Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

MSZP: Már készülünk a kormányváltásra

Megkezdte a választási felkészülést és a programalkotást a Magyar Szocialista Párt, mert "abban ma már a demokratikus oldal minden szereplője egyetért, hogy legyőzhető ez a parlamenti többség" - mondta szerdán Simon Gábor, az MSZP alelnöke a párt győri szervezetének sajtótájékoztatóján.

"Történelmi bűne van az Orbán-kormánynak" a társadalmi törésvonalak kialakusában, amik részben az úgynevezett "Közgép-osztály" és a szegények, elszegényedők, lecsúszástól tartók között, részben pedig a hatalom által "jó magyarnak" és "rossz magyarnak" tartott tömegek között húzódnak - mondta Simon Gábor, az MSZP alelnöke.

Kifejtette: 4 millióan élnek ma a létminimum szintjén, azaz másfél-két millióval többen, mint a 2010-es kormányváltás idején.

A gazdaság teljesítménye csökken, s az új munkahelyekről szóló beszámolók is félrevezetők, mivel a kormány a közmunka-foglakoztatás keretén belül valósítja meg programját, ami a dolgozóknak 47 ezer forintos jövedelmet és kiszolgáltatottságot jelent.

E mellett a kormány elmúlt két éves működését jellemzi a szétzilált jogállam, a demokratikus intézményrendszer fokozatos lebontása, s a normakövetési rendszer kiépítése - foglalja össze a baloldal véleményét Simon Gábor.

Közölte: az MSZP készül a 2014-es választásokra, s "abban a demokratikus oldal minden erője egyetért, hogy legyőzhető a parlamenti többség."

Az alelnök elmondta azt is: elkészült a Kelet-Magyarország és a Nyugat-Magyarország program, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala részvételével, erre a régióra vonatoztatott célkitűzésekkel.

E mellett ágazatprogramokat dolgoznak ki az oktatás, az egészségügy, a foglakoztatás és a szociális ellátás terén is, miközben a helyi szervezetek megkezdték a választási felkészülést.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Túrabakancs 2012. október 25. 18:28
  „Meghallgatva az okt. 23-i szoclib ünnepségeken elhangzott beszédeket megállapíthatom,
  azok nem voltak mások, mint gyűlöletbeszédek. A most még bizonytalan szavazókban
  csalódnék, ha ezek után a szoclib kisebbségieket, deviánsokat felvonultató bagázsra
  tennék a voksaikat. A kendermagos Juhász ottléte több volt mint provokáció a normálisan
  élő és gondolkodó magyarságra nézve.
  Primax!
  Tudod kik fognak a legnagyobbat csalódni egy esetleges kormányváltáskor 2014-ben? Maguk azok, akik
  ezt elősegítik szavazataikkal. Ez a liberális MSZP és társaik már régen nem a pórnépet segítik, hanem a multikat
  meg a bankárokat. Ezt csak az igazán ostobák nem látják. Igaz, sokan vannak ebben az országban. Gondoljanak
  bele, a rossznál is van sokkal rosszabb! Nézzenek körbe Európa más bajban lévő országaiban, ahol még a nyugdíj-
  akat is csökkentették, a bankadókat meg nem is vezetik be. Nézzenek már híradót könyörgöm! Ne az ATV-t”
 • 35. Valaki 2012. október 25. 17:53
  „Kormányváltás lesz maszopéknál: bajnai Rolls-Royce-ot cserél gyurcsányival...! :)))))”
 • 34. Kálmánol 2012. október 25. 13:30
  „Remélem soha többett nem jön vissza ez a vörös banda! Úgy vették át a kormányrudat (2002), hogy szinte csak folytatni kellett volna az adósságcsökkentést(51,3%), nem tették (2010-ben 82% volot). Vállalhatóan vették át a GDP-hez mért államadósságot (4,2%) 2008-ban már 10!!!!!!% felett is járt. Remek forinthitelek voltak a piacon, amit Orbánék megspékeltek a kamattámogatással, ezt villámgyorsan eltörölték és a deviza adósságba kergették az embereket! Most megnt ez folyik, a romok eltakarítása. Szavazzatok erre a 2014 nevű hordára, meg fogjátok érdemelni!”
 • 33. pacalpöri 2012. október 25. 10:12
  „Mesterházy, és Szanyi kapitány... most a Jézuska jön! Nem ám PIROS tojást vesztek a gyerkőcöknek :-)))”
 • 32. acsali 2012. október 25. 09:56
  „Ők sem gondolják komolyan.”
 • 31. szabadságharcos 2012. október 25. 09:32
  „Fityesz?? Áfa 27%, infláció 6%, cds 400 pont, bóvli 3X, lenyúlt mnyp ellenére növekvő államadósság, deficit 3,5%. Ezek a száraz tények. Szóval a törpe viktátor a klientúrájával húzzon el ......-ba!!!”
 • 30. pozdorja 2012. október 25. 09:08
  „Mindenki megnyugodhat. Kormány leváltani a választók tudnak. Párt sosem.”
 • 29. steak75 2012. október 25. 08:29
  „amikor arról olvasok hogy milyen rosszul élünk, azért visszamennék az időben úgy 25 évet és összehasonlítanám.
  ha valaki akkor jobban élt, annak legtöbb esetben az volt az oka, hogy nem költöttünk olyan dolgokra mint most.
  pl: legtöbb embernek nem volt autója, nem vett több tv-t,nem vett telefont, és nem fizetett rá előfizetést, nem volt kábel tv. és még sorolhatnám. ha ezekre nem költenénk ,ma is jól élnénk. az meg hogy a sok felelőtlen osztogatás után megszorítás jön az természetes. azt hiszem most vagyunk jó úton, ezért nem kellenek a szocik, akik már megint azt sugallják, hogy ha ők lesznek kolbászból lesz a kerítés.”
 • 28. Eva- 2012. október 25. 08:13
  „miután 2002-től ezt hallod el is hiszed.
  de

