Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

MSZP: kevesebb jut az önkormányzatoknak

A magán-nyugdíjpénztári tagoktól elvenni tervezett befizetések ellenére az önkormányzatoknak 30 milliárd forinttal kevesebb pénz jut jövőre. Ez érinti Győrt is – állította Neupor Zsolt, a Magyar Szocialista Párt győri elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.


Emlékeztetett rá, hogy egy éve hasonló helyzetben a Fidesz tüntetéseket szervezett, és azt ígérte, hogy kormányra kerülve visszaadja az akkor a településektől "elvett" 80-120 milliárd forintot. Neupor nehezményezte, hogy jövőre gyakorlatilag leáll a panelprogram.

A politikus a győri önkormányzat 2011-es költségvetési koncepciójáról beszélt, amelyet a jövő csütörtökön tárgyal a közgyűlés.

Megemlítette, hogy a jobboldal az elmúlt években folyamatosan számon kérte a szocialistákon, hogy a baloldali kabinetek lefölözik a magas adóerő-képességű önkormányzatok bevételeit, holott jövőre éppúgy 1,4 milliárd forint körüli elvonás érintheti Győrt, mint idén.

A pártelnök túlzottan optimistának nevezte az állítólagosan élénkülő ingatlanpiacra alapozott magasabb vagyonhasznosítási bevételi tervet.

Németh Árpád alelnök elmondta: Szakács Imre fideszes országgyűlési képviselő tavaly öt Győrt érintő módosítást nyújtott be a költségvetési törvénytervezethez, amelyekben útfelújításokra, hídépítésére, a Baross híd és a színház rekonstrukciójára kért 15 milliárd forintot.

"Most ezen tervek egyike sincs bent a költségvetésben. Vagy már nem olyan fontosak, vagy tavaly is csak kampányfogásról volt szó" – jegyezte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MikulásGyár Győrben is!

A MikulásGyárban rászoruló családoknak gyűjtenek ajándékokat karácsonyra. Ha Ön is szeretne… Tovább olvasom