Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

MSZP: Legyen olcsóbb a győri távfűtés!

Győr - Győrött a városi közgyűlés az országos mértéknél magasabb távhődíjemelésről döntött. Az MSZP városi szervezete szerint lehetne olcsóbb a fűtés, a szocialista frakció erről a decemberi közgyűlés elé visz egy javaslatcsomagot.
Az úgynevezett Robin Hood-adó, hivatalos nevén a távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről szóló törvény szerint a szolgáltatók által fizetendő 8 százalékos adó országosan mintegy 30 milliárd forint állami bevételt jelent, amelyet a lakossági távhődíj kompenzációjára, illetve a fűtéskorszerűsítés támogatására lehet felhasználni. Neupor Zsolt, az MSZP győri szervezetének elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján emlékeztetett rá, hogy a törvényt a Fidesz és a KDNP győri országgyűlési képviselői nem szavazták meg, miközben a győri közgyűlés a városok közül az országban a legmagasabb díjemelésről – alapdíj 15 százalék, hődíj 13,5 százalék – döntött. Példaként említette, hogy a fűtési díj emelkedése Debrecenben 6,5 százalék, Miskolcon 7 százalék, Sopronban 10,78 százalék, Szombathelyen 12,2 százalék, Veszprémben 9,9 százalék, Pécsett és Szegeden pedig nincs is emelkedés.

A Robin Hood-adóból származó, különböző mértékű kompenzáció Győrött 25 ezer háztartást érint, mondta Neupor Zsolt, ugyanakkor a Győrhőnek erőműve miatt nem is kell ilyen adót fizetnie. A távhődíj országos mértéken felüli emelése a város rendkívüli, nagy adóbevétele és a nagy beruházások hiánya miatt nem indokolt. Az emelés 300–350 millió forintot jelent a lakosság számára. Ezt az összeget a Győrhő megkaphatná a városi költségvetésből is. A decemberi önkormányzati közgyűlés elé a szocialista frakció ezért egy javaslatcsomagot terjeszt, amelyben megjelöli az említett összeg költségvetési forrását is.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. andy 2008. november 25. 19:41
  „PrettyWomen részemről is meg van az egyetértés véleményeddel :))
  Nem könnyű megértetni az idősebb korosztály azon részével magad, magunkat, kik egy más világképpel nőttek fel, kik alapvetően takarékos életszemlélettel élnek, s "vezetőjüket", mondjuk egy közös képviselőt tekintve, úgy néznek rá, hogy neki biztosan igaza van, mert értünk van,s az ő érdekeiket szolgálja.
  Alaphelyzetből tudom, milyen úgy felnőtté válni, hogy szülőknek nem adatott meg a segítség lehetősége részünkre, egyik oldalról sem. Eközben nagycsaládosként élünk, s adott esetben hétköznapi problémáink, pontosabban megoldandó feladataink, mintha sosem akarnának véget érni :)) De boldog vagyok, hogy anyum még velünk, s amikor csak jól esik, mehetek hozzá! Hidd el sohasem érzem azt, hogy neki feladata az én életem segítése! Én azt élem, hogy nekem lenne feladatom segíteni őt nyugdíjas éveiben! s anyagilag erre nincs lehetőségem, de mégis egymás támaszai vagyunk :)) Sokáig ő is nehezen fogadta látásmódom, de mivel részese mindennapjaimnak, már nem furcsa számára világnézetem! Talán sikerül neked is apró lépésenként elfogadtatnod idősebbekkel magad!
  Fűtésre visszatérve, valóban nem mi spórolunk ezzel, hanem a szolgáltató teszi zsebre a csökkentett hőmennyiségével járó bevételt.”
 • 28. PrettyWoman 2008. november 25. 16:26
  „Andy! Csak önmagamat tudom ismételni, minden szavaddal egyetértek. Én is azt mondom, kell a fejlődés! Korszerűsítés. Csak mérlegelni kell mindig: mi mennyit ér? Megéri-e a belefejtetett pénzt? Megéri-e x évre ezért eladósodni, stb. stb. Nyilván én sem szeretnék lepusztult házban lakni. A Lajta úton pl. jártam annak idején olyan lepukkant állapotú tízemeletesben, hogy iszonyat. Ami azért érdekes, mert ott sokkal fiatalabb házak vannak, mint a mienk.
  Nem akarok panaszkodni, hiszen nekem legalább van tető a fejem felett. Tudom, sokkal rosszabb a helyzetük azoknak a fiataloknak, akik lakásvásárlás előtt állnak. Nincs pénzük, szülő nem tud (vagy nem akar) segíteni. Mehetnek albérletbe. Amellett meg hogy spóroljon a szerencsétlen a lakásra? Meg milyen önerőt tud felmutatni? Elsősorban őket kellene segíteni azt hiszem, nem a panelprogramot erőltetni.