  2006-ban a változtatni akarót kiröhögted--most pedig akkori tettedre már nem emlékszel:

  akkor mondták ki először Neked is, hogy a civil nyomásnak engedve elszaladt az adósság---
  és azt a bejelentést azóta is hazugnak tartod----

  azóta folyt a küzdelem Veled is, hogy változást !
  Most Orbántól megkaptad.

  de dőzsölj! mert most jobban élsz , mint 2 év múlva fogsz!

  tessék itt egy program, amely akár követhető is lehet!
  http://program.demokratikuskoalicio.hu/”
 • 27. ATXadmin 2012. október 25. 08:01
  „any*tokat max nélkülük de nem velük erre nem tudok mást mondani”
 • 26. pacalpöri 2012. október 25. 06:23
  „Mesterházy...a kokárdát máskor kell viselni!!!
  Egy szállodányi ember elött mertél...de mit is ünnepelni? Hisz ti és gazember elődeid akkor épp, mint most és mindörökké a másik oldalon álltok!!!”
 • 25. VargaP 2012. október 25. 05:51
  „Rosszabbul élek mint 2 éve!!
  Csak a FIDESZ”
 • 24. Csetneky 2012. október 24. 23:59
  „2014-ben kormányváltás lesz? Lehetséges. Ez az Mszp nélkül fog lezajlani? Biztos.”
 • 23. Kftimi 2012. október 24. 23:21
  „22.
  na ez az, amit nem írtam volna le, mert erre úgyis a huhogás fog menni. itt tényleg nulla a politikai kultúra (nem csak az), általában az nyer aki nagyobbat ígér. Megmondom őszintén, nem értem azokat, akik arról postolnak mindenfelé, hogy a megélhetés nehéz, hónap végére nem marad, stb... Kérdem én, postolás helyett mérnem vállalnak más munkát? Van, aki 7 napot dolgozik egy héten, de sokkal jobban él. Maszekolnak... Vagy csak még egy munkát bevállalnak. Tény, ugya annyi pénzért itt sokkal többet kell dolgozni, mint nyugatabbra, de a lehetőség adott! De egy politikai párttól sem lesz jobb a helyzetük ezeknek az embereknek. Az hibás elképzelés, hogy majd adnak! Meg tudom érteni azokat is, akiknek most kevesebb a fizetésük, meg ilyen-olyan extra kiegészítést vontak el. Dühítő, tényleg, de azt a rendszert így nem lehetett fenntartani. Ha senki sem dolgozik, és nincs befizetés, csak kifizetés van, meg a nagy részét lenyúlja az IMF, akkor nem lehet mit tenni. Szerintem az ország olyan helyzetben van, mint a hiteles emberek zöme. Sosem fog kikeveredni belőle, vagy ha igen, akkor évekig nagyon-nagyon-nagyon össze kell húzni a nadrágszíjat. De ez az, ami a politikában nem valósítható meg, mert négy év, és elszavaznak máshova, ott meg majd megint osztogatnak, és újra lecsúszik az ország.”
 • 22. netro 2012. október 24. 22:34
  „Dehogy lesz megint MSZP :D

