Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: hangszergyártó cég politikai tanácsai

Győr - „Úgy látszik, a hatalommal nemcsak él, hanem vissza is él a Fidesz vezette győri önkormányzat" – vélekedett Neupor Zsolt, a Magyar Szocialista Párt elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.
A politikus hozzáfűzte: a múlt heti közgyűlésen a Sághy Zsolt szocialista önkormányzati képviselő kérdésére adott polgármesteri válaszból kiderült, hogy az F. Component-99 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tavaly októbertől idén júliusig 1 millió 764 ezer forintot kapott üzletviteli, közszolgálati, közigazgatási és politikai tanácsadásért. (Erről lapunk is beszámolt 2007. október 6-án.)

Neupor nyilvános cégadatokat bemutatva kijelentette: a cég tulajdonosa Benkő Szilárd, a Fidesz győri alelnöke, Szijjártó Péter városi Fidesz-elnök volt kampányfőnöke, „jobbkeze és barátja". Korábban a társaság tulajdonosa Füke Géza fideszes önkormányzati képviselő is volt. Az MSZP-s pártelnök megjegyezte, hogy a kft. fő tevékenységként a hangszergyártást jelentette be a cégbíróságon, de emellett – ugyancsak a cégtörténet alapján – tetőszerkezet-építéssel is foglalkozik, a tanácsadás pedig csak „mérnöki tevékenység, tanácsadás" összefüggésben szerepel. A politikus szerint mindez joggal nevezhető erkölcstelennek és minden jóérzésű győri polgárban az ügyeskedés gyanúját veti fel. Hozzáfűzte: történik mindez úgy, hogy közben a Fidesz és Szijjártó Péter a közpénzek védelméről papol. „Annak ellenére, hogy hangszergyártó cég is adott üzletviteli és politikai tanácsokat, a győri önkormányzat az elmúlt egy évben nem muzsikált jól" – állította Neupor Zsolt. Gergely Zoltán, az MSZP győri szóvivője elmondta: Benkő Szilárdtól választ várnak arra, hogy az ominózus szerződés júliusi megszűnése óta neki vagy bármely érdekeltségének volt-e szerződéses kapcsolata a győri önkormányzat tulajdonában vagy résztulajdonában lévő céggel.


Fidesz: Molnár Csaba javadalmazása

Válaszul a Fidesz győri alelnöke, Németh Zoltán adott ki közleményt, amely egyebek között Molnár Csaba, az MSZP megyei elnöke, országgyűlési képviselője és megyei közgyűlési képviselője javadalmazásával foglalkozik: „Molnár Csaba 2005. január 1-jétől 2006. október 31-ig végzett polgármesteri tanácsadói tevékenysége 8.842.000 forintjába került a városnak. A szocialisták volnának kedvesek magyarázatot adni arra, hogy miért fizetett az önkormányzat hónapokon keresztül havi 303.000 forintot Molnár Csabának, miközben ő már parlamenti képviselőként – elvileg a város érdekében dolgozva – 375.360 forintos képviselői fizetésben és 364.320 forintos költségtérítésben részesült?"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz–KDNP: nem volt elbocsátási hullám

Győr - „Az önkormányzati választások óta eltelt egy évben összesen két olyan nem nyugdíjaskorú… Tovább olvasom