  Kimondtad a kulcsszót is: összefogás nélkül nem lesz változás. Igen, az hiányzik. Még egy-két ember gondolkodik (és számol!) hasonlóképpen mint én, őket is kellőképpen kipofázzák a hátuk mögött.
  P! Igen, igazad van, mindenkinek van gyengéje. Neki a kapzsiság. Más nem jut eszembe. Magánemberként nem ismerem, de nem is szeretném megismerni - hogy őszinte legyek. Igen, igazad van, a problémát meg kellene oldani, de egyedül ehhez kevés vagyok. Igen, sok időt töltök azzal, hogy ide beírogatok, aminek talán egy haszna lehet, hogy aki még az ilyen dolgok előtt áll és hezitál, az egy reálisabb képet kap. De minálunk ugye zömmel öregek laknak, ők pedig szeretnek álomvilágban élni. És el is hiszik az álmokat. Nevezetesen azt, amit Andy is írt, hogy most aztán állati sokat fognak spórolni, ha beszerelik a tekerentyűt. Ha ténylegesen valóban tudnánk megtakarítani ezáltal a fűtésen, akkor is csak évek múlva éreznénk, hiszen először a belerakott (kb. 80000 forintnak kéne visszajönni).
  Szóval a problémát sajnos nem tudom megoldani. Ha valamit mondjuk 80 %-ban megszavaznak, akkor pár ember hiába szavaz nemmel, mert az az egésznek csak a tíz %-át teszi ki, vagy még annyit sem. Szóval tényleg meg van kötve az ember keze. Attól, ha pofán is verném, ahogy javasoltad, még a dolgok be lennének vezetve, őt meg meggyógyítanák, ellenem meg eljárás indulna. De nem tudok én pofán verni senkit. Ha látnál, hogy hogy nézek ki, megértenéd.”
 • 27. andy 2008. november 22. 20:18
  „24#
  Ezek a problémák, mit tapasztalunk, egyeznek, sajnos! sokkal többen tapasztaljuk e valós helyzetet, mint ahányan ezt jelezzük így nyilvánosság felé, mégha nick névvel is.
  Szerintem teljesen jogos a háborgásunk is.
  Maga az épület és lakáskorszerűsítés talán mégsem felesleges, viszont nem kellene ezt úgy tálalni, hogy ez 30 %-os fűtésköltségmegtakarítást fog eredményezni, mert ebből egy szó sem igaz!!
  S nemcsak a fűtéssel van probléma, hanem a kézmeleg vízzel is, mi talán fürödni elég, de mosogatni, alkalmanként jelenthet problémát..
  Változtatni a legnehezebb, mert közösöknek sok-sok "bólogató Jánosuk" van, ezt általánosságban írom.
  De összefogás nélkül változás sosem indul!
  S amennyiben helyzetet felfokozott indulatok kísérik, ez is inkább csak hátráltatja probléma rendezését! Amikor valaki nyugodtan, higgadtan, tárgyilagosan tud erről szólni, a teljes igazsága tudatában, az hatni fog a körülötte élőkre is :-))
  S lehet, hogy azt is el tudjuk fogadni, hogy városunkban a legolcsóbb a távhő, viszont a sok nem fizető ellenére, azért jócskán marad profit a Győrhőnél is, annak ellenére, hogy olcsónak mondják, de a valóság az nem a meleg és a megfizethető szolgáltatás együttese!”
 • 26. Poltergeist 2008. november 22. 19:53
  „PrettyWoman--->Jobb a tűzben égni,mint a húgyban ázni.
  Azt az időt amiket ezekre a beírásokra szántál én már ennyi idő alatt valamilyen módon megoldottam volna a problémát az tuti.
  Te amit leírtál szinte mindent tudsz az illetőről és ennek ellenére nem találod a gyengélyét.Van neki hidd el ,de nem lehetek a te helyedbe.
  Peace”
 • 25. PrettyWoman 2008. november 22. 11:13
  „A másik dolog, amit javasolsz, hát megfontolom. De nem biztos, hogy megbüntetnék ám. Lehet, hiába kutakodnának, nem találnának nála semmit. Ő könyvelő, tud könyvelni. Annyira hülye nem lehet, hogy belefusson a késbe. Biztos mindent le tud fedni számlával. Ja, azt nem is írtam, a férje pedig önkormányzati képviselő volt sokáig, még az MSZP-s vezetés alatt. Megvannak ennek a kapcsolatai mindenhol. Én meg csak egy senki vagyok. Rosszul fogalmaztam. A volt férje. Ugyanis több mint 40 év után elvált a férjétől, hogy ne kelljen a pénzen osztozni, minden az övé legyen. De egy lakásban laknak továbbra is. Érdekes emberek ezek. Annyi pénzük van, mint a sz.r, de a mama mégis úgy öltözik, mint egy kukaturkáló, elöl gombos nejlon otthonka, cicanadrág, mamusz. Egyszer láttam kosztümben, de a lábán akkor is fehér frottírzokni volt. ÁÁÁÁ. És szörnyen büdös.
