Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

MSZP: Győr stabil

„A győri önkormányzat gazdálkodása stabil. A város vagyona négy év alatt több mint kétszeresére nőtt, s jelentős a vagyoni tartalék is" – je lentette ki a győri szocialista frakció szerdai cikluszáró sajtótájékoztató ján Eredics Imre.
Az alpolgármester hangsúlyozta: Győr az ország hatodik legnagyobb települése, de gazdasági teljesítőképességben és életszínvonalban rögtön Budapest után következik. A politikus megjegyezte azt is, hogy a már 1998-ban is alacsony munkanélküliségi ráta 6300 új munkahely teremtésével tovább csökkent, úgy, hogy a megyeszékhelyre ötven kilométeres távolságból is járnak be dolgozni. „Akik ma csak a gondokról beszélnek és kicsinylik az elért eredményeket, sok tízezer ember munkáját becsülik így le" – tette hozzá.

Az MSZP közgyűlési képviselőcsoportja sikernek tartja, hogy a város útjainak egyötödét felújíttatta az önkormányzat, hogy az oktatás és a kulturális élet kiemelkedő rangú, illetve hogy a győri szociális háló a „leg sűrűbben szőtt" az országban. A pozitívumok között említették a közbiztonság javulását, 74 bérlakás felépítését, több mint ezer panellakás korszerűsítését, valamint háromezer lakás építésére alkalmas terület előkészítését. A sajtótájékoztatón Takács István frakcióvezető felszólította Németh Zoltán fideszes önkormányzati képviselőt, hogy mondjon le a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. felügyelőbizottsági elnöki posztjá ról. A politikus úgy vélekedett, ilyen pozíciót nem tölthet be, aki „győriektől bezsebelt pénzeknek" nevezi a közüzemi díjakból befolyó összegeket. (Németh ezt egy keddi sajtótájékoztatón mondta.) Eredics szerint a közszolgáltatást végző cégek szigorúan, takarékosan gazdálkodnak, amit minden párt képviselője ellenőrizhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidelitas-javaslat szülők számára

A kormányfőnek garanciát kell vállalnia azért, hogy ingyenesen jussanak tankönyvhöz az iskolai… Tovább olvasom