Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

MSZP: Molnár maradt a megyei elnök

Győr - Ismét Molnár Csabát választotta az MSZP megyei szervezete az elnökének. Továbbra is elnökhelyettes marad Kránitz László, alelnök Papp József és alelnök lett Kovács Tamás is a párt megyei tisztújítása után.

Az MSZP felmenő rendszerű tisztújítása keretében megyénk alapszervezeteiben az elmúlt időszakban már megtörténtek a választások, szombaton délelőtt pedig megyei szinten is. Az országos választmány márciusban tart tisztújítást.

A Győr-Moson-Sopron megyei szervezet a megyeiek közül elsőként tartotta meg a választást. Molnár Csaba lett a régi-új megyei elnök, az elnökhelyettes a soproni szervezet elnöke, Kránitz László, az egyik alelnök Papp József, aki a csornai szervezet elnöke. A megválasztottak közt csak egy új név van, Kovács Tamás alelnöké, aki a párt mosonmagyaróvári szervezetének elnöke. Közgazdaságtannal foglalkozó tanszékvezető főiskolai docens, kutatási területe a vállalkozások versenyképessége. Elődje az alelnöki poszton Stinner Sándor volt, aki ezúttal nem jelöltette magát.

A tisztújításon részt vett az MSZP országos választmányának elnöke, a soproni származású Simon Gábor, akit a megyei szervezet újra erre a posztra jelöl majd az országos választmány márciusi kongresszusán. Simon elmondta, a győri találkozón egyetértettek a párt tagjai abban: fontos, hogy az országnak van a jövő évre vonatkozó költségvetése. A párt feladatának tartják, hogy a parlamenti többséget biztosítsák olyan törvények elfogadásához, amelyek például a foglalkoztatási helyzet javításához szükségesek. Munkaügyi államtitkárként pedig arról beszélt, hogy mivel a recesszió elkerülhetetlen, a hatását igyekeznek mérsékelni. Anyagi és gazdaságot befolyásoló eszközökkel is.

A csoportos leépítések áldozatai közül minél több embert a munkaerőpiacon akarnak tartani, akik onnan kikerülnek, azoknak minél előbbi visszautat akarnak biztosítani. Ahol állami beavatkozással álláshelyeket lehet megtartani, ott nem fogják sajnálni erre a támogatást – állítja Simon. Csak a foglalkoztatásbiztonság erősítésére 1400 milliárd forintot különítettek el tájékoztatása szerint a jövő évre, de ehhez hozzájönnek még a gazdaságélénkítésre szánt pénzek is.

Olvasóink írták

  • 1. csornaifiu 2013. március 08. 20:43
    „Mikor lesz mar egyszer vege a MSZP fele kommunizmusnak Magyarorszagon ??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb pénz jut karácsonyra?

Győr-Moson-Sopron - Zsúfolt képét mutatta a bevásárlóhelyek környéke az elmúlt hétvégén, éppúgy,… Tovább olvasom