  Az lenne a jó, ha nemcsak öregek laknának itt (aki pedig nem öreg, az mind albérlő, na azokról meg egy másik könyvet lehetne írni, miket csinálnak).
  Ha lakna itt egy vagy több fiatalabb, gondolkodó, számolni és mérlegelni tudó, ha lehet, jó nagyhangú ember, aki kiosztani néha ezt a mamát, meg jól beolvasna neki. De nem, itt mindenki bólogat. Volt olyan öreglány, aki a lakógyűlés után állítólag megkérdezte, hogy akkor most miről is volt szó, mit szavaztak meg. Oda sem figyelt, azt sem tudta, mire emeli fel a kezét szavazáskor. Na nekem ezt a magas, mint tapsifülesnek a farzseb. Hogy az ő pénzéről ugyanúgy szó van, mint a többiekéről, és NEM érdekli őket hogy mi lesz a pénzük sorsa. Még egy normálisabb fiatal nő lakik, akiből sokkal többet néztem ki. De már őt is megfőzte magának a nyanya. Vigyáz a gyerekeire, ha kell, visz nekik kaját, gyümölcsöt. Megtalálja a módját, hogy a befolyásolható embereket maga mellé állítsa. Azért is nem megyek el már ezekre a lakógyűlésekre, mert semmi értelme a szélmalomharcnak. Meg aztán úgy gondolom, a meg nem jelenés is egyfajta állásfoglalás.
  Azért javaslatodat még megfontolom.”
 • 24. PrettyWoman 2008. november 22. 11:02
  „Andy! Hát erről beszélek én is!! Csak sajnos majdnem egyedül vagyok vele. Ki kellene nyomtatnom, amit írtál (és kösz, hogy megosztottad velünk), és kirakni a házban a sok birkának. Akik elhiszik a nyanyának, hogy a költségmegosztó beszerelésével aztán állati pénzeket tudnak megspórolni. Én nem vagyok műszaki ember, csak szőke nő, de számolni azért tudok. Hasonló dolgok bennem is felmerültek egyébként, mint amiket leírtál. Csak mi még (sajnos) előtte vagyunk. A mi közös képviselőnk egyébként nagyon jól van futtatva, mert ha a Kisalföld megkérdez egy közös képviselőt, tuti, hogy mindig a mienk nyilatkozik. Érdekes, miért mindig őt találják meg? De komolyan, 100-ból százszor őt kérdezik meg. Nincs más egész Győr területén? Bár az igaz, hogy lassan már egész Adyváros az ő birodalma lesz. Egyszer még az RTL Klub híradójában is ő nyilatkozott. Ilyeneket mondott, hogy nem is kell utána számolni a megtakarításnak, mert rengeteget lehet spórolni. Igen? Mihez képest. Ha papírt, ceruzát veszek és elkezdek csak úgy durván számolni, hogy mennyi pénzt öltünk be csak egyéni szinten a felújításokban, akkor kb. 6-700 000 forintnál tartunk. Eddig. De ebben nincs még benne a közös ktg. Csak az ablakok cseréje, lépcsőház első-hátsó ajtó, ablak cseréje, tető, körbeburkolás, stb. stb. Ez az összeg akkor sem jönne vissza, ha 134 évig élnék mint az üzbég kecskepásztor. Ezért engem már a hideg kiráz, ha a megtakarítás szót hallom, mert tudom, hogy az nekünk rengeteg pénzkidobást jelent. Ugye milyen ellentmondásos? Pénzkidobás=megtakarítás. És akkor arról még nem beszéltem, hogy ha meg lesz csinálva egy következő beruházás, majd megint mennyi borravalót szavaztat meg magának a nyanya. És tuti, hogy megszavazza neki a sok öreglány. Csak előtte elegendő süteményt kell sütni és széthordani nekik, beülni beszélgetni velük és rábeszélni őket, hogy legközelebb mire kell bólogatni. A múltkor valaki - fogalmam sincs, ki lehet, pedig jó lenne tudni, hogy más is hasonlóképpen gondolkodik - névtelen leveleket küldött a ház lakóinak, amiben hosszasan ecseteli ezeket a dolgokat és lebeszél ezekről a korszerűsítésről. A közös képviselő konkrétan rákérdezett, hogy én voltam-e. Ennyire hülye. Ha valaki névtelen levelet küld, és rákérdeznek, hogy ő volt-e az, vajon tényleg bevallaná? Mondtam neki, hogy nézze, nem én írtam a levelet, nem szokásom névtelen leveleket írni, de ellene vagyok én is a dolognak és elsoroltam, hogy miért. Akkor nagyon nyájasan, mézes-mázosan elkezdte magyarázni, hogy pedig ezen rengeteget lehet majd spórolni. Egyébként a Szabolcska úti lakóktól én is hallottam, hogy egy vasat sem spóroltak ezen a tekerentyűn, mert olyan gyöngyén fűt azóta a Győrhő, hogy teljesen fel kell csavarni a radiátort maximumra, hogy meg ne fagyjanak. Hát ez aztán a nagy buli! Így duplán fizetnek. A beszerelési költéségeket is, plusz az ugyanakkora számlát. Jó buli ez, mondom én, CSAK NEM NEKÜNK. A közös képviselőknek, a vállalkozóknak.
