Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

MSZP: Győr lenyelné a távhőáfa-csökkentést

Kun András szerint a Fidesz–KDNP-vezetésű önkormányzat az áfacsökkentés nagyját lenyelni készül.


Indokolatlannak tartja, ezért nem ért egyet a győri távhő alapdíjának 8,5 százalékos emelésével, valamint azzal, hogy a 2009. október 1-jétől a hődíjban érvényesített 10 százalékos csökkentés is eltűnik január 1-jével – közölte Kun András, a Magyar Szocialista Párt közgyűlési frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján, a Török István utca 10. számú panelház előtt.

A politikus hozzátette: a távhő áfája a kormány kezdeményezésére és a parlament döntésére 25-ről 5 százalékra csökken január 1-jétől, ami egy átlagos győri családnak évi 20 ezer forint megtakarítást jelentett volna, csakhogy a Fidesz–KDNP vezetésű önkormányzat az  áfacsökkentés nagyját lenyelni készül, így csak 5 százalékkal csökkennének a díjak. A távhőszolgáltatásról egyébként csütörtökön tárgyal a közgyűlés.
Kun András megjegyezte: nem értik, miért hozzák fel a alapdíjemelés egyik indokaként, hogy a Győrhőnél nőnek a bér- és járulékterhek, miközben a járulékok ugyancsak a kormány javaslatára éppen hogy csökkenni fognak 2010-ben. Kifejtette azt is, hogy a nagyfogyasztók számára a gáz ára – amitől a hődíj mértéke függ – várhatóan 1,3 százalékkal esik.

Gergely Zoltán, a győri 3-as számú országgyűlési választókerület szocialista képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón arra kérte a közgyűlés Fidesz-, kereszténydemokrata és MSZP-frakcióját, hogy felelős politikát folytatva ne támogassák a díjemelési javaslatot.

Olvasóink írták

 • 13. laura01 2009. december 18. 08:56
  „Aki a távhőt használja ha kell ha nem kell jóval magasabb a fűtése, és nem ő szabályozza. Sajnos. Nyáron is ott van a magas alapdíj, a semmire van fizetve, mivel nincs fűtés. Ja és persze a gázosok ezt nem fizetik, ill. csak a melegvizet. Amúgy ott meg lehet szabályoznod a fűtést, ténylegesen az elfogyasztott gáz után fizeted, na itt van a különbség. Ja és persze olcsóbb mint a távhő. Majd amikor május, június, július, aug. hónapra kifizetnél havi 8000-ot a semmire (alapdíj meg minden marhaságra akkor megkérdezem, hogy na hogy együtt kell húzni azt a bizonyos szekeret?!!!!”
 • 12. laura01 2009. december 17. 16:42
  „10. Gabesz01 2009.12.16. 17:50 Végre egy logisan gondolkodó ember! Ezek szerint nem reménytelen az ország....”
 • 11. SiLa 2009. december 16. 19:22
  „Valaki mondja meg, mennyivel különb az aki távhővel fűt? Az áfa kiesést ki fizeti a költségvetésbe? Hol az egyenlőség? Azt mondták, hogy együtt kell húzni azt a bizonyos szekeret! Vagy azok akik a távhőszolgáltatást veszik igénybe, mind szociálisan rászorult? JOG! Jogászok?”
 • 10. Gabesz01 2009. december 16. 17:50
  „A jövőre megalakuló kormánynak marha könnyű lesz lopni :D mindent ráfoghat majd az MSZPre, a birka nép meg megy utána. Aztán most nyugodtan kommunistázzatok le mert nem éltetem a FIDESZ-t és nem szidom az MSZPt. De ha végignézzük az elmúlt 20 év kabaréját, szerintem jogosan vagyok pesszimista”
 • 9. Deir_Yassin 2009. december 16. 12:26
  „Kohn elvtárs”
 • 8. :/ 2009. december 15. 21:28
  „4. Mért is akarják lenyelni? Tán nem azért mert sok sok milliárdot vonnak el az önkormányzatoktól? és van pofája az mszp-nek felelősségre vonni az önkormányzatot mert valahogy kompenzálni próbálja azt amit a kormány elvesz tőlük...”
 • 7. mauz 2009. december 15. 21:17
  „Dőőőlj balra! ÉÉÉÉÉ!

  Dőőőlj jobbra! ÓÓÓÓ!

  Dőőőlj előre! ÉÉÉÉÉ!

  Dőőőlj hátra ÉÉÉÁÁÁÁÓÓÓÓ!

  Hajrá Győr! Hajrá Győr!

  Vagy valami ilyesmi, javítsatok, ha nem passzol:D

  Ui..: Amúgy a Feriék mit csináltak az ÁFÁval? És az adóinkkal úgy összességében????

  Lehet szidni a Fideszt. (Viszont védeni sem muszáj.)”
 • 6. szami54 2009. december 15. 20:09
  „Ha emlékezetem nem csal akkor az áfa csökkentése azért jött létre hogy a lakosság terhei csökkenjenek. Nem azért hogy a höszolgáltatók haszna növekedjen.Igazából arról van szó hogy x forintnak be kell menni a kasszába mert akkor nem kell azon agyalni hol tudnak megtakaritani meg persze a jutalom is megmarad.Szégyen hogy a kisemberektől trükkökkel még azt is elveszik amit a kormány nehezen meg ad.Jó pontot nem fognak ezért kapni a városatyák.”
 • 5. sándor71 2009. december 15. 16:17
  „Mindegy melyik párt van hatalmon.Mindegyik minket rabol ki,ez párt semleges.”
 • 4. igazmondó 2009. december 15. 15:40
  „Okostojások megint fröcsögtök, ahelyett, hogy számolnátok.
  Általában véve is a legnagyobb lopás minden közszolgáltatásnál az alapdíj, de amikor csökkenne az áfa, akkor megemelik az alapdíjat. Indok van? Nincs.
  Ennyire nem kellene már jobbra vagy balra dőlni, hogy mindegy mi lesz velünk, csak a vezér mögött haladjunk...
  Az, hogy a szicik hülyék, nem menti fel a fideszt. Úgyhogy el a kezekkel a távhő díjtól!”
 • 3. urbaniastapista 2009. december 15. 15:36
  „Kell a pénz a holdingra. :)”
 • 2. Spitfire 2009. december 15. 13:47
  „jéé kun elvtárs! maga nincs sitten? mer´ az kéne!”
 • 1. szocdem 2009. december 15. 11:04
  „Igen, ez így van tisztelt Kun et. Lenyelni készül. Önök is mindent lenyeltek amíg hatalomban voltak! Persze mondhatnánk: "amit lehet Jupiternek" - de most épp a Fidesz ül Jupiter (az Önök egykori) helyén:))) Talán a 2250.-évben, amikor újra hatalomba kerül az mszp Önöknek is jut majd valami:))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kiállítássorozat a művészeti múzeumban

A Győri kortárs képző- és iparművészet elnevezéssel új kiállításssorozatot indít a Városi Művészeti… Tovább olvasom