  Nem is értem a sírás okát. Szarul megy az országnak? Nem. Lehetne szarabb? Bőven. Akik most sírnak miért szavaztak a Fideszre? Ja igen, mert hazánkban olyan fejlett a politikai kultúra, hogy az embereknek lövése sincs arról, hogy mit jelentenek az ilyen kifejezések minthogy szocialista, liberális, polgári. A munkásosztály háttérbe szorítása már akkor tudható volt mikor még nem nyert a fidesz.. és nem azért mert szociálissan ennyire érzéketlenek vagy mert a ´pénz érdekli csak őket´ hanem mert az a politikai irányzat amit képviselnek ezt jelenti. A pénz nem a tanulatlan minimálbéren vagy segélyeken élőknél van hanem a tehetősebb középosztálynál. Nem kell hozzá nagy logika, hogy értsük, egy gazdaság motorját azok tudják pörgetni akiknél van pénz. Akik épphogy megélnek, nem fognak egy gazdaságot sem működtetni. Ha így lenne, Afrika lenne a leggazdagabb kontninens kb.. De ezekről bőven van írás illetve könyv a neten. Aki szocialistább pártot akar az jelenleg a Jobbikban, MSZP-ben vagy a DKban találhatja ezt meg. Tessék ismerkedni a gazdaságpolitikai-politikai fogalmakkal és tegye mindenki oda 2014ben az X-et ahova ezek alapján gondolja bár lehet nem lenne jó elfelejteni, hogy az agyon adóztatott középosztály soha a büdös életben nem fogja felpörgetni a gazdaságunkat. Ha meg ez ráadásként még az mszp vagy dk lesz akkor az egyenes út lesz a további 20 év szegénységéhez”
 • 21. Kftimi 2012. október 24. 22:15
  „Csak kérdés, hogy melyik országban :)”
 • 20. Ambar 2012. október 24. 21:09
  „A fidesz saját magát buktatja meg ,egyre nő azon emberek száma akik ezt már kis is merik mondani.Igen szerintem összefognak a jobbikkal !Ez lesz a jobbik vége a fidesz le fogja darálni.Orbán sosem fogja eltűrni hogy valaki beleszóljon mit tesz.Esetleg cinikusan a választásokig.Ha ennyire nem ismerik Orbánt megérdemlik.Torgyán is hiába bánja.De ez legyen az ő dolguk.A fidesz menni fog mert hitelét vesztette itthon és külföldön is.A bizonytalannak kikiáltott emberek többsége szavazni fog ellenük.Most is az lesz a helyzet mint 2010-ben a nagy többség kormányváltást akar.A sok hazugság már ezen nem segít.A fidesz kezében volt a lehetőség, de visszaélt és él vele.Mindent elfoglalt határtalanul,mindenkit megalázott ,mindent lerabol,állami szinten a korrupció. A személyi kultusz ,a vezérszemlélet a kritikátlan hívek megalázkodása ellenére is elbukik.Csak ők ne!!!Elég volt!”
 • 19. sont 2012. október 24. 21:01
  „13. Túrabakancs -------Igaz.....”
 • 18. Primax 2012. október 24. 20:50
  „Egy dolog biztosnak látszik : a narancsosok már most megbuktak, másfél évig még uralkodhatnak, osz´t jónapot.
  Az "Együtt 2014" simán magához vonzza a bizonytalanok nagy százalékát. Most mindegyik ellenzéki párt "nagyokosa" játssza az eszét, hogy "majd meglátjuk", "majd egyeztetünk", "majd a párttagság eldönti", "majd a kongresszus megszavazza", "majd ha látjuk Bajnaiék programját", majd ha...jól láthatóan berezeltek ettől az új szövetségtől.
  Sok szimpatizánsuk fog elpártolni tőlük, hogy csatlakozzon az "Együtt 2014"-hez.
  Nyerő csapat lehet ez a társaság 2014-ben.”
 • 17. tradermike 2012. október 24. 20:47
  „"Az alelnök elmondta azt is: elkészült a Kelet-Magyarország és a Nyugat-Magyarország program, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala részvételével, erre a régióra vonatoztatott célkitűzésekkel."

  Értsd: kezdődik a Honfoglaló című játék. Most fognak a pártok egy vaktérképet, felosztják a megyéket, majd különféle ígéretekkel birkóznak értük. Egyik csellel túllicitálja a másik megyéjét, másik pedig az egyikét. Keresztbe hazudják, hogy a másik tönkretette az országot, valamint hogy az üresnél is üresebb az államkassza. A nép a sok ígéret és a kiszínezett dicső "elmútnégyév" hallatán összezavarodik, szavaz, megválaszt egyet a sok közül, végül jól nem változik semmi. Az ígéretek beváltása helyett adókat emelnek, megszorításokat hoznak, mindezt becsomagolják valami magasztos elvbe, hátha lesz akit megfog. Ahol kell, ott lecserélik a pártkatonákat, "megreformálják" az előző kormány(ok) által létrehozott már éppenhogy működő rendszereket. Hoznak gyorsan pár szimpatikus intézkedést, akkor is ha azok csak látszat, és ettől nem lesz lényegesen jobb senkinek sem. Eközben hatástanulmányokat készíttetnek, lehetőleg olyan tervekre amikből kizárt hogy bármikor is legyen valami; de ezzel legalább juttatnak minden tanácsadó havernak egy kis gyorssegélyt. Kb 1990 óta ez a forgatókönyv. Csak én unom? És ha igen, mit tudok tenni ellene?”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

400 millió forintból elstartolt a Széchenyi István Egyetem Audi Intézete - videó

Új eszközökkel, mérőműszerekkel és bútorokkal gazdagodott a Széchenyi István Egyetem Audi Intézete… Tovább olvasom