  P! Igen, én már gondoltam arra is, hogy az ezzel kapcsolatos aggályaimat - egy számtanpélda kíséretében - leírom és rittyentek egy olvasói levelet a Kisalföldbe - néha szoktam is. Névvel, címmel. De azért nem teszem, mert tudom, hogy a Kisalföld úgysem hozná le ezt az írást. Mondom, ez a mama valahol igen jól helyezkedik. Már kértem jogi tanácsot is, pont a Kisalföldtől, mikor volt még ilyen rovat (lehet, hogy most is van), e-mailben. Természetesen válasz sem érkezett rá.”
 • 23. Poltergeist 2008. november 21. 20:45
  „A jogi ügyekben van pár fórum a neten ott nagyon sok okosságot és tanácsokat lehet találni.
  PrettyWoman----->Természetesen az ő saját magára gondoltam,hidd el az ilyenek úgy beparáznak egy ilyen szitutól mint állat.
  Ahhoz amit leírtál kívánom ,hogy váljon valóra.Komoly vagy.
  én is néha veszek lottót:D”
 • 22. andy 2008. november 21. 20:23
  „# 10,#11
  Leírom, mert valamiért nagy divat lett házat szigetelni, korszerűsíteni, stb..
  Mi szigetelt, lakásokban és lépcsőházban nyílászárócserélt panelban laktunk. Radiátorok cserélve, hőfokszabályzóval és győrhős mérőegységgel felszerelve.
  Csupán annyi volt probléma :-)) :
  Annyira langyos volt radiátor, hogy lehetetlen volt takarékoskodni...
  Éjszaka sem tudtuk lejjebb tekerni, hiszen éjjel fűtés nem volt...
  Ha csak a maximumról egy jelzéssel visszaállítottam, akkor jéghideg radiátorunk "üzemelt", s kizárólag a lakásokat összekötő cső volt langyos...
  S max 20 foknál, ki az, aki az óiási számlák ellenére meg akar fagyni?
  A másik észrevételem a radiátorra szerelt mérőegység... Májusban cserélik, leolvasással egybekötve! De a folyadékszint csökkenését mérik, s ezáltal számítják ki az elfogyasztott hőmennyiséget! Jogos-e a kérdésem, hogy a forró, kánikulai nyár alatt lecsökkent folyadékszint, miért is számít bele az éves elszámolásba?? Hiszen hiába volt redőnyöm, ha így is napokig 30 fok volt lakásban, s a meleg a mérőfolyadékra is hat...
  Horror közös költség, melyben szerepelt a lépcsőház fűtése is. Majd alig csökkent a közös költség, viszont lakásokra szétosuztották a közös fűtési költséget. Csak azt tudnám, hogy a vastag radiátorokkal miért kellett a lépcsőházban melegebbet varázsolni, mint a lakásban?
  S végezetül, állítólag a lakásszövetkezetben fogadott hőmennyiség alapján történt valami ellenőrizhetetlen módon is a lakásokra eső díj megállapítása.
  Hát ennyi, dióhéjban a ki történetem.
  Szerencsére már nem panel nyújtotta borsos árú "kényelmet" élvezükk családommal :))
  Azt hizem ezen csodálkozni való sincsen.
  Andy”
 • 21. PrettyWoman 2008. november 21. 17:29
  „Ja! Amit ajánlottál, már nekem is eszembe jutott, de magunkkal szúrnék ki. Ha a ház könyvelését átnézik, amit ő csinál, és büntet az Apeh, akkor gyakorlatilag a büntetést is mi, tehát a ház fizetné meg. Vagy tévedek? Vagy az ő privát bevallására gondolsz?”
