Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

MSZP: Nem az a fontos, ki hozza a pénzt

Győr - Győr önkormányzata az elmúlt másfél évben csaknem 12 milliárd forintot nyert pályázaton, s több, mint 6 milliárd forint értékű pályázata még elbírálás alatt van. Erre igazán nem lehet azt mondani, hogy a szocialista kormányzat nem támogatja a várost – hangzott el az MSZP városi elnökségének tegnapi sajtótájékoztatóján.
A szocialista párt győri szervezete idén július végén az önkormányzati pályázatok sorsáról tett fel kérdést, amelyre a Fidesz városi elnökségétől azt a választ kapta: Győr az elmúlt másfél évben 61 pályázatot nyújtott be, ebből 30 volt sikeres, amivel 530 millió forint támogatást kapott, 20 pályázat elbírálása folyamatban van, ezekből a várt támogatási összeg 15 millió forint, két továbbfejlesztésre javasolt pályázat igényelt összege pedig 3 milliárd forint.

Erre azért emlékeztetett a tegnapi sajtótájékoztatón Gergely Zoltán szóvivő, mert az október 6-i közgyűlésen Sághy Zsolt szocialista önkormányzati képviselő a pályázatok kapcsán kérdést nyújtott be Borkai Zsolt polgármesterhez. Korrekt és igen részletes választ kapott, és ezzel elégedettek is. Csakhogy ez a válasz egészen mást tartalmaz, mint amit a Fidesz pár hónapja állított. Az derül ki ugyanis, bár a polgármesteri válaszban még egyéb, a várost valamiképpen érintők is szerepelnek, hogy a szóban forgó időszakban csak az önkormányzati nyertes pályázatok értéke nem 500 millió körüli, hanem 11,7 milliárd forint, és az elbírálás alatt lévő pályázatoké is meghaladja a 6 milliárdot. Gergely Zoltán szerint erre igazán nem lehet azt mondani, hogy a szocialista vezetésű kormányzati szervek nem támogatják a város pályázatait, vagy hogy a szocialista képviselők nem lobbiznak eléggé városukért. Jó lenne tehát, mondta, ha a Fidesz nem vezetné szándékosan félre a város lakosságát hasra ütésből származó számokkal.

A szóvivő elmondta, hogy 2007 áprilisától az egyes minisztériumok közvetve vagy közvetlenül, továbbá a regionális fejlesztési tanács Győrtől 50 pályázatot fogadtak be, ezekből 29 nyert, 18 elbírálás alatt van, s mindössze négyet utasítottak el. Emlékeztetett rá, hogy a benyújtott pályázatok döntő többségének előkészítését még a szocialista városvezetés indította. A szocialisták eddig sem ültek karba tett kézzel, s ezután is mindent elkövetnek a város fejlődéséért – mert nem az a fontos, hogy ki hozza a pénzt – hangzott el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Bem téren raboltak

Győr - A Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya rablás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást… Tovább olvasom