Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

MSZP: hatalmi döntés a középiskolákról

Győr - A csütörtöki győri közgyűlés döntött a középiskolák átszervezéséről. – A testület elé kerülő anyagot hétfőn vitatta meg a Fidesz–KDNP frakció, majd ezt kedden futárpostával küldték meg a képviselőknek: hatalmi döntés született – mondta el a Magyar Szocialista Párt tegnapi sajtótájékoztatóján Gergely Zoltán szóvivő. Emlékeztetett rá, hogy a szocialista frakció többször kérte, vegyék le a témát a napirendről, dolgozzák át, s később vitassák meg. Az előterjesztő polgármester erre hajlandóságot is mutatott, ám miután szünetet rendelt el és tárgyalt a Fidesz-frakcióval, mégiscsak megszavaztatta. Így szerinte színház volt az egész vita.
Nem került viszont a testület elé a 30 éves színház felújítását szorgalmazó előterjesztés, Gergely Zoltán szerint csak azért, mert MSZP-javaslat volt.

Kun András frakcióvezető szerint a szocialisták a középiskolák átszervezéséről szóló előterjesztésben egyeztetés-, adat- és információhiányt láttak, ezért javasolták, hogy megfelelő átdolgozás, kiegészítés után tárgyalják újra és később hozzanak döntést. A politikus furcsállja a polgármester eljárását, hiszen a közgyűlési anyag előterjesztőjének a szervezeti és működési szabályzat szerint bármikor joga van módosítást, kiegészítést befogadni, akár felfüggeszteni a tárgyalást. Kun András elmondta: noha maga is fontosnak tartja a szakképzést, a használható szakma megszerzését, nem lehet érettségiellenes. Mint mondta, Győrött az elmúlt 190 évben magas szintű oktatási rendszer alakult ki, amelyen a változó igényekhez igazodva kell változtatni, de nem a múlt pocskondiázásával. Továbblépni például úgy lehetne, ha kidolgoznák a megfelelő ösztöndíjrendszert arra, hogy a fiatalok keresett és biztos jövőt jelentő szakmát válasszanak, szükséges lenne egyebek között kollégiumfejlesztési koncepció. Úgy vélte: a szocialisták ez ügyben is csak segíteni akarnak a város érdekében, de semmi javaslatot nem fogadnak el tőlük, csak azért, mert ők mondják.

Olvasóink írták

 • 8. eukarisztia 2008. október 17. 18:42
  „érettségit”
 • 7. eukarisztia 2008. október 17. 18:41
  „Grizzy!

  Hallottál te már a lelkiismereti, szólás és vallásszabadságról?
  Ha valaki netán nem hívő, vagy mást hisz, mint amit abban a néhány éretségit nyújtó egyházi intézmény ad, akkor az járjon ezentúl misére, áldozásra, gyónásra?
  Ugye ezt te sem gondoltad komolyan?”
 • 6. dzsonibravo 2008. október 14. 21:01
  „Bandi:
  "Lógni fogtok!!!"”
 • 5. PrettyWoman 2008. október 14. 17:30
  „Sok igazságot mondtatok...”
 • 4. upho 2008. október 12. 13:29
  „egyel cavintont kun, ha rossz a memoriad”
 • 3. Grizzy 2008. október 12. 11:29
  „Minél többen jogosultak "érettségizni" (nem véletlen az idézöjel), annál értéktelenebb lesz ez a végzettség. Nagyon helyénvaló, ha szükül a kör, jobb lesz a minöség.
  Egyébként Györben még van néhány egyházi gimnázium is, nem kell aggódni.

  Az MSZP pedig valahol a Holdon jár... Persze, hogy hatalmi döntés születik, hiszen a hatalom a demokratikusan megválasztott többségnél van Györben, ök hozzák a döntéseket.

  Országos szinten is hatalmi döntések születnek, amit egy szintén demokratikusan megválasztott és legális eszközökkel hatalomban maradt kisebbség hoz...”
 • 2. Béta 2008. október 11. 19:32
  „Kedves Kun elvtárs!
  A Petz Szakközépiskola eltünt a palettáról. Ott is voltak gimnáziumi osztályok. Érettségit szakközépben is lehet szerezni a 12. évfolyam után. Sőt 12. után el lehet menni egyetemre főiskolára is. Megkérdezné a kedves feleségét esetleg? A Papp András urat esetleg nem Ön ültette a székébe? Az előterjesztést Ő készítette, ráadásul kiválóan! Mikor dugul már el Ön?”
 • 1. grent 2008. október 11. 16:52
  „Ez a világbarma kunandrás inkább csendben maradt volna. Amikor bezárt 3 iskolát, nem volt olyan szívbajos. Csak kémlelt kifelé a szobája ablakán, mint valami pondró. Emlékszem, a Kisalföld címlapján volt. Ennek az embernek a szájából a legtisztább gondolat is úgy hatna, mint a legrondább káromkodás. Hiteltelen a végletekig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Longobárdok és avarok a Kisalföldön (VIDEÓVAL)

Győr - A Xántus János Múzeumban október 9-től január 30-ig megtekinthető a "Jöttek-Mentek -… Tovább olvasom