 • 20. PrettyWoman 2008. november 21. 17:27
  „Kedves P! Köszönöm a nagylelkű ajánlatodat, majd szólok. Van nekem is egy nagy darab párom (aki bokszolt évekig), de ő nem szereti a konfliktust. Én sem szeretem és nem is keresem, de nem is menekülök el előle. Ő mindig azt mondja, hogy nem kell a többiekkel szembe menni. Én sem azt akarom, hogy feltétlenül nekem legyen igazam, csak amikor a felvetésre nincs érdemi válasz, vagy nem tudnak dolgokat megmagyarázni, pontosabban: elszámolni összegekkel, az állatira dühít. És itt nálunk jóval szegényebb emberek is élnek (csupa nyugdíjas), őket főleg nem értem, hogy nem számolnak utána a pazarlásnak. Hogy mennyi az annyi. Mindig panaszkodnak, hogy drága a kenyér, a parizer, 2 forinton spórolnak, de a drága dolgoknak sosem számolnak utána. Pl. amikor beburkolták a ház egyik végét, az volt a beszámolóban, hogy 450 ezer forint volt. Eddig rendben. Viszont a teljes becsomagolása a háznak hogy lehet 15 millió? Durva számítások szerint (most hagyjuk az aprót), az ugye a harmincszorosa az előbbi kiadásnak. Na mármost semmiképpen sem harmincszorosa a többi felület. A párom elkezdett méricskélni. Mi olyan lakásban lakunk ami "átéri" a házat (elölre-hátra van ablak). Meg tudjuk, hány lakás van, tehát végeztünk egy gyors és elnagyolt számítást. Sehogy nem a harmincszorosa, sokkal kevesebb. Sőt! Még vegyük ki az ablakokat is. Mert ugye azt nem kell beburkolni. A ház oldalának pedig az egészét be kellett, mert ott nincs ablak. Na persze értelmes magyarázatot erre se kaptunk, de ezt is csak mi kérdeztük meg. Nyilván azt a pályázatot fogadta el a jelentkezők közül (meg ami az előírt minősítésnek megfelel, mert pályázatnál sajnos szigorú feltételek vannak), aki a legtöbbet tette a zsebébe. Emlékszem, mikor ideköltöztem, akkor még biztosítónál dolgoztam. Meg akartam kérdezni, hogy érdekelné-e egy társasház biztosítás. Még azt sem engedte, hogy előterjesszem a lakógyűlésen! Utólag persze azt mondja, le lett szavazva, de nem igaz, mert el sem engedte mondani. A mondat közepén elordítja magát, hogy nem, aztán a hátát mutatja. Én ezért nem beszélek vele szinte soha, mert ezt igen bunkó dolognak tartom. A gyereknek is azt tanítják az iskolában, ha beszél valaki hozzád, akkor legalább fordulj felé, úgy illik. Na mindegy, a lényeg, hogy nem lett az üzletből semmi, mert - utólag már tudom - nagyon megijedt attól, hogy én esetleg pénzt keresek a bolton (miért, ő ingyen dolgozik?). Ja, meg elfelejtettem megvesztegetni. Akkor még nem tudtam, hogy gyakorlatilag így kell ezt csinálni. Na mindegy, az idén kötött mégis társasház biztosítást egy olyan biztosítóval, akiknek a legrosszabb a kárrendezési statisztikájuk. És dupla annyiba kerül, mint amit én ajánlottam volna. Nálunk úgy indult volna mindjárt, hogy kapásból 50 % kedvezményt ki tudtam volna harcolni. Akkor 12 hónapra lett volna durván 100 rugó tokkal vonóval (az egész háznak), most 170 ezerből van meg májustól, tehát az nyolc havi díj. Tehát ennyire nézi ő a ház érdekeit.
  Kérdésedre válaszolva, azért "tudok" együtt élni ennyi böszmeséggel (és böszmékkel), mert muszáj. De néha veszek lottót, hátha megnyerem az ötöst és akkor veszek egy családi házat. Ezt a lakást persze megtartom és kiadom albérlőknek. De nem akárkinek! A változatok (hogy egyszer én is szórakozhassak):
  1. teknővájó cigányoknak
  2. alakuló rockegyüttesnek
  3. muzsikus cigányoknak
  4. legális kupleráj üzemeltetése céljából.
  Az se zavarna, ha buknék a dolgon egy csomó pénzt. De legalább egyszer én is bosszantanám őket.
  A pofon egyébként nem jó ötlet. Feljelent és még téged visz el a rendőr. Hosszú keze van ennek, elér az mindenhova.”
 • 19. Poltergeist 2008. november 21. 12:36
  „PrettyWoman--->nem tudom,hogy tudsz így ezekkel a böszmeségekkel együtt élni ,de én az a típusú ember vagyok hogy ha valami nem tetszik illetve nem tartom jogosnak annak hangot is adok és ha nem történik érdemi változás 180 fokos fordulatot veszek és egy kis nyomatékosíttást is eszközölök.Pláne ha még mellette hülyének néznek és éveken keresztül az én pénzemet nyúlják.
