták az országot jönnek ezzel a jó ötlettel... már azt sem hiszem el, amit kérdeznek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

35 éves a Móra Ferenc iskola

Győr - A 2008/2009. tanév a Móra Ferenc Általános és Középiskola 35. iskolai éve. Ebből az… Tovább olvasom