Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

MSZP: Manipulatív a megyei felmérés

Győr-Moson-Sopron - Manipulációs célokat szolgálónak tartja azt a Nézőpont Intézet által a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatást a Magyar Szocialista Párt megyei elnöksége, amelynek főbb megállapításait a kedden közöltük – derül ki a hozzánk szerdán eljuttatott közleményből.
"A felmérés szerint a megyében egy „most vasárnapi választáson" a választópolgárok 45 százaléka a Fideszre, 13 százaléka az MSZP-re, 5 százaléka az MDF-re, 2 százaléka az SZDSZ-re, 1–1 százaléka a KDNP-re és a Jobbikra voksolna, míg egyötöde nem menne el szavazni.

Az MSZP megyei elnöksége szerint a Nézőpont Intézet ezer szállal kötődik a Fideszhez: holdudvarában ott vannak a pártnak dolgozó szakmai tanácsadók, kutatásaik a fideszes pártalapítvány, a Polgári Magyarországért Alapítvány céljait szolgálják, és az intézet irodavezetője Navracsics Tibor parlamenti frakcióvezető felesége.

„A megyénket érintő kutatást a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége rendelte meg, melyben fideszes megyei közgyűlési elnökök döntenek. Okkal feltételezhetjük tehát, hogy ez a kutatás politikai megrendelésre készült. Fideszes megrendelésre, fideszes munkatársakkal, a Fideszt szolgáló eredményekkel. Közpénzből.

Hiszen a fideszes többséggel irányított megyei önkormányzatok és ezek országos szövetsége is közpénzekből gazdálkodik. Megyei közgyűlésünk 2006-ban még mindössze 1,4 millió forint tagdíjat fizetett az önkormányzati szövetségbe. A választások után ezt az összeget a fideszes többség tízszeresére, 13 millió forintra emelte. A nyilvánvalóan pártcélokat szolgáló tagdíj talán éppen azért hízott ekkorára, hogy a megye közgondolkodását a Fidesz számára kedvezően befolyásoló, manipulatív kutatásokat gyártó intézetet anyagilag támogassa"
– olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

 • 9. joco1 2008. május 16. 05:48
  „1994.ota a fidesz minden (országgyülési képv.választási) közvélemény kutatást megnyert(nem egy esetben hasonló "fölénnyel"), de választást csak egyszer.Miért?”
 • 8. Sorponyi 2008. május 15. 21:55
  „A Vezérrel ebben az egyben egyetértek; ne építsünk nagy biztonsággal a közvéleménykutatásra. Persze azért a nagyságrendet azért mutathatják. Csak azt nem tudom kinek jó, hogy ezt a "biztos tényt" miért kell sok-sok pénzért hetente megerősíteni? Más okot nem igen látok, minthogy a politikusok és a kutatók kölcsönösen támogatják egymást, más-más "fizetőeszközzel". Csak az a legnagyobb baj, hogy valahol ennek az árát is mi fizetjük meg.”
 • 7. antikomcsi 2008. május 15. 12:04
  „Helyi közvéleménykutatást jó ha egy évben egyszer olvasok.
  Ha ez neked kismillió.....inkább csak nerm tetszik az eredmény? :))”
 • 6. miracle 2008. május 15. 11:05
  „antikomcsi
  Ja. Az nem számít, hogy a kismillió közvkutató cég mellett mi a rossebbnek kell még egyet közpénzből csinálni?
  Ja, nekik lehet. MSZP ne dobálózzon közpénzzel, fidesz-MKP-nak bocsánatos bűn! Ez csak arra jó, hogy negyedévente reklámozzák magukat, folyamatosan ébren tartva az érdeklődést.”
 • 5. antikomcsi 2008. május 15. 09:35
  „Most gondolkodtam, lehet mégis manipuláták a felmérést. Azt a 13%-ot sokallom!!!!”
 • 4. antikomcsi 2008. május 15. 09:32
  „lol

  Nem kell manipulálni a közvéleménykutatásokat, hogy ilyen eredmény jöjjön ki. Országosan is majdnem ilyen szarul áll a kormány, ezért nem meglepő, hogy egy jobbos megyében még rosszabbul.
  Tavaly, a jobboldali elfogultságal nem vádolható Kisalföld is végeztetett felmérést Győrről és Sopronról, ahol az MSZP a megyei átlagnál mindig erősebb, és hasonló eredmény jött ki.

  Nem manipulálták a felmérést, hanem tudták hogy jól állnak, ezért felmérették, hogy tudassák a bizonytalan szavazókkal is, merre van az arra. Ennyi.

  Sikerült ezzel a közleménnyel jól kiröhögtetni magukat a helyi komancsoknak.”
 • 3. Túrabakancs 2008. május 15. 08:32
  „T. Pedagógus!
  Az írásából süt a rosszindulat! A nyugdíjasok már nem olyan
  naívak mint régen, tudják jól hogy a plusz pénz az duplán
  elinflálódott! A Fidesz állítólagos ügyei pedig soha nem lettek
  konkrétan bebizonyítva, magyarul ijeszgetések voltak!
  Nyílván ott is voltak visszaélések, de az arányokat érdemes
  lenne figyelembe venni az egyik, ill. a másik oldalon! Ha mind-
  két pártot lopósnak tartja valaki, akkor is a kisebbik "rosszat"
  kell választani. Meg a gazdasági illetve a nemzeti irányvo-
  nalat, elege van az embereknek az Izraeli kizsákmányolásból!
  Csak a hülye nem látja mi folyik itt.”
 • 2. Pedagógus 2008. május 15. 07:21
  „Mondhatnám a költő után szabadon: Fidesz győzelmétől félnetek nem kell! Melyik nyugdíjasnak nem jön jól a 14. havi nyugdíj? Lehet, hogy most végre megvalósul a régen beigért 400 %-os egészségügyi béremelés. Aztán az is nagyszerű lesz, ha ismét valóság lesz a teljes foglalkoztatottság. Az üzemanyag áremelését megállítják a határon,az élelmiszerek ára sem emelkedhet tovább. Kérem azt azért ne felejtsék el,hogy Josip Tot és Kaya Ibrahim már itt ólálkodik a " spájzban" Szóval csak azt akartam jelezni, hogy előbb a nyerésre álló oldalon rendbe kell tenni bizonyos dolgokat, mert a vezetőik most lehet, hogy rosszabbul élnek mint 4 évvel ezelőtt. Aztán majd meglátjuk.”
 • 1. 621 2008. május 15. 06:42
  „Vszínűleg igaz az okfejtés - megrendelt és manipulatív célokat szolgált a felmérés.ÉS? A nagyságrend lehet túlzott, de az irány nem. Mert mi van ha nem 45/13 az arány, hanem 38/19...? Semmi.
  a másik kérdésem, hogy a megyében - de országosan is, ilyen "felháborodásokon kívül, mikor és mit hallani az mszp-szervezetekről? Semmikor! Semmit!Tipikusan a "..majd ott fönt .., mi meg el vagyunk... Egészen egyszerűen el kellene gondolkozni azon, hogy az idáig vezető "eredményben" (béka segge alja..), mennyi része volt a helyi szervezeteknek, - különösen a vezetőknek, -- és gyurcsányéknak...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicikli a postásoknak: a győri cég kész szállítani

Győr - Nincs akadálya annak, hogy a győri Cronopont kft. június végéig leszállítsa a következő adag… Tovább olvasom