  De javaslok neked egy jobb és egy célszerübb megoldást ,küld rá az Apeh-ot vagyonosodás címén ott majd mutogathatja a munkája utánni számlákat és kezdhet magyarázkodni.Én a helyedben csak bemásolnám azt amit leírtál és egyszerűen névtelen levélen elküldeném ,hidd el meg lessz az eredménye.
  Ha nem hatna rá ez sem a pofon még áll csak szólj.
  p”
 • 18. PrettyWoman 2008. november 21. 11:18
  „Ezeket a dolgokat nem panaszként írtam elsősorban, inkább azért, hogy sokan elhiggyék, nem olyan nagy buli a panel, de ha nincs más választása az embernek, akkor itt kell lakni. És ez lehetne kellemesebb, élhetőbb is, csak azzá kéne tenni. De hát egy fecske ugye nem csinál nyarat. Meg szél ellen pisilni sem érdemes, mert visszaveri és olyan lesz az arcunk. De tökéletesen elfogadom, hogy aki családi házban lakik, annak sem fenékig tejfel az élete. Anyósomék is abban laknak. Pedig igen pici családi ház, pici kerttel, de annyit dolgoznak, hogy gyakorlatilag szabad idejük semmi nincs. Nekünk az legalább több van. Azt is igazságtalannak tartom, hogy ők - mivel szilárd tüzelésű anyaggal fűtenek - nem kapnak semmiféle támogatást. Igaz, apósomnak igen jó nyugdíja van, úgy hogy lehet, nem is járna neki. Azért viszont irigylem, mert olyan meleget csinál, amilyet igényel. Sem megfőni, sem megfagyni nem kell nekik. Meg nem szagolja a büdös szomszédját.
  Egyébként tudom én, hogy a Győrhőnek bődületes nyeresége volt, olvastam több helyen is. Példát vehetnének arról a pesti cégről, - a jó múltkor hallottam a hírekben, de tényleg nem mostanában - hogy ők MAGUK beáldoznak a nyereségből a korszerűsítésre és nem az államot meg a lakókat pumpolják. Így nekik is jobb lesz, mert hatékonyabban - kisebb költségráfordítással - tudnak fűteni és a befektetés megtérül. Sokkal humánusabbnak tartom ezt a megoldást, mert nekik ekkora nyereségből könnyebb befektetni, mint a lakók zsebéből még - ilyen rezsi mellett - kivenni még plusz pénzeket korszerűsítésre (önrész) . Meg az államnak sem ilyenekre kéne adni. Baromság. Ennél ezerszer fontosabb dolgokra meg nem adnak pénzt.
  Kösz a figyelmet gyerekek.”
 • 17. PrettyWoman 2008. november 21. 10:58
  „Poltergeist! Nem tudom pofán vágni, mert a fizikai erős sincs meg hozzá, meg nem hiszem, hogy ez lenne az elrendezési módja. A megoldás az lenne, hogy összefognánk - mi lakók. Talán akkor lenne így, ha zömmel fiatal, gondolkodó emberek laknának, akik nemcsak bólogatásra képesek, hanem a saját jól felfogott érdekükben hajlandóak lennének egy kicsit utána számolni a dolgoknak. Akkor a k.k. hiába ugrálna. Már gondoltam rá, hogy egyszer könyvet írok a visszásságairól, de ember el nem hinné nekem. Igaz, én sem hinném el, ha nem itt történne. Pl. Beköltözött a közös helyiségbe (szárítót használja), természetesen ingyen. (iroda céljára használja). Az mondja, hogy ugye a mi társasházunk ügyeit viszi, ahhoz kell az iroda (ott van mellette kb. 40 cm-re a lakása). De ez nem egészen így van, mert van még vagy 6-8 társasháza, azoknak az ügyeit is itt intézi (ennyi ház után jár neki a tiszteletdíj, kb. 40-50000/ház, frankó nyugdíja, seftelni is szokott, így havi jó félmilla bejön neki.) Na most itt a mi pénzünkből égeti a villanyt, amiért két forintot nem tesz be a kasszába. Tőlünk meg évekig pénzt szedett be (de most már nem vagyok hajlandó fizetni, mert szerintem jogtalan) azért, mert van egy pincehelyiségünk, ahol SAJÁT villanyóránk van, amiért az E-ON-nak fizetünk. De ő évekig villanypénzt szedett, nem tudom milyen jogcímen. De már nem adok neki egy vasat sem, mert nem a társasház villanyát fogyasztjuk. Egyébként a pincében ha valaki használja a villanyt, azért sem szabadna pénz kérni, mert a közös ktg. erre is kiterjed, ezt egy (nem egy, három) másik közös képviselő állította. Na itt a szárítóban van még két számítógép, monitorral, fénymásoló, stb. Egész nap ott ül, az unoka is ott írja a leckéjét ünnepnapokon is, hogy ne a saját villanyszámlája fogyjon. Ha kiég a lámpa a folyosón és kérek tőle, úgy adja, mintha a fogát húznák. Kirakott pl. 42000,- Ft-ért egy házirendet a falra, amit legfőképpen ő nem tart be. Ugyanis pont ő cigizik a közös helyiségben, stb. Ha belépünk a lépcsőházba, akár a kocsma. De a lakásába nem cigizik, nehogy büdös legyen. Ha az unokájához jönnek a gyerekek, lenn, a postaládák mellé az alagsorba leterít egy koszos pokrócot, hogy ott játszanak, nehogy bemenjenek a szép lakásába.
