Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 16°C

MSZP: Kellenek a beruházások a városnak, de nem így

Győr - A városnak szüksége van a leendő győr-szigeti kulturális központra és az adyvárosi multifunkcionális csarnokra, de nem ilyen pénzügyi konstrukcióban – véli az MSZP győri szervezete.
A párt sajtótájékoztatóján Neupor Zsolt, az MSZP győri elnöke először is leszögezte: az említett két nagyberuházásra – mindkettőről csütörtökön szavaz a város közgyűlése – szükség van, hasznukat nemcsak a győriek, hanem a turisták is élvezik majd. Azt azonban kérdésesnek tartja, hogy valóban a tervezett pénzügyi konstrukcióban kell-e megvalósítani a terveket.

Mindkét épület úgynevezett PPP-konstrukcióban, azaz a magán- és a közszféra együttműködésével valósulna meg.

– Az olajgyár helyén 7,9 milliárd forintból épülő kulturális és fesztiválközpontért húsz év alatt több mint húszmilliárd forint lízingdíjat fizetne ki a város, ami aránytalanul sok. Akárcsak az, hogy a tervezett adyvárosi multifunkcionális csarnokért, amely ráadásul egy közel félmilliárd forint értékű önkormányzati telken épülne, a város hatvan évig évi 150 millió forintot fizetne a majdani beruházónak, mindössze évi harminc nap használatért – mondta a politikus, aki szerint a fentieknél kedvezőbb finanszírozási megoldást kell találni a tervekre. Lehetséges alternatívaként említette a saját erőből történő beruházást – hivatkozva többek között az idei 18 milliárd forintos iparűzésiadó-bevételre –, vagy egy projektcég létrehozását, amelynek segítségével az áfa esetleges visszaigénylésével jelentősen csökkenthetők lennének a költségek.

– Mindezek előtt azonban a Győri Nemzeti Színház teljes felújítását tartjuk a legfontosabbnak, hogy a teátrum méltóképpen ünnepelhesse fennállásának harmincadik évfordulóját. Javasolni fogjuk a közgyűlésnek, hogy az idei költségvetésből 750 millió forintot, s a jövő éviből is legalább ennyit különítsen el az intézmény külső-belső rekonstrukciójára – mondta Neupor Zsolt.

Olvasóink írták

  • 1. raffy2 2008. július 02. 21:58
    „ez már csúcs! miért zavarja ezeket ennyire,hogy van ez a pénz?nem értem.arról mikor beszélnek,hogy mennyibe kerül a gáz,a víz?undorító banda.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balett, múzeum, bábszínház és fesztiváliroda az olajgyárban?

Győr - Az „olajgyári kultúrpalotáról" is szavaznak csütörtökön a győri képviselők. A… Tovább olvasom