  Rajtam kívül még 1-2 ember van csak, aki rá szokott kérdezni az "érdekes" dolgokra, kellőképpen utál is bennünket. 8 éve lakom itt, de még sose szavaztatta meg, hogy ő lehessen továbbra is közös képviselő, nem tudom, ez a mandátum hány évre szól? Valószínűleg a kihalásáig, mert ő nem fogja átadni másnak ezt a melót, ami nagyon jól jövedelmez, és helyben van. Ja! Amikor a műanyag-ablak beszerelés volt, megszavaztatott magának 100 000 forint borravalót, mert ő annyit dolgozott vele, és ő azt megérdemli!! (a rendes pénzén kívül, persze!) Ezt nem szavazták meg, legközelebb 50 000-et kért, azt a birkák megszavazták neki. De mivel "csak" 50 rugót tudott kivenni a kasszából, akkor döntötte el, hogy beköltözik a közös helyiségbe.
  De nem tudunk mit csinálni. Öregasszonyoknak mindent be tud adni, viszi nekik a sütit.”
 • 16. Poltergeist 2008. november 20. 13:10
  „PrettyWoman--->ha én te lennék és ilyen képviselőm lenne mit amit itt leírtál az biztos ,hogy úgy csapnám pofán,hogy még a hamut is mamunak mondaná,de ha kell segítség szólj nyugodtan.”
 • 15. Poltergeist 2008. november 20. 13:00
  „Én csak annyit tennék hozzá ,hogy panel lenne az utolsó hely ahova költöznék mert amint az ember beteszi a lábát úgy fizet ahogy fütyögetnek és ezzel szemben a szolgáltatás ár arány kérdése érdekes fordulatot vesz.Tudom azt is,hogy sokaknak nincs más alternativája és ki vannak szolgáltatva.Azt meg csak megsúgom,hogy tisztán lássatok,hogy 2007 évben a Győri távhőszolgáltató 1.5 millirdos tiszta bevételre tett szert és senkit ne tévesszen meg ,hogy csak alig tartják nyereségesnek mert hazudnak ott is ahol nem akarnak.Na kérem akkor el lehet gondolkodni hogyha ekkor abevételről beszél egy cég akkor végül is mi folyik itt.”
 • 14. Judytka 2008. november 20. 11:30
  „Én laktam családiban és társasban is...és igazat adok abban PrettyWomannak,hogy a panelosokat mindenben irreálisan lenyúlják...Ami a legszembetűnőbb,az a fűtés..”
 • 13. PrettyWoman 2008. november 20. 10:06
  „Az, amikor - súlyos ezrekért - az utcát fűtjük (szeptemberben a 22 fokban is fűtöttek, de én nem szólhatok be a Győrhőhöz, mert nekem nincs hozzá jogosítványom), vagy az, amikor sok pénzért is megfagyunk. Persze, most majd 80 ezer forintért beszerelnek ilyen költségmegosztókat (nem mérőóra), de én ebben sem hiszek. Egyik: mikorra fog az a rengeteg lóvé visszajönni?) Másik: az egyik ember úgy tud kiszúrni majd a másikkal, hogy csak na. Már sejtem előre, itt némelyik öreglány majd (hú de jó, lehet tekergetni a pörgentyűt), letekeri zéróra, és nagykabátban ül majd otthon. Így a szomszéd falai úgy lehűlnek, hogy ő meg majd tökig feltekerheti, hogy meg ne fagyjon. Nem baj, a közös képviselőnk szépen gyarapodik. (nagy MSZP-s). Nyugdíjas már a második lakást veszi és két évente újra cserélik az autójukat. Ennél már csak az volt jobb, mikor régen - állítólag - 60 ezret elszámolt benzinköltségre. Igaz, jogsija nincs...”
 • 12. PrettyWoman 2008. november 20. 10:01
  „Üdv mindenkinek! Én panelban lakom és szívesen cserélnék bárkivel, aki nem abban lakik, mert panelban lakni szerintem a legnagyobb pénzkidobás az ablakon. Egyébként én nagyon régóta - 7,5 éves korom óta - lakom panelban. Azt mondják, mindent meg lehet szokni. Én több mint harminc év alatt sem szoktam meg, csak megutálni lehet. Egyébként nem biztos, hogy választás kérdése. Erre volt pénze az embernek. Nekem sajnos nem volt pénzem családi házat venni. Igaz, olyan értelemben, hogy csak ketten vagyunk, felesleges is lenne. Persze vehettem volna fel hitelt és nyöghetnék a halálom órájáig, de ennyit nem ért meg. A mai gazdasági válság miatt pedig úgy érzem, jobb is, hogy nem tettük. Bármi történhet és mi van, ha nem tudjuk fizetni a részletet? Mehetünk Likócsra. Az biztos, hogy sokkal kényelmesebb az élet, mint családi házban, hiszen a családi háznak külseje is van, udvara, stb. stb. Itt inkább csak a belsejével kell foglalkozni.
  Mégis, soha nem fogok örülni ennek a kényelemnek, mert a pénz, ha nagy közös kalapba megy, ugye tudjuk, mi lesz a sorsa? Ugyanolyan ez, mint az adó-, járulékfizetés, stb. Követhetetlen a pénz útja. Amióta itt lakunk (8éve), kb. 1 millió forintot befizettünk "csak" a közös ktg-re + az egyéb dolgokra. Azzal tételesen senki nem számol el, mi van a befizetett pénzünkkel. Persze, persze! Évente a lakógyűlésen elénk löknek egy "pénzügyi beszámolót" ami eléggé elnagyolt. S ha utánaszámolok (amit nem kéne, mert csak borzalmasan felhúzom magam), mindig szembesülök vele, hogy a közös képviselőnk ott vág át bennünket, ahol tud. Csak egy példa: kislapát és égő: 28000,- Ft ! (igen! három nulla van a végén!) Na most én már vettem égőt is és kisalpátot is, ez kb. 50 évre elég lenne. Aztán nem tudom hány mázsa só télre, mikor hó sem esett (ja, a havat itt is nekünk kell lapátolni). De mivel csupa idős ember lakik itt, bólogatnak mindenre a közös képviselőnek és mindent megszavaznak. Igen, a 15 milliós beruházást is. Ami szerintem is pazarlás az adófizetők pénzéből, mert azért, hogy 1 fokkal több legyen a lakásban, azért sokallom a 15 milliót. Ráadásul a szépen becsomagolt házat sem sokáig nézhetjük, mert jönnek a hülyegyerekek és lefújják festékszóróval (már majd minden oldaláról megtették). De nem baj, van akinek a zsebe jól megtelik az ilyen pályázatok beadásakor. Mi meg csak fizetünk. A 70-80 éves öreglányok is mindent megszavaznak, mert olvasni talán nem tudnak, számolni meg nem akarnak. Közben meg sírnak, hogy szegények. A vízen spórolnak, nem húzzák le a klotyót, nem fürdenek, így némelyik lakásból szörnyű bűz árad ki. Ha valakinek ellenvéleménye van, annak a közös képviselő úgy leordítja a fejét, hogy nem áll meg a lábán, sőt még meg is szégyeníti mindenki előtt. Én azóta nem járok ilyen lakógyűlésre, amióta mindenki előtt megrágalmazott. Pedig nem volt igaza. De bocsánatot kérni elfelejtett. Persze, ha szívesség kell neki, nem átall vasárnap este is becsöngetni. Szóval a vastag bőre megvan. Szóval kár irigyelni bennünket, én holnap elhúznék innen, de tudom, hogy sose fogok tudni elköltözni. Örülök, ha ezt fizetni tudom.
  Egyébként vissza fűtésre: nem is tudom, hogy melyik a nagyobb bosszúság?”
 • 11. knifemaster 2008. november 20. 08:30
  „#9
  andy,
  leírnád,hogy hogy néz ki fizikailag ez a fűtéskorszerüsítés?Milyen a hőszabályzás rendszere?”
 • 10. gep54 2008. november 19. 23:33
  „andy! Javaslom a GYŐRHŐ -t meg kéne kérdezni. Lehet, hogy fog tudni választ adni.
  Ha megkérdezted, oszd meg velünk.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyító alatt a fiatalkori bűnözés

Győr - A szociális képzésben részt vevők országos konferenciájára várták a hallgatókat hétvégén a… Tovább olvasom